Wat kun jij doen voor het milieu?

Samen verduurzamen we de luchtvaart. De luchtvaartsector heeft afspraken gemaakt om de impact van vliegen op het milieu te reduceren en neemt tal van maatregelen om dat te bereiken. Jij kunt ook je bijdrage leveren. Wat kun je als reiziger doen om je footprint te verkleinen? 

  • Wereldwijd zorgt de luchtvaart voor circa 2 procent van de CO₂-uitstoot. Compenseer de CO₂-uitstoot van je vliegreis door een financiële bijdrage te leveren aan een CO₂-compensatieprogramma. Deze wordt onder andere gebruikt voor het planten van bomen en planten en/of voor duurzame energieprojecten.  

  • Reis zo duurzaam mogelijk naar en van de luchthaven. Eindhoven Airport is goed bereikbaar per openbaar vervoer. Elektrische bussen rijden meermaals per uur tussen de luchthaven en station Eindhoven Centraal. Heb je weinig bagage dan kun je natuurlijk ook naar of vanaf de luchthaven reizen met de elektrische deelscooter, je (elektrische) fiets of je elektrische auto. Eindhoven Airport beschikt over een moderne fietsenstalling en parkeerplaatsen met laadpalen.    

Neem minder bagage mee. Minder gewicht in het vliegtuig, zorgt voor minder brandstofverbruik en dus een lagere uitstoot van emissies.

Scheid je afval op de luchthaven. Door afval te scheiden, kunnen we afval nog beter recyclen en verlagen we de belasting op het milieu. Afval scheiden kan door op de luchthaven gebruik te maken van de afvalbakken voor papier, plastic en restafval. 

Lees hier  meer over openbaar vervoer van en naar de luchthaven.

Lees hier meer over parkeren op Eindhoven Airport.

Lees meer over elektrische deelscooters van Go Sharing en Felyx.