Terug

Vliegen naar Kos

Aan de Egeïsche zee

Middellands zeeklimaat

27 graden

4 uur en 30 minuten

Zonliefhebbers heb je in alle soorten en maten. Gelukkig is Kos daar helemaal op voorbereid. Jong of oud, met of zonder kinderen, kroeg- of cultuurliefhebber: Kos is van alle markten thuis. Kos is één van de populairste vakantiebestemmingen van Kos en trekt jaarlijks zo een 700.000 toeristen, waarvan er 15% uit Nederland komen.

Bezienswaardigheden in Kos

Helemaal tot rust kom je bij de thermale bron Embrós Thérme, deze ligt aan de zuidoostelijke kust van Kos. Het warme bronwater wordt gemengd met het zeewater en heeft een temperatuur van rond de veertig graden. Het drukbezochte bad heeft een herkenbare zwavelgeur en zou geneeskrachtige werking hebben. In het Dikeosgebergte gelegen dorpje Ziá is een van de bezienswaardigheden op het eiland die je niet mag overslaan. Hier kun je terecht voor allerlei lokale producten en genieten van heerlijke Griekse maaltijden. Bovendien heb je vanuit Ziá een prachtig uitzicht over het eiland Kos.

Kos ontdekken

Het Griekse eiland Kos ligt in de Egeïsche zee voor de kust van Turkije, ter hoogte van Bodrum. Er wonen nog geen 35.000 mensen en heeft een kustlijn van 112 kilometer, boordevol met prachtige zandstranden. De hoofdstad van Kos is Kos-Stad en wordt gezien als populaire vakantiebestemming. Het is een grote badplaats met gezellige boulevards, winkeltjes, bars en discotheken. Daarnaast zijn er veel klassieke bezienswaardigheden, zoals de ruïnes van Agora, de Tempel van Heracles en het Johannieterkasteel. Wereldberoemd is de plataan van Hippocrates, waarvan wordt gezegd dat deze nog door de grote Griekse geneesheer zelf werd geplant. Naast Kos-Stad zijn er verschillende andere populaire badplaatsen. Stuk voor stuk bieden ze machtig mooie stranden, maar ze hebben ook ieder hun eigen identiteit.

Praktische informatie voor je reis naar Kos

  • Kos is slechts 320 km² groot en dat nodigt uit tot dagtripjes. Gezien de omvang van het eiland kan dit niet alleen per huurauto, maar ook makkelijk met de fiets

  • Het alarmnummer in Griekenland is hetzelfde als dat in Nederland, namelijk 112

  • Je betaalt in Griekenland gewoon met de Euro

  • In Griekenland is het 1 uur later dan in Nederland

  • In Griekenland heb je geen wereldstekker nodig

Foto's van Kos

Traditionele slipper souvenir in Kos

Bar in Kos

Drogende octopus in Kos

Vliegtickets Eindhoven - Kos

Vanaf Eindhoven Airport vlieg je met Transavia en TUI naar Kos in Griekenland.

Vlieg met deze luchtvaartmaatschappij naar Kos

Bekijk ook

Heraklion

Het beginpunt van een Kreta-reis

Meer info

Barcelona

Een stad die alles heeft

Meer info

Laat je inspireren

Al onze bestemmingen op een rij

Meer info