Vlieg naar Corfu

Corfu

Vliegen naar Corfu

  • Mediterriaan klimaat
  • 2 uur en 45 minuten
  •  
Boek uw vlucht
Boek vlucht + hotel

Sommige bestemmingen zijn altijd populair geweest en zullen dat ook altijd blijven. Corfu is zo’n plek. De beroemde Oostenrijkse keizerin Sissi heeft de weg gewezen: ze bezocht het eiland in 1861, werd  er spontaan verliefd op en besloot er een zomerverblijf te bouwen. Geen gek idee.

De schitterende stranden van Corfu

Een helderblauwe zee, rustige baaitjes en een heuvelachtig binnenland waar olijfbomen, cipressen en orchideeën het eiland kleuren. Het noorden van Corfu kenmerkt zich door een gevarieerde natuur, het westen door de schitterende zandstranden en het oosten door kiezelstranden waar het prima snorkelen is. Corfu nodigt nadrukkelijk uit tot strand en ontspanning, maar ook tot een eilandtour.

Corfu-Stad

Het zomerverblijf van keizerin Sissi – het Achilleion – beantwoordt volledig aan alle romantische verwachtingen. Het is een klassiek paleis in Italiaanse stijl waar het heerlijk wegdromen is bij de vele beelden, plafond- en muurschilderingen. Vanuit het Achilleion is het maar een klein stukje naar Kerkyra, beter bekend als Corfu-Stad. Deze vestingstad werd tijdens de Venetiaanse overheersing gebouwd en betekende een impuls voor zowel kunst als architectuur. Er verrezen stadsmuren, twee forten en de statige boulevard Liston met karakteristieke zuilengalerij. In de smalle straatjes van Kerkyra wisselen winkels, koffiebars en cafés elkaar af.

Bezienswaardigheden in Corfu

De Pantokrator is met 900 meter hoog, de hoogste berg van Corfu en ligt in het noordoosten van het eiland. Bovenop de berg staat een klooster uit de 14e eeuw. Wil je deze een bezoekje brengen, dan dien je via verschillende dorpjes bovenaan de top te komen. Wanneer het helder weer is, heb je uitzicht tot aan Albanië.
Wil je meer leren over de geschiedenis van Corfu breng je een bezoekje aan het Archeologisch museum. Dit ligt in de plaats Ermeni Vraila en je leert voor middel van verschillende voorwerpen uit opgravingen meer over de geschiedenis van Corfu.

Muizeneiland

Een stukje zuidelijker van Corfu ligt het eiland Pondikonissi, ofwel Muizeneiland. Die naam verwijst overigens naar de vorm van de bomen en heeft dus weinig met ongedierte te maken. Dit is een bijzondere plek, want volgens de verhalen uit de Homerus spoelde de Griekse held Odysseus hier ooit aan, nadat hij was ontsnapt aan de zeenimf Kalypso. Een stimulerend voorbeeld, dus treed in de voetsporen van Odysseus, zet koers naar Corfu en ontsnap aan de sleur van alledag.

Vliegtickets Eindhoven – Corfu

Je vliegt vanaf Eindhoven Airport met Ryanair en Transavia naar Corfu in Griekenland.