Terug

Vliegen naar Athene

De hoofdstad van Griekenland

Mediterraan klimaat

15 graden

3 uur en 15 minuten

Athene is het centrum van alle centra in de wereld. De stad van de Olympische Spelen, klassieke oudheid, een cultureel knooppunt en heeft talloze musea met unieke vondsten. De klassieke oudheid gecombineerd met de moderne wereldstad en de historische monumenten als achtergrond, vormen nieuw Athene.

Bezienswaardigheden in Athene

Athene is rijk aan historie en heeft een pracht aan ruïnes, gebouwen en musea. Akropolis is het hoogtepunt van de klassieke oudheid en betekent versterkte heuvel, burcht. Beklim de trappen van de Akropolis en geniet van een prachtig uitzicht over de stad Athene. Akropolis is het grootste tempelcomplex in Griekenland en bestaat uit diverse gebouwen, zoals Parthenon, Erechtheoin, Athena Niké en Propyleëen. Naast Akropolis is het nationaal archeologisch museum een belangrijke bezienswaardigheid in Athene. Je vindt hier een ruim 2 meter hoog beeld van Poseidon, een beeld van Zeus, het hoofd van godin Hygeja en het oude masker van Agamemnon. 

Athene ontdekken

Wil je als toerist genieten van een pittoreske buurt en heerlijk eten, ga dan naar de wijk Plaka in Athene. Wandel door de smalle straatjes en steegjes, bewonder de felgekleurde huizen en geniet van hapjes en drankjes op de vele terrasjes. Vergeet echter niet om een plattegrond mee te nemen, want in de smalle straatjes en steegjes is het af en toe net een doolhof. Wil je je echt verdiepen in het Atheense leven, ga dan naar de vlooienmarkt in Monastiraki of bezoek de vismarkt. Liever exclusief en modern winkelen? Bezoek dan Emporiko Centro, een exclusieve passage of de winkelstraat van Emrou.

Praktische informatie voor je reis naar Athene

  • Je kunt je in Athene makkelijk verplaatsen met het openbaar vervoer. Kies voor de metro, tram, trein of bus

  • Het alarmnummer in Griekenland is hetzelfde als dat in Nederland, namelijk 112

  • Je betaalt in Griekenland gewoon met de Euro

  • In Griekenland is het 1 uur later dan in Nederland

  • In Griekenland heb je geen wereldstekker nodig

Foto's van Athene

Parthenon op Akropolis in Athene

Olijven op de markt in Athene

Amfitheater op Akropolis in Athene

Vliegtickets Eindhoven - Athene

Vanaf Eindhoven Airport vlieg je met Transavia naar Athene in Griekenland.

Vlieg met deze luchtvaartmaatschappijen naar Athene

Bekijk ook

Nice

De ‘koningin van de Côte d’Azur’

Meer info

Paphos

De havenstad van Cyprus

Meer info

Laat je inspireren

Al onze bestemmingen op een rij

Meer info