Vlieg naar Venetië

Venetië

Vliegen naar Venetië

  • Middellands zeeklimaat
  • 1 uur en 35 minuten
  •  
Boek uw vlucht

Weinig steden spreken zo tot de verbeelding als Venetië. De grandeur van het historische centrum heeft een betoverend effect. Een ideale setting voor een romantisch avontuur.
Venetië is gebouwd op een groep eilanden in een lagune. Het aanleggen van verharde wegen stuitte op bouwkundige problemen en dus is gekozen voor vervoer over water. Venetië maakte eeuwenlang furore als handelscentrum. De handel bracht rijkdom en dat werd zichtbaar in het door Unesco bekroonde stadsgezicht. Een boottocht over de Canal Grande (de ‘hoofdstraat’) is een goede manier om hier een eerste impressie van te krijgen.

Bezienswaardigheden in Venetië

Het kloppend hart van Venetië is het Piazza San Marco (San Marcoplein). Hier vind je het gotische Palazzo Ducale di Venezia (Dogenpaleis), het centrum van de macht ten tijde van de Republiek Venetië. Aan de achterzijde leidt de ‘Brug der Zuchten’ naar een voormalige gevangenis. Ter dood veroordeelde gevangen liepen – een diepe zucht slakend – over deze brug hun straf tegemoet. Tegenwoordig heeft deze plek  een heel andere betekenis, ieder liefdespaar dat elkaar precies onder de brug kust, zal eeuwige liefde ten deel vallen.
Aan het Piazza San Marco liggen ook de Campanile (Klokkentoren) en de Basilica di San Marco (San Marco Basiliek). In de basiliek liggen de resten van de evangelist Marcus, hoewel dat door sommige historici betwijfeld wordt, het zou ook Alexander de Grote kunnen zijn.

Winkelaanbod in Venetië

Zoals het een Italiaanse stad betaamt, is het winkelaanbod groot. Aan de straat Calle 22 Marzo zijn veel bekende merken gevestigd die samen een ruim assortiment luxe kleding en stijlvolle schoenen te bieden hebben. In de zijstraten vind je kleine boetiekjes. Naast kleding zijn ook boekwinkels populair. Voor wie bij de Brug der Zuchten geen succes heeft, er zijn ook volop boeken over de eeuwige liefde te krijgen.

Eten en drinken in Venetië

In Venetië kun je net als in de rest van Italië heerlijk eten. In Venetië is het alleen de kunst om op sfeervolle plekken te eten, zonder al te diep in de buidel te moeten tasten. Vermijd de toeristische gebieden en zoek de wat minder bekende wijken op. Bijvoorbeeld het levendige Dorsoduro, hier kun je verschillende specialiteiten proeven. De specialiteiten zijn veelal op basis van vis, Sarde in saor (sardines in zuur), Baccalá (kabeljauw) of spaghetti alle Vongole (pasta met venusschelpen).

Vliegtickets Eindhoven - Venetië

Vanaf Eindhoven Airport vlieg je met Ryanair naar Venetië in Italië.

Vlieg met deze maatschappijen naar Venetië