Terug

Vliegen naar Boekarest

De hoofdstad van Roemenië

Landklimaat

9 graden

2 uur en 45 minuten

Ooit stond Boekarest bekend als het ‘Parijs van het Oosten’. Oorlogsgeweld en onderdrukking hebben aan die reputatie een einde gemaakt, maar de laatste jaren heeft de stad veel allure herwonnen. Boekarest is klaar om opnieuw ontdekt te worden.

Bezienswaardigheden in Boekarest

București – zoals de stad officieel heet – is de hoofdstad van Roemenië en telt 1,6 miljoen inwoners. Achtereenvolgens de Tweede Wereldoorlog, een aardbeving (1977) en de dictatuur van Nicolae Ceaușescu hebben veel historische stadsdelen doen verdwijnen, maar gelukkig zijn er verschillende pareltjes  bewaard gebleven. In het hart van de Roemeense hoofdstad staat het Atheneum, een concertgebouw dat sinds 1865 onderdak biedt aan het George Enescu Filharmonisch Orkest. Het Atheneum is mede gebouwd dankzij financiële steun van leden van de gelijknamige vereniging. Onder het motto Dați un leu pentru Ateneu! (‘Geef een leu voor Ateneu!’) werden zij jarenlang opgeroepen geld te doneren.

Boekarest ontdekken

De geschiedenis van de stad hangt sterk samen met de geschiedenis van het omringende platteland. Het Dorpsmuseum laat dat prima zien. In dit openluchtmuseum wordt het verleden verbeeld, van de eerste Romeinse kolonisten tot en met de 20e eeuw. Op een terrein van 15 hectare worden tientallen authentieke huizen, kerken, boerderijen en molens gepresenteerd. Boekarest heeft een eigen versie van de Arc de Triomphe, huisvest het monumentale Antimklooster en kent een groene oase in de vorm van het Cismigiupark. Dat geldt overigens ook voor cultuur met een kleine c: het uitgaansleven is goed ontwikkeld. De stad kent een brede waaier aan restaurants, bistro’s, koffiehuizen en pubs. Liefhebbers van live muziek kunnen in een van de vele jazzclubs terecht. Het moge duidelijk zijn: in Boekarest is verrassend veel te beleven.

Praktische informatie voor je reis naar Boekarest

  • In Roemenië is het 1 uur later dan in Nederland

  • De munteenheid van Roemenië is de Roemeense lei. Je kunt in Roemenië dus niet met de Euro betalen

  • Het kraanwater in Roemenië is niet veilig om te drinken

  • Je hebt in Roemenië geen wereldstekker nodig

  • Het alarmnummer in Roemenië is hetzelfde als in Nederland, namelijk 112

Foto's van Boekarest

St. Michael Gabriel Kerk in Boekarest

Markt in Boekarest

Unirii Square in Boekarest

Vliegtickets Eindhoven - Boekarest

Vanaf Eindhoven Airport vlieg je met Wizz Air naar Boekarest in Roemenië.

Vlieg met deze luchtvaartmaatschappij naar Boekarest

Wizz Air
Wizz Air

Wizz Air

Bekijk ook

Warschau

De hoofdstad van Polen

Meer info

Milaan Bergamo

In het midden van de vlakte

Meer info

Laat je inspireren

Al onze bestemmingen op een rij

Meer info