Terug

Vliegen naar Nice

De ‘koningin van de Côte d’Azur’

Middellands zeeklimaat

26 graden

1 uur en 50 minuten

De ‘koningin van de Côte d’Azur’ wordt beschut door heuvels vol wijngaarden, terwijl de Middellandse Zee aan haar voeten ligt. Ze is eeuwenoud maar nog altijd majestueus mooi. Een gastvrije dame die er alles aan doet om je bezoek zo aangenaam mogelijk te maken… Dan hebben we het natuurlijk over Nice.

Bezienswaardigheden in Nice

Nice werd al vroeg ‘ontdekt’ als badplaats. Onder invloed van Engelse toeristen werd in 1822 al een lange boulevard aangelegd: de Promenade des Anglais. Uiteraard heeft de stad veel meer te bieden. In het centrum van Nice nodigen smalle steegjes uit tot een stadswandeling. Verkeer mag er niet komen dus alle ruimte om te genieten van barokke kerken en vele musea. Met name het MAMAC (Museum voor Moderne Kunst) is populair. Naast het MAMAC is een bezoekje aan het regionaal Historisch Museum ook een must. Het museum zit gevestigd in Palais Lascaris, een barok paleis uit 1648 en staat bekend om het monumentale trappenhuis. Cours Saleya is een plein in het oude centrum van Nice. Hier wordt iedere dag een markt gehouden met bloemen en andere verse producten en op maandag verandert Cours Saleya in een vlooienmarkt.

Nice ontdekken

Nice is natuurlijk zelf al een prachtige bezienswaardigheid, gelegen aan de Middellandse zee omringd door heuvels met wijn- en boomgaarden. Wie na het winkelen, flaneren over de boulevard en zonnen trekt krijgt in een hapje, heeft alle keus. Italiaanse invloeden hebben de mediterrane keuken in deze regio verrijkt. Zo wordt er Socca geserveerd, een pannenkoek gemaakt van kikkererwtenmeel en olijfolie, een smakelijk en goedkoop tussendoortje. Dat geldt ook voor de bekende salade Niçoise, hét gerecht van Nice.

Praktische informatie voor je reis naar Nice

  • Het water in Frankrijk is veilig om te drinken. Toch wordt er voornamelijk water uit flessen gedronken, aangezien er in het kraanwater veel chloor zit

  • Je hebt in Frankrijk geen wereldstekker nodig

  • Het alarmnummer in Frankrijk is hetzelfde als dat van Nederland, namelijk 112

  • Je betaalt in Frankrijk gewoon met de Euro

  • Het openbaar vervoer in Nice is goed geregeld. Je kunt gemakkelijk gebruik maken van metro, tram of bus

Foto's van Nice

Straatje in Nice

Katholieke Kerk Saint Jean-Baptiste in Nice

Bloemenmarkt in Nice

Vliegtickets Eindhoven - Nice

Vanaf Eindhoven Airport vlieg je met Transavia naar Nice in Frankrijk.

Vlieg met deze luchtvaartmaatschappij naar Nice

Transavia
Transavia

Transavia

Bekijk ook

Marseille

De hoofdstad van de zonnige Provence

Meer info

Faro

Hoofdstad van de provincie Algarve

Meer info

Laat je inspireren

Al onze bestemmingen op een rij

Meer info