Vlieg naar Malta

Malta

Vliegen naar Malta

  • Middellands zeeklimaat
  • 3 uur
  •  
Boek uw vlucht

een klein eilandje met een bewogen geschiedenis. Vanwege de strategische ligging in de Middellandse Zee was het eeuwenlang een aantrekkelijke prooi voor vreemde legers. Nog altijd is de ligging van cruciaal belang, maar dan voor vakantiegangers. Sinds 1 mei 2004 maakt Malta deel uit van de Europese Unie. Sindsdien groeit het toerisme gestaag. Zonvakanties zijn populair maar ook sportief gezien is er veel te beleven. Over het hele eiland liggen wandelroutes, aan de kust wordt geklommen en de heldere zee nodigt uit tot snorkelen en duiken.

Invloeden vanuit andere landen

Vergeet Egypte en Stonehenge: de oudste Europese tempels staan op Malta. Tussen 3500 en 2500 voor Christus verrezen verschillende megalithische tempels op het eiland. De tempels van Tarxien zijn sinds 1980 Unesco werelderfgoed. Bijzonder is de tempel van Hagar Qim, want deze fungeert als een uit de kluiten gewassen horloge. De constructie is dusdanig ingenieus dat hij de tijd aangeeft. Feniciërs, Grieken, Puniërs, Romeinen, Arabieren, Normandiërs, Spanjaarden, Johannieters, Turken, Fransen en Britten: stuk voor stuk hebben ze Malta een tijdje bezet. Al die culturen hebben invloed uitgeoefend en dat heeft ook nu nog effect. Mening toerist herkent bepaalde dingen van thuis, zonder dat precies te kunnen plaatsen.

Bezienswaardigheden in Malta

De historische hoofdstad Valletta is één van de hoogtepunten van het eiland Malta. De straten van Valletta zijn absoluut een wandeling waard. In Valetta staat ook het Grootmeesterspaleis, het uit het jaar 1571 stammende paleis telt twee binnenhoven, het Neptunushof en het Prins Alfredhof. De binnenkant van het paleis is versierd met talloze fresco’s en schilderijen.
St. John’s Co-Cathedral is één van de belangrijkste toeristische attracties van Malta. Zo ingetogen als de buitenkant is, zo overweldigend is de binnenkant van het bouwwerk.
Tussen de eilanden Malta en Gozo ligt de blauwe lagune die simpelweg de naam Blue Lagoon heeft gekregen. Een dagtocht naar deze adembenemende lagune behoort tot de topexcursies van Malta.


Eten en drinken in Malta

De Maltese keuken is eenvoudig. Dat zou je eigenlijk niet denken, omdat de Maltese keuken het resultaat is van de eilandbewoners en de indringers die door de eeuwen heen de Maltese eilanden hebben veroverd. Het heeft geresulteerd in een diverse mix van een mediterrane keuken gebaseerd op de seizoenen. Probeer eens Lampuki pie (vistaart), stoofschotel met konijn, Bragioli (varkensvlees gevuld met rundvlees en olijven) of Kapunata (Maltese versie van ratatouille)

Vliegtickets Eindhoven - Malta

Vanaf Eindhoven Airport vlieg je met Ryanair naar Malta.

Vlieg met deze maatschappijen naar Malta