Blog

31-08-2022

Wintersportbestemmingen

Delen

Aan alles komt een eind; ook aan de zomerse dagen. Maar niet getreurd, want voor jou als wintersportliefhebber begint het dan eigenlijk pas! De lange en zonnige zomerdagen worden ingeruild voor donkere knusheid. Langzaam verplaatst een ieder zich van de tuin en het terras naar gezelligheid binnenshuis. Begint het bij jou al te kriebelen en kan jij niet wachten tot je je koffer in mag pakken voor een flinke laag poedersneeuw? Ontdek hoe je vanaf Eindhoven Airport rechtstreeks naar jouw favoriete skigebied vliegt!

Binnen enkele uren uitgerust en wel op jouw wintersportadres

Als je al vaker op wintersport bent geweest, dan weet je wat je te wachten staat. Lange en sportieve dagen, een hoop spierpijn en weinig tijd om écht uit te rusten. Een lange reis met de bus of auto brengt een hoop gezelligheid met zich mee, maar zorgt vaak ook voor extra vermoeidheid. Vliegen brengt als groot voordeel met zich mee dat je, in vergelijking tot een rit met de bus of auto, heerlijk ontspannen en fit op je bestemming arriveert. Beter kun je je wintersportvakantie niet beginnen!

Wintersport voor beginners: in de pizzapunt de berg af zonder al teveel zorgen

De eerste keer wintersport kan spannend zijn. Toch zijn er voor de beginners onder ons ook genoeg wintersportbestemmingen waar je voordelig en gemakkelijk de eerste kneepjes van het vak kunt leren. Op veel locaties kun je ski’s huren, zodat je eenvoudig met het vliegtuig naar je wintersportbestemming af kunt reizen. Dat scheelt een hoop beginnersstress, want je hoeft je niet druk te maken over een lange autorit en de aanschaf van dure wintersport attributen!

Mocht je liever kleinschalig willen beginnen in plaats van gelijk naar de grotere en toeristische bestemmingen af te reizen, dan zijn de nog redelijk onbekende wintersportbestemmingen als Polen en Roemenië grote aanraders. De pistes zijn nét wat minder uitdagend dan in de Alpen, maar hierom juist uitermate geschikt voor de beginnende skiër. Naast de kleinschaligheid, kun je hier voordelig genieten van sneeuwzekerheid en een fantastische omgeving. Naar Polen kun je zowel op Krakau als op Wroclaw vliegen; voor Roemenië kun je het beste vliegen naar Boekarest. Kun je meteen Dracula’s Kasteel bezoeken, als je toch in de buurt bent!

Eins, zwei, drei…

Wintersport bestaat voor velen echt niet alleen maar uit skiën of boarden. Na afloop van een sportieve dag op de piste, besluiten veel Nederlanders om vol gas door te gaan naar de après ski. Maar waar vind je nu het beste feestje? Oostenrijk is al jaren één van de favorieten onder de après ski landen. Bestemmingen als Ischgl, Saalbach en Hinterglemm doen het vaak goed onder een grote groep Nederlanders. Vanaf de luchthaven in Salzburg is het ongeveer een uurtje rijden naar Saalbach Hinterglemm, welke vaak in één adem genoemd worden. Toch liever naar Ischgl, wat ook wel bekend staat als het Oostenrijkse Ibiza? Dan is het vanaf de luchthaven van Innsbruck nog een klein stukje rijden!

Vanaf Eindhoven voordelig en snel vliegen naar jouw favoriete wintersportgebied

Niet elke luchthaven ligt even dichtbij een wintersportbestemming. Vanaf Eindhoven Airport heb je echter nog altijd een ruime keuze, van Oostenrijk tot Polen. Welke wintersportbestemming spreekt jou het meeste aan? Vlieg er komende winter heen met Transavia of Ryanair!