Terug

Vliegen naar Salzburg

The Sound of Music

Landklimaat

20 graden

1 uur en 25 minuten

De meeste mensen associëren Salzburg met Wolfgang Amadeus Mozart of de film ‘The Sound of Music’. Geen gekke vergelijking, want de stad is zeker zo mooi als op het witte doek. Maar Salzburg is ook het startpunt voor een onvergetelijke wintersportvakantie in Oostenrijk. Het zit vlakbij de fraaiste skigebieden in Oostenrijk, zoals Zell am See, Saalbach Hinterglemm en Kitzbühel.

Bezienswaardigheden in Salzburg

De binnenstad van Salzburg behoort in zijn geheel  tot het werelderfgoed van Unesco. De vele barokke gebouwen ademen klasse uit, en dat merk je ook aan het prachtige winkelgebied rond de Getreidegasse . Ook het geboorte- en woonhuis van Mozart  is hier gevestigd. ‘Klasse’ is ook kenmerkend voor het culinair aanbod. Er is geen Europese stad waar meer restaurants een Michelinster in de wacht hebben gesleept. In één van de vele Gaststätten kun je met een kleiner budget ook prima proeven van de lokale keuken. Kortom: Salzburg is een romantische bestemming met uitstraling.

Salzburg ontdekken

Rustieke middeleeuwse gebouwen, smeedijzeren wegwijzers en kleine marktpleintjes met fonteinen: Salzburg lijkt soms rechtstreeks uit een sprookje te komen. Opvallende bezienswaardigheden zijn Schloss Mirabel, het kerkhof van Sankt-Peter, de imposante Dom en de pleinen Residenzplatz, Mozartplatz, Kapittelplatz. Voor de liefhebbers is een tour te boeken die langs de filmlocaties van The Sound of Music voert. Een niet te missen ervaring is de kabeltrein naar Festnung Hohensalzburg, het best bewaarde middeleeuwse  fort in Centraal Europa. Het uitzicht op de top van de Festungberg, op 560 meter hoogte, is werkelijk adembenemend. Al dat schoons heeft overigens een wat minder mooie oorzaak: het was de megalomane aartsbisschop Wolf Dietrich von Raitenau die opdracht gaf tot de bouw van vele kerken, kloosters, parken en kastelen. Hij zette 15 kinderen op aarde, voordat hij werd afgezet en gevangen genomen.

Praktische informatie voor je reis naar Salzburg

  • In Oostenrijk betaal je gewoon met de Euro

  • Er is geen tijdsverschil tussen Oostenrijk en Nederland

  • Het alarmnummer in Oostenrijk is hetzelfde als in Nederland, namelijk 112

  • In Oostenrijk kun je het kraanwater gewoon drinken

  • Je hebt geen wereldstekker nodig in Oostenrijk

Foto's van Salzburg

Gosau, bergdorp bij Salzburg

Salzburger Nockerl

Straat in Salzburg

Vliegtickets Eindhoven - Salzburg

Vanaf Eindhoven Airport vlieg je met Transavia naar Salzburg in Oostenrijk.

Vlieg met deze luchtvaartmaatschappij naar Salzburg

Transavia
Transavia

Transavia

Bekijk ook

Innsbruck

Verscholen achter de bergen van Oostenrijk

Meer info

Rijeka

Een rijke historie en industriële looks

Meer info

Laat je inspireren

Al onze bestemmingen op een rij

Meer info