Blog

31-08-2022

Heerlijk overwinteren

Delen

Zin om even te ontsnappen aan de Nederlandse winterkou? Deze acht bestemmingen zijn ideaal om lekker te overwinteren!

Lanzarote

Door de gunstige ligging ten westen van het Afrikaanse vasteland komt de temperatuur ook hier zelden onder de twintig graden. Het eiland Lanzarote is qua temperatuur één van de aangenaamste in Europa!

Gran Canaria

Nog één van de Canarische Eilanden die zeer geschikt is als winterzonbestemming: Gran Canaria! Met weinig regen en zeer veel kans op zon, voelen de winter hier heerlijk lenteachtig aan.

Malaga

De grootste stad aan de Costa del Sol, in het zuiden van Spanje heeft een mediterraan klimaat. Terwijl het in deze historische stad in de zomers stikheet kan zijn, is het er in de winter mild en aangenaam met een gemiddelde temperatuur van 17 graden.

Alicante

Vanwege het gunstige klimaat kun je het hele jaar door heerlijk verblijven in Alicante: de hoofdstad van de kuststreek Costa Blanca. Ontdek de historische oude stad en geniet van een winterzonnetje op het terras.

Athene

Hoewel de Griekse hoofdstad in de zomer erg heet kan zijn, koelt het in de winter vaak behoorlijk af. Toch is het hier nog fijn vertoeven met gemiddelde temperaturen van rond de 14 graden. Ideaal voor een winterse stedentrip!

Sevilla

Het Spaanse Sevilla heeft een warm, mediterraan klimaat met hete zomers en milde winters. Dwaal door de palmtuinen, parken en paleizen van Sevilla, dat ook wel een openluchtmuseum genoemd wordt!

Antalya

Hoewel je in Antalya geen Egyptische temperaturen moet verwachten, is het ook hier goed vertoeven in de winter. De grote stad aan de Turkse Rivièra met twee grote stranden heeft het hele jaar rond een aangenaam klimaat.