Duurzaamheid

Eindhoven Airport neemt haar verantwoordelijkheid en draagt bij aan een duurzamere luchtvaart en wil het goede voorbeeld geven door onze inspanningen te richten op een significante reductie van emissies van CO2 en overige broeikasgassen. We doen wat we zeggen in alle scopes om een geloofwaardige partner te zijn in de dialogen over de verduurzaming van de luchtvaart in balans met een gezonde leefomgeving.  

De eerste slagen in verduurzaming zijn gemaakt en we gaan nog meer doen. Lees ons commitment over verduurzaming. Versneld verduurzamen richting 2030: 30% minder geluid én CO2.  En bekijk ook de plattegrond en ontdek met welke concrete stappen Eindhoven Airport bijdraagt aan het verduurzamen van de luchtvaart. 

Ontdek hoe we nog verder verduurzamen

Benieuwd welke stappen we op Eindhoven Airport zetten in verduurzaming? Check het op de plattegrond.

Op de luchthaven

In 2030 is onze luchthaven emissievrij en afvalvrij. Om dat te bereiken, werken we nauw samen met onze partners. We produceren de energie die we verbruiken uit wind, zon en bodem.

Ontdek meer

In de lucht

Als onderdeel van de Royal Schiphol Group zet ook Eindhoven Airport zich in voor verduurzaming van de luchtvaart. Wij geloven dat duurzaam vliegen - met minder uitstoot en dus minder belasting voor het milieu en de leefomgeving - kan.

Ontdek meer

Duurzame leefomgeving

We zijn trots op de regio en we willen van meerwaarde zijn voor deze regio. Daarom vinden we een duurzame leefomgeving waar het goed wonen, werken en recreëren is belangrijk.

Ontdek meer

Duurzaam reizen van en naar de luchthaven

Eindhoven Airport vindt het belangrijk dat de luchthaven gemakkelijk en snel bereikbaar is. Ook duurzaamheid is hierbij van belang. Daarom stimuleren we het gebruik van duurzame alternatieven om vanaf en naar de luchthaven te reizen.

Ontdek meer

Wat kun jij doen voor het milieu?

Samen verduurzamen we de luchtvaart. De luchtvaartsector heeft afspraken gemaakt om de impact van vliegen op het milieu te reduceren en neemt tal van maatregelen om dat te bereiken. Jij kunt ook je bijdrage leveren. Wat kun je als reiziger doen om je footprint te verkleinen?

Ontdek meer

Geluidshinder

Via samenopdehoogte.nl kun je een melding indienen over een civiel vliegtuig of over hinder op een bepaald tijdstip.

Klik hier