Blog

31-08-2022

Fijne strandbestemmingen

Delen

Cocktails drinken bij zonsondergang, bakken op het strand en een duik nemen in een frisse zee! Dit zijn 10 heerlijke bestemmingen om de zomer te vieren, waar de zon bijna altijd schijnt!

Corfu

Dit meest noordelijk gelegen eiland in Griekenland staat bekend om haar prachtige stranden en ongerepte schoonheid. Relax bij de resorts op de noordelijke zijde van het eiland of ontdek lieflijke dorpjes en bosrijke bergen. Corfu heeft het allemaal!

Kos

Dwaal door valleien vol eeuwenoude ruïnes en relax op parelwitte stranden. Kos, dat slechts door een zeestraat gescheiden is van Bodrum in Turkije, is één van de platste eilanden van Griekenland en daarom een ideale fietsbestemming. Naast uitgestrekte bossen, vind je op Kos ook bijna duizend verschillende plantsoorten!

Rhodos

Het heuvelachtige, groene Rhodos kent zowel kiezel- als zandstranden om heerlijk op te relaxen. Dwaal door de smalle straatjes in de sfeervolle oude binnenstad die je mee terugneemt naar het Byzantijnse Rijk, of ontdek de beboste valleien.

Alicante

De haven- en badplaats Alicante is de hoofdstad van de befaamde Costa Blanca. Hier geniet je het hele jaar door van een gunstig klimaat en kun je dus altijd even de zomer opzoeken. Recht aan het centrum plof je neer op een prachtig zandstrand, terwijl je ‘s avonds één van de vele bars in het oude centrum induikt!

Malaga

Aan de zonnige Costa del Sol ligt de havenstad Málaga, recht aan de Middellandse Zee. Dwaal door het levendige autovrije stadscentrum en eet verse sardientjes in één van de typische strandrestaurants. Bezoek het Picassomuseum of strijk neer op het nabijgelegen Playa de la Malagueta!

Ibiza

Waar kun je beter zomer vieren dan in Ibiza? Het zonnige eiland dat nooit slaapt, waar menig toerist zijn of haar hart aan heeft verloren. Dans op muziek van de bekendste dj’s ter wereld, dwaal over schattige marktjes en geniet van uitzichten over prachtige baaien. Je komt hier niet alleen om feest te vieren!

Lanzarote

Natuurliefhebbers komen zomer vieren in Lanzarote, dat ook deel uitmaakt van de Canarische Eilanden. Dit meest noordelijk gelegen eiland kent een bizar vulkanisch landschap: wandel over zwarte lavavelden, langs diepe kraters en door palmvalleien, waarna je kunt relaxen aan het strand!

Malta

Ontdek verborgen baaien, dagelijkse straatmarkten, het zomerse Carnaval en de ongerepte natuur van Malta: het grootste eiland van de Maltese Archipel. Naast eeuwenoude cultuur staat Malta bekend om de vele feesten die de bevolking organiseert. Alles is hier een aanleiding voor een feestje!

Nice

Zuid-Frankrijk is natuurlijk altijd een fijne plek om de zomer te vieren. Nice ligt recht aan de Middellandse Zee en is de toeristische trekpleister van de Franse Rivièra. Bezoek het 18-daagse carnaval van Nice of de wereldberoemde bloemenmarkt in het Oude Nice!

Catania

Prachtig gelegen aan de oostkust van Sicilië ligt Catania: de tweede grootste stad van het eiland. Ontdek het Unesco-beschermde historische centrum van de stad, met de Etnavulkaan op de achtergrond als decor. Ga je de zomer opzoeken op Sicilië, dan is Catania een ideale uitvalsbasis!