Vlieg naar Murcia

Murcia

Vliegen naar Murcia

  • Gematigd zeeklimaat
  • 2 uur en 25 minuten
  •  
Boek uw vlucht
Boek vlucht + hotel

Murcia is de zevende stad van Spanje en de hoofdstad van de regio Murcia. Er is veel levendigheid door de aanwezige universiteit en Murcia heeft misschien wel één van de mooiste kathedralen van Spanje. De stad is van oorsprong Arabisch, maar tegenwoordig zie je de Arabische invloeden alleen in het oude centrum terug.

Bezienswaardigheden in Murcia

Banken, cafetaria’s, ijssalons, traditionele winkels en warenhuizen. Dit alles is terug te vinden in de Calle de la Trapería. Vergeet niet het Casino, waar je beslist een bezoek aan de danszaal, de bibliotheek en het boudior moet brengen. Calle de La Trapería komt uit op de Kathedraal. Deze Kathedraal heeft een grandioze gevel gemaakt van kalksteen en marmer. Vanuit de Kathedraal heb je een prachtig uitzicht over de Plaza de Belluga en de Capilla de los Véez. Wil je nog een beter uitzicht? Bezoek dan de Junterones. Dit is de hoogste domtoren van Spanje. Beklim de 18 hellinggangen en 200 traptreden om te genieten van een schitterend uitzicht over de stad en haar omgeving.

Wandeling door de binnenstad

Met een korte wandeling langs de oever van de rivier, kom je langs een van de meest populaire stadspleinen van Murcia Plaza de la Glorieta. Aan dit plein ligt het gemeentehuis van Murcia. Iets verderop zie je het Bisschoppelijk Paleis en het Palacia de los Fontes, een van de meest bezochte plekken van de stad. Geen wereld- of toeristenstad, maar een stad waar het aangenaam vertoeven is.

Vliegtickets Eindhoven - Murcia

Vanaf Eindhoven Airport vlieg je met Ryanair naar Murcia in Spanje.

Vlieg met deze maatschappijen naar Murcia