Terug

Vliegen naar Venetië

Een boottocht over de Canal Grande

Middellands zeeklimaat

24 graden

1 uur en 35 minuten

Weinig steden spreken zo tot de verbeelding als Venetië. De grandeur van het historische centrum heeft een betoverend effect. Een ideale setting voor een romantisch avontuur. Venetië is gebouwd op een groep eilanden in een lagune. Het aanleggen van verharde wegen stuitte op bouwkundige problemen en dus is gekozen voor vervoer over water. Een boottocht over de Canal Grande (de ‘hoofdstraat’) is een goede manier om hier een eerste impressie van te krijgen.

Bezienswaardigheden in Venetië

Het kloppend hart van Venetië is het Piazza San Marco (San Marcoplein). Hier vind je het gotische Palazzo Ducale di Venezia (Dogenpaleis), het centrum van de macht ten tijde van de Republiek Venetië. Aan de achterzijde leidt de ‘Brug der Zuchten’ naar een voormalige gevangenis. Ter dood veroordeelde gevangen liepen – een diepe zucht slakend – over deze brug hun straf tegemoet. Tegenwoordig heeft deze plek  een heel andere betekenis, ieder liefdespaar dat elkaar precies onder de brug kust, zal eeuwige liefde ten deel vallen. Aan het Piazza San Marco liggen ook de Campanile (Klokkentoren) en de Basilica di San Marco (San Marco Basiliek). In de basiliek liggen de resten van de evangelist Marcus, hoewel dat door sommige historici betwijfeld wordt, het zou ook Alexander de Grote kunnen zijn.

Venetië ontdekken

Zoals het een Italiaanse stad betaamt, is het winkelaanbod groot. Aan de straat Calle 22 Marzo zijn veel bekende merken gevestigd die samen een ruim assortiment luxe kleding en stijlvolle schoenen te bieden hebben. In de zijstraten vind je kleine boetiekjes. Naast kleding zijn ook boekwinkels populair. Voor wie bij de Brug der Zuchten geen succes heeft, er zijn ook volop boeken over de eeuwige liefde te krijgen. In Venetië kun je net als in de rest van Italië heerlijk eten. In Venetië is het alleen de kunst om op sfeervolle plekken te eten, zonder al te diep in de buidel te moeten tasten. Vermijd de toeristische gebieden en zoek de wat minder bekende wijken op. Bijvoorbeeld het levendige Dorsoduro, hier kun je verschillende specialiteiten proeven. De specialiteiten zijn veelal op basis van vis, Sarde in saor (sardines in zuur), Baccalá (kabeljauw) of spaghetti alle Vongole (pasta met venusschelpen).

Praktische informatie voor je reis naar Venetië

  • In Venetië maak je geen gebruik van het openbaar vervoer dat je bent gewend. Hier kies je voor een vaporetto, watertaxi, gondel of traghetto

  • In Italië betaal je met de Euro

  • Je hebt in Italië een wereldstekker nodig

  • Er is geen tijdsverschil tussen Italië en Nederland

  • Het alarmnummer in Italië is hetzelfde als dat in Nederland, namelijk 112

Foto's van Venetië

Maskers in Venetië

Straatjes in Venetië

Glasblazen in Venetië

Vliegtickets Eindhoven - Venetië

Vanaf Eindhoven Airport vlieg je met Ryanair naar Venetië in Italië.

Vlieg met deze luchtvaartmaatschappij naar Venetië

Bekijk ook

Rome

De hoofdstad van Italië

Meer info

Milaan Bergamo

In het midden van de vlakte

Meer info

Laat je inspireren

Al onze bestemmingen op een rij

Meer info