Vlieg naar Malaga

Malaga

Vliegen naar Malaga

  • Middellands zeeklimaat
  • 2 uur en 55 minuten
  •  
Boek uw vlucht
Boek vlucht + hotel

In de zomer is het er warm maar niet benauwd. In de winter is het er mild maar niet koud. Het is er soms druk maar nooit massaal. Vakantie in Málaga staat garant voor een aangename mix Mediterraans genieten.

Stad aan de Costa del Sol

Málaga is een middelgrote historische stad aan de Costa del Sol. Er wonen ruim 550.000 mensen die de bijnaam boquerones (sardientjes) dragen. De haven speelt een belangrijke rol. Hier varen vracht- en cruiseschepen af en aan: het is de economische levensader van de stad. Water komt ook uit de omringende Heuvels van Axarquía. De rivieren Guadalmedina en de Guadalhorce zoeken door de stad een weg naar de Middellandse Zee.

Bezienswaardigheden in Malaga

Een historisch hoogtepunt is Alcazaba, een voormalig Moors fort dat dateert uit de 11e eeuw. Aanvankelijk werd het gebruikt als paleis, toen als fort en tegenwoordig als archeologisch museum. Vanuit Alcazaba leidt een weggetje naar Castillo de Gibralfaro, een kasteel uit de 14e eeuw. Hier heb je een prachtig uitzicht over Málaga. De plaatselijke kathedraal (Catedral de Málaga) is een scherpe blik waard. De bouw duurde maar liefst tweeënhalve eeuw en dus zijn er verschillende bouwstijlen door elkaar gebruikt.

Eten en drinken in Malaga

Niets zo lekker als eten in de zwoele buitenlucht. Dat kan de hele avond, want tot na middernacht blijft de keuken open. Voor de kleine trek is tapas dé oplossing. Wie na het diner zin heeft in een afsluitende borrel, kan terecht bij een van de bars aan Plaza de la Merced. Hier wordt iedere donderdag nog de traditionele flamencodans opgevoerd, een aanrader.

Vliegtickets Eindhoven - Malaga

Vanaf Eindhoven Airport vlieg je met Transavia, Ryanair en Vueling naar Malaga in Spanje.