Vlieg naar Nice

Nice

Vliegen naar Nice

  • Middellands zeeklimaat
  • 1 uur en 50 minuten
  •  
Boek uw vlucht
Boek vlucht + hotel

De ‘koningin van de Côte d’Azur’ wordt beschut door heuvels vol wijngaarden, terwijl de Middellandse Zee aan haar voeten ligt. Ze is eeuwenoud maar nog altijd majestueus mooi. Een gastvrije dame die er alles aan doet om je bezoek zo aangenaam mogelijk te maken… Dan hebben we het natuurlijk over Nice.

De Boulevard van Nice

Nice werd al vroeg ‘ontdekt’ als badplaats. Onder invloed van Engelse toeristen werd in 1822 al een lange boulevard aangelegd: de Promenade des Anglais.
In de loop der jaren wisten steeds meer welgestelde buitenlanders de weg naar Nice te vinden. Langs de Promenade werden verschillende fraaie bouwwerken opgetrokken.

Een stadswandeling door Nice

Nice is natuurlijk zelf al een prachtige bezienswaardigheid, gelegen aan de Middellandse zee omringd door heuvels met wijn- en boomgaarden. Uiteraard heeft de stad veel meer te bieden. In het centrum van Nice nodigen smalle steegjes uit tot een stadswandeling. Verkeer mag er niet komen dus alle ruimte om te genieten van barokke kerken en vele musea. Met name het MAMAC (Museum voor Moderne Kunst) is populair. Abstracte kunst en popart zijn er rijkelijk vertegenwoordigd in Nice.

Bezienswaardigheden in Nice

Naast het MAMAC is een bezoekje aan het regionaal Historisch Museum ook een must. Het museum zit gevestigd in Palais Lascaris, een barok paleis uit 1648 en staat bekend om het monumentale trappenhuis. Cours Saleya is een plein in het oude centrum van Nice. Hier wordt iedere dag een markt gehouden met bloemen en andere verse producten en op maandag verandert Cours Saleya in een vlooienmarkt. Nog zo’n aanrader is de Russische kathedraal die in opdracht van de tsaar Nicolaas II gebouwd is. Het blijft toch een beetje een vreemd gezicht, een Russische kerk aan de Middellandse zee. De bouw van de kerk duurde van 1903 tot 1912 en is geïnspireerd op de Basiliuskathedraal aan het Rode Plein in Moskou.
Ten noorden van Nice, in het stadsdeel Cimiez, vind je drie Romeinse badcomplexen en een amfitheater. Naast deze opgravingen staat het Archelogisch Museum met voorwerpen die bij de opgravingen werden gevonden.

Het gerecht van Nice

Wie na het winkelen, flaneren over de boulevard en zonnen trekt krijgt in een hapje, heeft alle keus. Italiaanse invloeden hebben de mediterrane keuken in deze regio verrijkt. Zo wordt er Socca geserveerd, een pannenkoek gemaakt van kikkererwtenmeel en olijfolie, een smakelijk en goedkoop tussendoortje.
Dat geldt ook voor de bekende salade Niçoise, hét gerecht van Nice.

Vliegtickets Eindhoven - Nice

Vanaf Eindhoven Airport vlieg je met Transavia naar Nice in Frankrijk.

Vlieg met deze maatschappijen naar Nice