Vlieg naar Catania

Catania

Vliegen naar Catania

  • Middellands zeeklimaat
  • 2 uur en 40 minuten
  •  
Boek uw vlucht

Catania bevindt zich aan de oostkust van het eiland Sicilië in Italië, aan de voet van de actieve vulkaan Etna. Sinds de uitbarsting van de Etna in 2002, mag er niet meer naar de vier kraters worden geklommen. Er rijden wel regelmatig bussen van Catania naar Etna, zodat je deze 3.262 meter hoge vulkaan en de rivieren van gestolde lava van dichtbij kunt bekijken.
De stad is, met ruim 300.000 inwoners, de tiende stad van Italië en een van de belangrijkste economische centra in het zuiden van het land. Daarnaast is Catania een mooie badplaats die ligt aan de Ionische Zee en is bovendien één van de warmste Italiaanse steden in de zomer.

Bezienswaardigheden van Catania

Deze charmante bestemming beschikt over een unieke architectuur, grote pleinen, boulevards en een prachtige haven. Het fraaie historische stadscentrum staat zelfs op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Een van de bekendste pleinen is Piazza del Duomo. Dit ligt tussen prachtige barokke gebouwen en dient als ontmoetingsplaats voor toeristen en de lokale bevolking. Bezoek ook de Sant’Agata kathedraal, deze ligt aan het plein Piazza Del Duomo. De indrukwekkende gevel is een meesterwerk van Gia Battista Vaccarini’s. De koepel van de kathedraal dateert uit 1802 en te midden bevindt zich het graf van de bekende componist Vincenzo Bellini. Aan het plein Piazza del Duome bevindt zich het historische Palazzo degli Elefanti. Deze olifantenfontein bestaat uit lavagesteenten,  is het meest beroemde monument van Catania en staat symbool voor de stad. Catania is het Milaan van Sicilië. Niet vanwege de mode, maar vanwege de handelsgeest. Er zijn ontelbare ambachtslieden, artiesten en kleine winkeliertjes. De overdekte markt van Pesgheria is zeker een bezoek waard, zelfs wanneer je geen vis wilt kopen.

Eten en drinken in Catania

Honger na het shoppen? Catania kent een verrukkelijke combinatie van de Italiaanse en Mediterraanse keuken. Geniet vooral van vis en schelpdieren met oliefolie en wijn uit de bergen rondom Etna. Of proef de mierzoete overheerlijke Cannoli. Dit is een hoorntje gevuld met zoete ricottaroom. Een van de beste plekken om deze Cannoli te proeven is banketbakker Spinella in Catania. Vanwege de bekendheid kan het hier wel erg druk zijn. Vergeet ook niet de uit deze stad afkomstige pasta alla norma te bestellen, een pastagerecht met basilicum, aubergine en ricotta. Geniet in Catania van smakelijk en gezond!

Vliegtickets Eindhoven - Catania

Vanaf Eindhoven vlieg je met Ryanair naar Catania in Italië.

Vlieg met deze maatschappijen naar Catania