Terug

Vliegen naar Catania

Aan de voet van de actieve vulkaan Etna

Middellands zeeklimaat

14 graden

2 uur en 40 minuten

Catania bevindt zich aan de oostkust van het eiland Sicilië in Italië. Sinds de uitbarsting van de Etna in 2002, mag er niet meer naar de vier kraters worden geklommen. Er rijden wel regelmatig bussen van Catania naar Etna, zodat je deze 3.262 meter hoge vulkaan en de rivieren van gestolde lava van dichtbij kunt bekijken. De stad is, met ruim 300.000 inwoners, de tiende stad van Italië en een van de belangrijkste economische centra in het zuiden van het land. Daarnaast is Catania een mooie badplaats die ligt aan de Ionische Zee en is bovendien één van de warmste Italiaanse steden in de zomer.

Bezienswaardigheden in Catania

Deze charmante bestemming beschikt over een unieke architectuur, grote pleinen, boulevards en een prachtige haven. Het fraaie historische stadscentrum staat zelfs op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Een van de bekendste pleinen is Piazza del Duomo. Bezoek ook de Sant’Agata kathedraal, deze ligt aan het plein Piazza Del Duomo. De indrukwekkende gevel is een meesterwerk van Gia Battista Vaccarini’s. De koepel van de kathedraal dateert uit 1802 en te midden bevindt zich het graf van de bekende componist Vincenzo Bellini. Aan het plein Piazza del Duome bevindt zich het historische Palazzo degli Elefanti. Deze olifantenfontein bestaat uit lavagesteenten,  is het meest beroemde monument van Catania en staat symbool voor de stad. Er zijn ontelbare ambachtslieden, artiesten en kleine winkeliertjes. De overdekte markt van Pesgheria is zeker een bezoek waard, zelfs wanneer je geen vis wilt kopen.

Catania ontdekken

Honger na het shoppen? Catania kent een verrukkelijke combinatie van de Italiaanse en Mediterraanse keuken. Geniet vooral van vis en schelpdieren met oliefolie en wijn uit de bergen rondom Etna. Of proef de mierzoete overheerlijke Cannoli. Dit is een hoorntje gevuld met zoete ricottaroom. Een van de beste plekken om deze Cannoli te proeven is banketbakker Spinella in Catania. Vanwege de bekendheid kan het hier wel erg druk zijn. Vergeet ook niet de uit deze stad afkomstige pasta alla norma te bestellen, een pastagerecht met basilicum, aubergine en ricotta. Geniet in Catania van smakelijk en gezond!

Praktische informatie voor je reis naar Catania

  • In Italië betaal je met de Euro

  • Je hebt in Italië een wereldstekker nodig

  • Er is geen tijdsverschil tussen Italië en Nederland

  • Het alarmnummer in Italië is hetzelfde als dat in Nederland, namelijk 112

  • In Catania rijden metro's om de stad met Palermo te verbinden. Verder zijn er bussen en treinen

Foto's van Catania

Vismarkt in Catania

Catania Central square

Cannoli eten in Catania

Vliegtickets Eindhoven - Catania

Vanaf Eindhoven vlieg je met Ryanair naar Catania in Italië.

Vlieg met deze luchtvaartmaatschappij naar Catania

Bekijk ook

Brindisi

In de hak van de laars

Meer info

Bologna

Culturele hoofdstad van Europa

Meer info

Laat je inspireren

Al onze bestemmingen op een rij

Meer info