Terug

Vliegen naar Malaga

Historische stad aan de Costa del Sol

Middellands zeeklimaat

18 graden

2 uur en 55 minuten

In de zomer is het er warm maar niet benauwd. In de winter is het er mild maar niet koud. Het is er soms druk maar nooit massaal. Vakantie in Málaga staat garant voor een aangename mix van Mediterraan genieten.

Bezienswaardigheden in Malaga

Een historisch hoogtepunt is Alcazaba, een voormalig Moors fort dat dateert uit de 11e eeuw. Aanvankelijk werd het gebruikt als paleis, toen als fort en tegenwoordig als archeologisch museum. Vanuit Alcazaba leidt een weggetje naar Castillo de Gibralfaro, een kasteel uit de 14e eeuw. Hier heb je een prachtig uitzicht over Málaga. De plaatselijke kathedraal (Catedral de Málaga) is een scherpe blik waard. De bouw duurde maar liefst tweeënhalve eeuw en dus zijn er verschillende bouwstijlen door elkaar gebruikt. Málaga is een middelgrote historische stad aan de Costa del Sol. Er wonen ruim 550.000 mensen die de bijnaam boquerones (sardientjes) dragen. De haven speelt een belangrijke rol. Hier varen vracht- en cruiseschepen af en aan: het is de economische levensader van de stad. Water komt ook uit de omringende Heuvels van Axarquía. De rivieren Guadalmedina en de Guadalhorce zoeken door de stad een weg naar de Middellandse Zee.

Malaga ontdekken

Niets zo lekker als eten in de zwoele buitenlucht. Dat kan de hele avond, want tot na middernacht blijft de keuken open. Voor de kleine trek is tapas dé oplossing. Wie na het diner zin heeft in een afsluitende borrel, kan terecht bij een van de bars aan Plaza de la Merced. Hier wordt iedere donderdag nog de traditionele flamencodans opgevoerd, een aanrader.

Praktische informatie voor je reis naar Malaga

  • In Spanje betaal je gewoon met de Euro

  • Er is geen tijdsverschil tussen Spanje en Nederland

  • Je hebt in Spanje geen wereldstekker nodig

  • Het alarmnummer in Spanje is hetzelfde als in Nederland, namelijk 112

  • Het kraanwater in Spanje kun je drinken. Het water heeft echter wel meer een chloor smaak dan dat we in Nederland gewend zijn

Foto's van Malaga

Kathedraal van Malaga

Azulejos tegels in Malaga

Estepona in Malaga

Vliegtickets Eindhoven - Malaga

Vanaf Eindhoven Airport vlieg je met Transavia en Ryanair naar Malaga in Spanje.

Vlieg met deze luchtvaartmaatschappij naar Malaga

Bekijk ook

Madrid

De hoofdstad van Spanje

Meer info

Marrakesh

De Rode Stad

Meer info

Laat je inspireren

Al onze bestemmingen op een rij

Meer info