Laat je verrassen door het culturele Polen

Op vakantie naar Polen, dat is iets wat je niet vaak hoort. Volledig ten onrechte, want dit rechterbuurland van Duitsland biedt een keur aan historie en bezienswaardigheden. Een onontdekte parel in Midden-Europa, waarbij de geschiedenis nog duidelijk voelbaar is. Polen biedt een beleving die haast niet in woorden uit te drukken is.

Ontdek de charme van Warschau

De Tweede Wereldoorlog liet flink wat sporen na in Warschau: de stad lag volledig in puin en van de Joodse getto was nog maar weinig over. De wederopbouw voorzag de stad van moderne panden en cultureel erfgoed werden zo goed als mogelijk gerestaureerd. Een goed voorbeeld hiervan is het Koninklijk Kasteel, dat in 1944 werd opgeblazen en vervolgens werd herbouwd.

Het historische gebouw dat de oorlogsdans wist te ontspringen is het Wilanówpaleis; een vorstelijk verblijf dat in zijn originele staat te bewonderen is. Winkelaars kunnen hun hart ophalen in de Oude Stad, waar het goed toeven is in de Nowy Świat en de Chmielna. Voor de echte koopjesjagers is de zondagse antiekmarkt in Kolo een ware aanrader.

Herleef geschiedenis in Krakau

Krakau biedt een aaneenschakeling van prachtige, historische panden, voornamelijk in het stadscentrum dat door Unesco is uitgeroepen tot werelderfgoed. De 13e-eeuwse Grote Markt dient als prachtig stadscentrum, met de zeer in het oog springende Mariakerk, Lakenhal en Raadhuistoren als hoogtepunten.

Vanaf Krakau is het mogelijk om een trip naar het voormalig concentratiekamp Auschwitz te maken – wat een onuitwisbare indruk achterlaat op iedere bezoeker. Heel wat vrolijker is het uitgaansleven in Krakau, waarbij je in het centrum keuze hebt uit meer dan 200 kroegen. De bijzondere kelderbars zijn zeker de moeite waard om een bezoekje aan te brengen.

Laat je omarmen door het kleurrijke Wroclaw

Wie denkt dat landen met een Oost-Europese invloed grauw en sober zijn, zal in Wroclaw vreemd op staan kijken. De voormalige Duitse stad doet in niets denken aan de communistische inslag die er voorheen heerste. Het gastvrije volk laat je thuis voelen in dit met historie overgoten stadje.

Bezoek de imposante kathedraal van Sint-Jan de Doper om een adembenemend uitzicht te krijgen over de stad. Wroclaw laat als geen andere stad zien dat het mogelijk is om een moeilijke tijd als de Tweede Wereldoorlog te boven te komen.

Vlucht naar Polen boeken? Vlieg naar diverse Poolse bestemmingen via Eindhoven Airport

Beginnen jouw hart sneller te kloppen van het bijzondere en historische Polen? Via Eindhoven Airport vlieg je direct naar maar liefst acht bestemmingen in het land. Maak een indrukwekkende en zorgeloze reis die begint en eindigt op het luxueuze vliegveld, waar parkeren je zo makkelijk wordt gemaakt dat je bijna zou twijfelen of het wel klopt. Vanaf Eindhoven Airport begint jouw avontuur!

Vanaf Eindhoven Airport kun je naar de Poolse bestemmingen Gdańsk, Katowice, Krakau, Lublin, Modlin, Poznań , Warschau en Wroclaw.