Vlieg naar Kos

Kos

Vliegen naar Kos

  • Middellands zeeklimaat
  • 4 uur en 30 minuten
  •  
Boek uw vlucht
Boek vlucht + hotel

Zonliefhebbers heb je in alle soorten en maten. Gelukkig is Kos daar helemaal op voorbereid. Jong of oud, met of zonder kinderen, kroeg- of cultuurliefhebber: Kos is van alle markten thuis. Kos is één van de populairste vakantiebestemmingen van Kos en trekt jaarlijks zo een 700.000 toeristen, waarvan er 15% uit Nederland komen.

Kos-Stad

Het Griekse eiland Kos ligt in de Egeïsche zee voor de kust van Turkije, ter hoogte van Bodrum. Er wonen nog geen 35.000 mensen en heeft een kustlijn van 112 kilometer, boordevol met prachtige zandstranden. De hoofdstad van Kos is Kos-Stad en wordt gezien als populaire vakantiebestemming. Het is een grote badplaats met gezellige boulevards, winkeltjes, bars en discotheken. Daarnaast zijn er veel klassieke bezienswaardigheden, zoals de ruïnes van Agora, de Tempel van Heracles en het Johannieterkasteel. Wereldberoemd is de plataan van Hippocrates, waarvan wordt gezegd dat deze nog door de grote Griekse geneesheer zelf werd geplant.

Bezienswaardigheden in Kos

Helemaal tot rust kom je bij de thermale bron Embrós Thérme, deze ligt aan de zuidoostelijke kust van Kos. Het warme bronwater wordt gemengd met het zeewater en heeft een temperatuur van rond de veertig graden. Het drukbezochte bad heeft een herkenbare zwavelgeur en zou geneeskrachtige werking hebben.
In het Dikeosgebergte gelegen dorpje Ziá is een van de bezienswaardigheden op het eiland die je niet mag overslaan. Hier kun je terecht voor allerlei lokale producten en genieten van heerlijke Griekse maaltijden. Bovendien heb je vanuit Ziá een prachtig uitzicht over het eiland Kos.

Populaire badplaatsen van Kos

Naast Kos-Stad zijn er verschillende andere populaire badplaatsen. Stuk voor stuk bieden ze machtig mooie stranden, maar ze hebben ook ieder hun eigen identiteit. In Karademena komen veel Britten en is het nachtleven bericht, terwijl Psalidi vooral bekend is vanwege geneeskrachtige warmbronnen. Marmari is een geschikte bestemming voor kleine kinderen en Mastichari kenmerkt zich weer door het historisch centrum. Tot slot Agios Theologos, een geschikte locatie voor duiken en windsurfen.

Dagtripjes door Kos

Kos is slechts 320 km² groot en dat nodigt uit tot dagtripjes. Gezien de omvang van het eiland kan dit niet alleen per huurauto, maar ook makkelijk met de fiets. Kos is het fietseiland van Griekenland en goed voorbereid op tweewielers. Dus stap op de fiets en trek eropuit in Kos!

Vliegtickets Eindhoven - Kos

Vanaf Eindhoven Airport vlieg je met Transavia naar Kos in Griekenland.