Vlieg naar Alicante

Alicante

Vliegen naar Alicante

  • Middellands zeeklimaat
  • 2 uur en 35 minuten
  •  
Boek uw vlucht
Boek vlucht + hotel

Soms is geluk heel dichtbij: vanaf Eindhoven Airport is het slechts 2,5 uur vliegen naar Alicante. Een reis van de Lichtstad naar ‘de lichtgevende stad’, zoals Alicante door de Romeinen genoemd werd. Dat heeft weinig met gloeilampen te maken, maar alles met de befaamde sterrenhemel die zich hier ’s nachts in vol ornaat toont…

‘A city that never sleeps’

De Costa Blanca behoeft weinig introductie: de stranden zijn mooi, het klimaat altijd aangenaam en de vele cafés en restaurants zorgen voor gastronomisch genot. In Alicante is het aanbod rijk en divers. Er zijn veel sfeervolle restaurants met dagelijkse verse vis op het menu, al dan niet verwerkt in een van de 100 rijstgerechten die hier geserveerd worden. Borrelen doe je in een van de oergezellige pubs of trendy clubs. Nachtbrakers komen hier prima aan hun trekken, want Alicante is een stad die nooit slaapt.

Woensdag marktdag

Maar er is méér: iedere woensdag is het markt en dat betekent lekker struinen langs kraampjes met ambachtelijk keramiek, sieraden en kleding, maar natuurlijk ook volop vis, groenten en vers fruit. Voor stijlvolle designerkleding bieden de reguliere winkels in het centrum uitkomst.

Vervlogen tijden

Toegegeven: het strand lonkt. Maar toch is een bezoek aan het Museo de Arte Contemporáneo (Museum voor Moderne Kunst) aan te raden. Hier wordt kunst uit de 20e eeuw gepresenteerd, onder andere van bekende kunstenaars als Joan Miró, Juan Gris en Pablo Picasso. Ook het Castillo de Santa Bárbara (Kasteel van de Heilige Barbara) is de moeite waard. Dit kasteel ligt op 166 meter hoogte en biedt daardoor een prachtig uitzicht over de omgeving. Romeinse ruïnes en middeleeuwse muren herinneren aan vervlogen tijden. Van monumentaal erfgoed tot moderne kunst tot uitgestrekte boulevards: Alicante is een stad met verschillende gezichten.

Vliegtickets Eindhoven - Alicante

Vanaf Eindhoven Airport vlieg je met Ryanair en Transavia naar Alicante in Spanje.