Terug

Vliegen naar Gran Canaria

Een plek met een aangenaam klimaat

Tropisch klimaat

21 graden

4 uur en 40 minuten

De naam verraadt het al: wie naar Gran Canaria gaat, reist af naar een plek met een aangenaam klimaat. Een zonvakantie dus, maar wél tussen de Canarianen.

Bezienswaardigheden in Gran Canaria

Las Palmas is de hoofdstad van Gran Canaria en ligt aan de noordzijde van dit vulkanische eiland. Vanwege de passaatwind en de binnenlandse bergen is het hier wat vochtiger dan in het zuiden. De meeste toeristen prefereren dan ook de zuidzijde, waar het droger en zonniger is. In de binnenstad is de kathedraal Santa Ana het bezichtigen waard. Op het plein voor de kathedraal staan 8 bronzen beelden van honden, een verwijzing naar de naam Canarische Eilanden (canis = hond). Rondom het plein staan verschillende gebouwen in renaissancestijl, evenals het oude stadhuis Casa Consistorial. In dezelfde wijk ligt de voormalige woning van niet minder dan Christoffel Columbus: Casa de Colón. Hier leer je alles over het verhaal achter deze wereldberoemde ontdekkingsreiziger en de geschiedenis van het eiland.

Gran Canaria ontdekken

Gran Canaria is een goede bestemming voor wie graag tussen de lokale bevolking is. Ten opzichte van het zuiden zijn de mogelijkheden vergelijkbaar: het strand (Playa de las Canteras) is net zo mooi, de haven (Puerto de la Luz) even indrukwekkend, en ook hier vind je terrassen in overvloed.

Praktische informatie voor je reis naar Gran Canaria

  • In Spanje betaal je gewoon met de Euro

  • Je hebt in Spanje geen wereldstekker nodig

  • Het alarmnummer in Spanje is hetzelfde als in Nederland, namelijk 112

  • Het kraanwater in Spanje kun je drinken. Het water heeft echter wel meer een chloor smaak dan dat we in Nederland gewend zijn

Foto's van Gran Canaria

Windmolen op Gran Canaria

Botanische tuinen op Gran Canaria

Bloemenstraat in Gran Canaria

Vliegtickets Eindhoven - Gran Canaria

Vanaf Eindhoven Airport vlieg je met Transavia en TUI naar Gran Canaria in Spanje.

Vlieg met deze luchtvaartmaatschappijen naar Gran Canaria

Bekijk ook

Barcelona

Een stad die alles heeft

Meer info

Madrid

De hoofdstad van Spanje

Meer info

Laat je inspireren

Al onze bestemmingen op een rij

Meer info