Vlieg naar Athene

Athene

Vliegen naar Athene

  • Mediterriaan klimaat
  • 3 uur en 15 minuten
  •  
Boek uw vlucht
Boek vlucht + hotel

Athene is het centrum van alle centra in de wereld. De stad van de Olympische Spelen, klassieke oudheid, een cultureel knooppunt en heeft talloze musea met unieke vondsten. De klassieke oudheid gecombineerd met de moderne wereldstad en de historische monumenten als achtergrond, vormen nieuw Athene.
Athene is de hoofdstad van Griekenland en heeft ruim 660.000 inwoners.

Bezoek Akropolis

Athene is rijk aan historie en heeft een pracht aan ruïnes, gebouwen en musea. Akropolis is het hoogtepunt van de klassieke oudheid en betekent versterkte heuvel, burcht. Beklim de trappen van de Akropolis en geniet van een prachtig uitzicht over de stad Athene.
Akropolis is het grootste tempelcomplex in Griekenland en bestaat uit diverse gebouwen, zoals Parthenon, Erechtheoin, Athena Niké en Propyleëen. Het Parthenon is de grootste en bekendste tempel. Deze tempel is gewijd aan de godin Athena en staat voor de macht die deze Griekse stad ooit had.

Bezienswaardigheden in Athene

Naast Akropolis is het nationaal archeologisch museum een belangrijke bezienswaardigheid in Athene. Het is namelijk een van de grootste musea van oud Griekenland. Je vindt hier een ruim 2 meter hoog beeld van Poseidon, een beeld van Zeus, het hoofd van godin Hygeja en het oude masker van Agamemnon. 

Naast musea zijn er ook veel bijzondere kerken in Athene. Zoals de oude kathedraal Metropolis uit de 12e eeuw, de kleine Byzantijnse kerk Kapnikarea en de Russische Orthodoxe kerk van Athene.

Het Atheense leven

Wil je als toerist genieten van een pittoreske buurt en heerlijk eten, ga dan naar de wijk Plaka in Athene. Wandel door de smalle straatjes en steegjes, bewonder de felgekleurde huizen en geniet van hapjes en drankjes op de vele terrasjes. Vergeet echter niet om een plattegrond mee te nemen, want in de smalle straatjes en steegjes is het af en toe net een doolhof. Wil je je echt verdiepen in het Atheense leven, ga dan naar de vlooienmarkt in Monastiraki of bezoek de vismarkt.
Liever exclusief en modern winkelen? Bezoek dan Emporiko Centro, een exclusieve passage of de winkelstraat van Emrou.

Eten en drinken in Athene

Eten in Athene is een avontuur. Je kunt hier door te wandelen door de straat al een volledige maaltijd eten. Er zijn namelijk veel straatverkopers met de meest heerlijke gerechten. Het meest bekende en gegeten gerecht blijft Souvlaki. 

Vliegtickets Eindhoven - Athene

Vanaf Eindhoven Airport vlieg je met Transavia naar Athene in Griekenland.