Terug

Vliegen naar Antalya

De parel van de Turkse Riviera

Tropisch klimaat

18 graden

3 uur en 55 minuten

Tegen het decor van het machtige Taurus gebergte liggen goudgele stranden tussen metershoge kliffen. De kustlijn is een lust voor het oog en Antalya vormt daarop geen uitzondering. Wees welkom in de ‘parel van de Turkse Riviera'.

Bezienswaardigheden in Antalya

Wie de zon even wilt ontvluchten, kan verkoeling zoeken in een van de vele monumenten die de stad rijk is. Antalya heeft een indrukwekkend erfgoed, variërend van moskeeën, herenhuizen, poorten, tempels, kastelen en tal van archeologische opgravingen. Vanuit de stad worden ook excursies georganiseerd, bijvoorbeeld naar Perge. In de Romeinse tijd een belangrijke havenstad, tegenwoordig een ruïne met overblijfselen van een authentiek badhuis, theater en een stadion. De meest beroemde moskee van Antalya is tevens het symbool van de stad. De 38 meter hoge Yilvi Minare Moskee ligt in het oude stadsdeel Kaleiçi. Voorheen werd dit stadsdeel volledig omringt door een stadsmuur. Samen met de naast gelegen jachthaven leent dit gebied zich uitstekend voor een heerlijke wandeling door de kronkelende oude smalle straatjes. Vanuit de jachthaven zijn overigens verschillende uitstapjes te maken.

Antalya ontdekken

Antalya staat bekend als ‘een paradijs voor zwemmers en zonaanbieders’. Die kunnen op twee stranden terecht. Ten westen van de stad ligt het populaire kiezelstrand Konyaalti, waar een promenade en een beachpark voor het nodige vertier zorgen. Er worden hier allerlei boottochten en andere rides aangeboden, zodat je je nooit hoeft te vervelen. Zandstrand Lara is wat rustiger en ligt ten oosten van Antalya. Hier vind je luxe hotels en moderne winkels, ideaal om een middag te shoppen. Als de zon langzaam ondergaat, is het tijd om de stad in te duiken. Winkels en restaurants zijn tot laat in de avond open. Het culinair aanbod is bijzonder uitgebreid, van vis- tot vlees- tot soeprestaurant. Voor het diner geldt: neem vooral de tijd. Dat doet de bediening ook en dat is typisch Turks.

Praktische informatie voor je reis naar Antalya

  • In Turkije betaal je met de Turkse Lira. Echter kun je op veel plekken ook gewoon met de Euro betalen

  • Het alarmnummer in Turkije is hetzelfde als in Nederland, namelijk 112

  • Het wordt afgeraden om het kraanwater in Turkije te drinken. Zorg dus dat je water altijd uit flessen drinkt

  • Je hebt in Turkije geen wereldstekker nodig

  • Het is een uur later in Turkije dan in Nederland

Foto's van Antalya

Tapijtwinkel in Antalya

Romeins Amfitheater in Antalya

Tempel van Apollo in Antalya

Vliegtickets Eindhoven - Antalya

Vanaf Eindhoven Airport vlieg je met Transavia, TUI, Sun Express en Corendon naar Antalya in Turkije.

Vlieg met deze luchtvaartmaatschappijen naar Antalya

Bekijk ook

Catania

Aan de voet van de actieve vulkaan Etna

Meer info

Kos

Aan de Egeïsche zee

Meer info

Laat je inspireren

Al onze bestemmingen op een rij

Meer info