Van en naar de luchthaven

Eindhoven Airport vindt het belangrijk dat de luchthaven gemakkelijk en snel bereikbaar is. Ook duurzaamheid is hierbij van belang. Daarom stimuleren we het gebruik van duurzame alternatieven om vanaf en naar de luchthaven te reizen. Daarbij zetten we in op openbaar vervoer en duurzame mobiliteit. Samen met onze huidige en nieuwe partners veren wij mee met de mobiliteitstransitie die gaande is. We werken aan duurzame mobiliteitskeuzes en we faciliteren duurzame mobiliteit. Zo bieden we reizigers die kiezen voor duurzaam vervoer de daarvoor benodigde faciliteiten zoals oplaadpunten, fietsenstallingen (met reparatiepunt) en elektrische deelscooters. 

Elektrische bussen:

Eindhoven Airport wil dat jij gemakkelijk en snel van en naar de luchthaven reist. Daarom werken we samen met andere partijen aan de verbetering van onze bereikbaarheid. We stimuleren het gebruik van elektrisch openbaar busvervoer met informatie op onze website en met ticketautomaten bij het busstation. Onze luchthaven is goed bereikbaar via elektrische bussen die meermaals per uur van en naar Eindhoven Airport rijden. De bussen van Hermes stoten geen of nauwelijks CO₂, (ultra)fijnstof en stikstof uit. Dat verbetert de luchtkwaliteit en zorgt ervoor dat de klimaatopwarming minder hard gaat. Schoner en minder vervoer over de weg scheelt uitstoot van CO₂, (ultra)fijnstof en stikstof.  

Oplaadpalen elektrische auto’s:

Steeds meer parkeervoorzieningen op Eindhoven Airport zijn uitgerust met oplaadpalen voor elektrische auto’s of motoren. Er zijn laadpalen op P1 en op P2.  Je kunt op deze parkeerplaatsen parkeren en opladen zodat je je reis gemakkelijk en zonder tijdsverlies kunt vervolgen. 

Op de fiets of met de elektrische deelscooter: 

Eindhoven Airport is goed bereikbaar per fiets (of elektrische scooter). Vanaf de binnenstad van Eindhoven kun je via diverse fietspaden rechtstreeks naar Eindhoven Airport. Ook vanuit andere omliggende gemeenten is de luchthaven goed per fiets te bereiken. Zo start je je reis duurzaam en gezond. Kom je met de fiets naar de luchthaven? Dan kun je deze gratis stallen in de goed bereikbare gratis fietsenstalling in het multifunctionele parkeergebouw P1. Deze stalling is in mei 2021 compleet vernieuwd. Er is ook een fietsreparatiezuil met bandenpomp en bandenplaksetjes beschikbaar. Naast de fietsenstalling vind je de stalling voor elektrische deelscooters. Deze scooters kun je eenvoudig huren door het downloaden van de daarvoor bestemde app van de aanbieder.