Vlieg naar Salzburg

Salzburg

Vliegen naar Salzburg

  • Landklimaat
  • 1 uur en 25 minuten
  •  
Boek uw vlucht
Boek vlucht + hotel

De meeste mensen associëren Salzburg met Wolfgang Amadeus Mozart of de film ‘The Sound of Music’. Geen gekke vergelijking, want de stad is zeker zo mooi als op het witte doek. Maar Salzburg is ook het startpunt voor een onvergetelijke wintersportvakantie in Oostenrijk. Het zit vlakbij de fraaiste skigebieden in Oostenrijk, zoals Zell am See, Saalbach Hinterglemm en Kitzbühel.

Adembenemend uitzicht

Rustieke middeleeuwse gebouwen, smeedijzeren wegwijzers en kleine marktpleintjes met fonteinen: Salzburg lijkt soms rechtstreeks uit een sprookje te komen. Opvallende bezienswaardigheden zijn Schloss Mirabel, het kerkhof van Sankt-Peter, de imposante Dom en de pleinen Residenzplatz, Mozartplatz, Kapittelplatz. Voor de liefhebbers is een tour te boeken die langs de filmlocaties van The Sound of Music voert. Een niet te missen ervaring is de kabeltrein naar Festnung Hohensalzburg, het best bewaarde middeleeuwse  fort in Centraal Europa. Het uitzicht op de top van de Festungberg, op 560 meter hoogte, is werkelijk adembenemend. Al dat schoons heeft overigens een wat minder mooie oorzaak: het was de megalomane aartsbisschop Wolf Dietrich von Raitenau die opdracht gaf tot de bouw van vele kerken, kloosters, parken en kastelen. Hij zette 15 kinderen op aarde, voordat hij werd afgezet en gevangen genomen.

De binnenstad van Salzburg

De binnenstad van Salzburg behoort in zijn geheel  tot het werelderfgoed van Unesco. De vele barokke gebouwen ademen klasse uit, en dat merk je ook aan het prachtige winkelgebied rond de Getreidegasse . Ook het geboorte- en woonhuis van Mozart  is hier gevestigd. ‘Klasse’ is ook kenmerkend voor het culinair aanbod. Er is geen Europese stad waar meer restaurants een Michelinster in de wacht hebben gesleept. In één van de vele Gaststätten kun je met een kleiner budget ook prima proeven van de lokale keuken. Kortom: Salzburg is een romantische bestemming met uitstraling.

Vliegtickets Eindhoven - Salzburg

Vanaf Eindhoven Airport vlieg je met Transavia naar Salzburg in Oostenrijk.

Vlieg met deze maatschappijen naar Salzburg