Terug

Vliegen naar Lanzarote

Oase van rust

Tropisch klimaat

20 graden

4 uur en 30 minuten

Een zonvakantie staat vaak synoniem aan hordes toeristen, een overdaad aan kille neonreclames en opdringerige strandverkopers. En dat terwijl je juist voor de rust komt! Dat het ook anders kan, bewijst Lanzarote.

Bezienswaardigheden in Lanzarote

Lanzarote is een vulkanisch eiland en dat heeft gezorgd voor een bijzonder heuvellandschap met kraters, vulkaankegels en lavavelden. Soms lijkt het wel alsof je op een maanlandschap loopt, een onwerkelijke ervaring.  Vulkanische activiteiten hebben van het eiland een fraaie duikbestemming gemaakt, ook voor de meer ervaren duiker. Het water is kristalhelder, heeft een constante temperatuur en het zeeleven kent een grote mate van biodiversiteit. In toeristische brochures wordt nogal eens geschermd met ‘authentieke sfeerelementen’, maar in Lanzarote beleef je dat ook werkelijk. Met name kunstenaar/architect César Manrique heeft veel gedaan om het oorspronkelijke karakter te behouden. Daarom zie je hier geen schreeuwerige reclames, hebben de gebouwen maagdelijk witte muren en zijn de mensen nét een stukje vriendelijker.

Lanzarote ontdekken

Lanzarote is het meest noordelijke van de Canarische Eilanden. Deze Spaanse eilandengroep ten westen van Marokko is vernoemd naar het Latijnse woord voor hond: ‘canis’. Vroeger leefden hier grote wilde honden, maar wees gerust: die zijn er niet meer. Lanzarote kenmerkt zich nu door de ontspannen sfeer, het is een oase van rust. Dat komt ook door het klimaat: het regent er bijna niet en de gemiddelde temperaturen liggen vrijwel altijd tussen de 20 en 25 graden Celsius. Dat betekent dus wél lekker zonnen, maar géén benauwde temperaturen.

Praktische informatie voor je reis naar Lanzarote

  • In Spanje betaal je gewoon met de Euro

  • Je hebt in Spanje geen wereldstekker nodig

  • Het alarmnummer in Spanje is hetzelfde als in Nederland, namelijk 112

  • Het kraanwater in Spanje kun je drinken. Het water heeft echter wel meer een chloor smaak dan dat we in Nederland gewend zijn

Foto's van Lanzarote

Papagayo beach in Lanzarote

Los Verdes grotten in Lanzarote

Schilderachtige weg in Lanzarote

Vliegtickets Eindhoven - Lanzarote

Vanaf Eindhoven Airport vlieg je met Transavia naar Lanzarote in Spanje.

Vlieg met deze luchtvaartmaatschappijen naar Lanzarote

Transavia
Transavia

Transavia

Bekijk ook

Venetië

Een boottocht over de Canal Grande

Meer info

Kos

Aan de Egeïsche zee

Meer info

Laat je inspireren

Al onze bestemmingen op een rij

Meer info