Vlieg naar Antalya

Antalya

Vliegen naar Antalya

  • Tropisch klimaat
  • 3 uur en 55 minuten
  •  
Boek uw vlucht

Tegen het decor van het machtige Taurus gebergte liggen goudgele stranden tussen metershoge kliffen. De kustlijn is een lust voor het oog en Antalya vormt daarop geen uitzondering. Wees welkom in de ‘parel van de Turkse riviéra’.

Kiezelstrand Konyaalti en zandstrand Lara

Antalya staat bekend als ‘een paradijs voor zwemmers en zonaanbieders’. Die kunnen op twee stranden terecht. Ten westen van de stad ligt het populaire kiezelstrand Konyaalti, waar een promenade en een beachpark voor het nodige vertier zorgen. Er worden hier allerlei boottochten en andere rides aangeboden, zodat je je nooit hoeft te vervelen. Zandstrand Lara is wat rustiger en ligt ten oosten van Antalya. Hier vind je luxe hotels en moderne winkels, ideaal om een middag te shoppen.

Het nachtleven in Antalya

Als de zon langzaam ondergaat, is het tijd om de stad in te duiken. Winkels en restaurants zijn tot laat in de avond open. Het culinair aanbod is bijzonder uitgebreid, van vis- tot vlees- tot soeprestaurant. Voor het diner geldt: neem vooral de tijd. Dat doet de bediening ook en dat is typisch Turks. De maaltijd wordt traditioneel afgesloten met een kopje Kahve (koffie). Daarna is het tijd om het nachtleven in te duiken, wat in Antalya geen enkel probleem is: langs het Konyaalti strand liggen verschillende kleine barretjes en de Çiçek passage (bloempassage) is populair vanwege de live muziek. Ook de traditionele koffiehuizen zijn de moeite waard.

Bezienswaardigheden in Antalya

Wie de zon even wilt ontvluchten, kan verkoeling zoeken in een van de vele monumenten die de stad rijk is. Antalya heeft een indrukwekkend erfgoed, variërend van moskeeën, herenhuizen, poorten, tempels, kastelen en tal van archeologische opgravingen. Vanuit de stad worden ook excursies georganiseerd, bijvoorbeeld naar Perge. In de Romeinse tijd een belangrijke havenstad, tegenwoordig een ruïne met overblijfselen van een authentiek badhuis, theater en een stadion. De meest beroemde moskee van Antalya is tevens het symbool van de stad. De 38 meter hoge Yilvi Minare Moskee ligt in het oude stadsdeel Kaleiçi. Voorheen werd dit stadsdeel volledig omringt door een stadsmuur. Samen met de naast gelegen jachthaven leent dit gebied zich uitstekend voor een heerlijke wandeling door de kronkelende oude smalle straatjes. Vanuit de jachthaven zijn overigens verschillende uitstapjes te maken.
Van koffiehuis tot beachclub en van langgerekte stranden tot archeologische sites: Antalya heeft het allemaal en meer.

Vliegtickets Eindhoven - Antalya

Vanaf Eindhoven Airport vlieg je met Transavia, TUI en Corendon naar Antalya in Turkije.

Vlieg met deze maatschappijen naar Antalya