Vlieg naar Sevilla

Sevilla

Vliegen naar Sevilla

  • Middellands zeeklimaat
  • 2 uur en 55 minuten
  •  
Boek uw vlucht
Boek vlucht + hotel

Hete zomers en milde winters, het grootste historische centrum van Europa en de geboorteplaats van de temperamentvolle dansstijl flamenco. Maar bovenal is Sevilla een bruisende stad waar het leven nooit vluchtig voorbij gaat, maar alles met overgave beleefd wordt.

Stil en nederig

Sevilla is de hoofdstad van de Spaanse regio Andalusië. Een stad met een roemrucht verleden: in de koloniale tijd had Sevilla een van de belangrijkste havens ter wereld en lange tijd was de Europese handel met Amerika in handen van Sevilla. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het praalgraf van Columbus, ontdekker van Amerika, juist hier gebouwd is. Wie de stad bezoekt kan er niet omheen: met 104,5 meter torent de Giralda boven Sevilla uit. Het is de klokkentoren van de wereldberoemde kathedraal van Sevilla, het grootste gotische kerkgebouw ter wereld(!). Toch is niet gezegd dat dit het meest indrukwekkende gebouw van de stad is, want ook het Alcázar – het Koninklijk Paleis – maakt bezoekers stil en nederig.

Ritme van de stad

Maar het is niet het overweldigende aanbod aan cultuurschatten wat Sevilla zo bijzonder maakt. Want dat is namelijk de liefde voor het leven die de Sevillianen uitstralen. Je ziet het in hun ogen, in hun manier van praten en in de wijze waarop ze feest vieren, want nergens gebeurt dat zo gepassioneerd als hier. Sevilla moet je gewoon beleven: laat je meevoeren op het ritme van de stad, dans de flamenco en strijk daarna neer bij een van de vele gezellige barretjes voor een portie tapas. Een Sevilliaan zou het als volgt verwoorden: ‘Quien no ha visto Sevilla, no ha visto maravilla’, ofwel: ‘Wie Sevilla niet heeft gezien, heeft een wonder gemist.’

Vliegtickets Eindhoven - Sevilla

Vanaf Eindhoven Airport vlieg je met Ryanair en Vueling naar Sevilla in Spanje.