Vlieg naar Rhodos

Rhodos

Vliegen naar Rhodos

  • Middellands zeeklimaat
  • 3 uur en 30 minuten
  •  
Boek uw vlucht
Boek vlucht + hotel

Zowel de zomers als de zandstranden zijn er lang en aangenaam. De zon schijnt uitbundig en creëert de juiste sfeer voor onthaasten. In Rhodos kent ontspanning vele gezichten. Het eiland Rhodos behoort tot de Dodekanesos, een eilandengroep in het zuidoosten van Griekenland. Rhodos is al decennia lang een belangrijke toeristische bestemming voor Europeanen, mede dankzij het mediterrane klimaat.

Rhodos-Stad

De meeste vakantiegangers verblijven in een van de badplaatsen Faliraki, Ixia of Trianda. Stuk voor stuk prima bestemmingen voor zonnig vertier, watersport en gezellig borrelen. Ook Rhodos-Stad is populair. De binnenstad oogt middeleeuws, de vestingmuren nodigen uit tot een wandeling en in de haven zitten veel gezellige tavernes. Het uitgaansleven is hier goed ontwikkeld, met name rondom Bar Street Orfanidou

Bezienswaardigheden in Rhodos

In lang vervlogen tijden stond op Rhodos één van de zeven wereldwonderen: de Kolossus van Rhodos. Een bronzen beeld, 33 meter hoog, van de Griekse god Helios. De Kolossus waakte over de haven van Rhodos tot een aardbeving 226 v.C. het beeld vernielde. Het wereldwonder is niet meer, maar Rhodos blijft een wonderschone bestemming.
‘Het witte stadje’ aan de oostkust gelegen plaats Lindos is een unieke bezienswaardigheid. De naam is te danken aan de witte huisjes die in het dorp staan. Lindos ligt in een baai en boven het plaatsje staat het antieke Akropolis van Lindos met de tempel van Athena Lindia. Vanwege de warme temperatuur wordt het geadviseerd in de middag het bezoekje aan Lindos te plannen.
De Mandraki haven is al eeuwenlang een belangrijke haven van niet alleen Rhodos, maar ook van Griekenland. Vroeger lagen hier vooral oorlogsboten en vissersbootjes die het aanzicht bepaalden, maar tegenwoordig zijn dit steeds meer pleziervaartuigen. De Mandraki-haven is herkenbaar aan de drie windmolens die terug te vinden zijn op veel ansichtkaarten en reisgidsen over Rhodos.

De natuur van Rhodos

Rhodos is een heuvelachtig eiland met veel weilanden, dennenbossen en boomgaarden met olijf- en abrikozenbomen. Jasmijnbomen zorgen ervoor dat vlinders zich hier thuis voelen. Met name in de Petaloudes, ook wel Vlindervallei genoemd, zijn deze vrolijke fladderaars overal aanwezig, vooral in juli en augustus.
Meer natuurschoon vind je in de Thermen van Kallithéa, een door Italianen gebouwd kuuroord uit de vorige eeuw. Het zwavelhoudend bronwater werd verondersteld geneeskrachtig te zijn. Verschillende films werden hier opgenomen, zoals The Guns of Navarone en Zorba de Griek.

Vliegtickets Eindhoven - Rhodos

Vanaf Eindhoven Airport vlieg je met Transavia naar Rhodos in Griekenland.

Vlieg met deze maatschappijen naar Rhodos