Terug

Vliegen naar Alicante

De lichtgevende stad

Middellands zeeklimaat

14 graden

2 uur en 35 minuten

Een reis van de Lichtstad naar ‘de lichtgevende stad’, zoals Alicante door de Romeinen genoemd werd. Dat heeft weinig met gloeilampen te maken, maar alles met de befaamde sterrenhemel die zich hier ’s nachts in vol ornaat toont.

Bezienswaardigheden in Alicante

Toegegeven: het strand lonkt. Maar toch is een bezoek aan het Museo de Arte Contemporáneo (Museum voor Moderne Kunst) aan te raden. Hier wordt kunst uit de 20e eeuw gepresenteerd, onder andere van bekende kunstenaars als Joan Miró, Juan Gris en Pablo Picasso. Ook het Castillo de Santa Bárbara (Kasteel van de Heilige Barbara) is de moeite waard. Dit kasteel ligt op 166 meter hoogte en biedt daardoor een prachtig uitzicht over de omgeving. Romeinse ruïnes en middeleeuwse muren herinneren aan vervlogen tijden. Van monumentaal erfgoed tot moderne kunst tot uitgestrekte boulevards: Alicante is een stad met verschillende gezichten.

Alicante ontdekken

De Costa Blanca behoeft weinig introductie: de stranden zijn mooi, het klimaat altijd aangenaam en de vele cafés en restaurants zorgen voor gastronomisch genot. In Alicante is het aanbod rijk en divers. Er zijn veel sfeervolle restaurants met dagelijkse verse vis op het menu, al dan niet verwerkt in een van de 100 rijstgerechten die hier geserveerd worden. Borrelen doe je in een van de oergezellige pubs of trendy clubs. Nachtbrakers komen hier prima aan hun trekken, want Alicante is een stad die nooit slaapt. Maar er is méér: iedere woensdag is het markt en dat betekent lekker struinen langs kraampjes met ambachtelijk keramiek, sieraden en kleding, maar natuurlijk ook volop vis, groenten en vers fruit. Voor stijlvolle designerkleding bieden de reguliere winkels in het centrum uitkomst.

Praktische informatie voor je reis naar Alicante

  • In Spanje betaal je gewoon met de Euro

  • Er is geen tijdsverschil tussen Spanje en Nederland

  • Je hebt in Spanje geen wereldstekker nodig

  • Het alarmnummer in Spanje is hetzelfde als in Nederland, namelijk 112

  • Het kraanwater in Spanje kun je drinken. Het water heeft echter wel meer een chloor smaak dan dat we in Nederland gewend zijn

Foto's van Alicante

Oud centrum in Alicante

Cala del Moraig strand in Alicante

Haven van Alicante

Vliegtickets Eindhoven - Alicante

Vanaf Eindhoven Airport vlieg je met Ryanair en Transavia naar Alicante in Spanje.

Vlieg met deze luchtvaartmaatschappijen naar Alicante

Bekijk ook

Barcelona

Een stad die alles heeft

Meer info

Madrid

De hoofdstad van Spanje

Meer info

Laat je inspireren

Al onze bestemmingen op een rij

Meer info