Duurzaamheid

Duurzaamheid staat volop in de belangstelling. Om de aarde niet over te belasten, moeten we verantwoord omgaan met de aarde. Eindhoven Airport wil bijdragen aan duurzame luchtvaart. Hierdoor kan jij blijven vliegen en op een verantwoorde en duurzame manier de wereld ontdekken.

Eindhoven Airport wil in 2030 de helft minder natuurlijke grondstoffen gebruiken. Ook met ons afval gaan we aan de slag. Dat moet worden hergebruikt. Daarnaast brengen we de uitstoot van CO₂ door onze luchthavenactiviteiten en gebouwen naar nul. We gaan de energie die we nodig hebben opwekken.

We zijn ervan overtuigd dat duurzaam vliegen kan. Met behulp van innovaties en slimme oplossingen werken we aan het verduurzamen van de luchtvaart. Ontwikkeling in balans met de omgeving staat voorop. De eerste slagen in verduurzaming zijn gemaakt en we gaan nog meer doen.

Op de luchthaven

In 2030 is onze luchthaven emissievrij en afvalvrij. Om dat te bereiken, werken we nauw samen met onze partners. We produceren de energie die we verbruiken uit wind, zon en bodem.

Ontdek meer

In de lucht

Als onderdeel van de Royal Schiphol Group zet ook Eindhoven Airport zich in voor verduurzaming van de luchtvaart. Wij geloven dat duurzaam vliegen - met minder uitstoot en dus minder belasting voor het milieu en de leefomgeving - kan.

Ontdek meer

Duurzame leefomgeving

We zijn trots op de regio en we willen van meerwaarde zijn voor deze regio. Daarom vinden we een duurzame leefomgeving waar het goed wonen, werken en recreëren is belangrijk.

Ontdek meer

Duurzaam reizen van en naar de luchthaven

Eindhoven Airport vindt het belangrijk dat de luchthaven gemakkelijk en snel bereikbaar is. Ook duurzaamheid is hierbij van belang. Daarom stimuleren we het gebruik van duurzame alternatieven om vanaf en naar de luchthaven te reizen.

Ontdek meer

Wat kun jij doen voor het milieu?

Samen verduurzamen we de luchtvaart. De luchtvaartsector heeft afspraken gemaakt om de impact van vliegen op het milieu te reduceren en neemt tal van maatregelen om dat te bereiken. Jij kunt ook je bijdrage leveren. Wat kun je als reiziger doen om je footprint te verkleinen?

Ontdek meer

Geluidshinder

Via samenopdehoogte.nl kun je een melding indienen over een civiel vliegtuig of over hinder op een bepaald tijdstip.

Klik hier