Terug

Vliegen naar Praag

De hoofdstad van Tsjechië

Gematigd landklimaat

19 graden

1 uur en 25 minuten

De meeste steden hebben een aantal monumenten die het bezoeken waard zijn. Zo niet Praag, dat is één groot monument! Barokke kerken, paleizen en burchten, maar ook pleinen, straatjes en bruggen: het is allemaal sfeervol en bijzonder. Dat vindt ook Unesco, aangezien de binnenstad van Praag is uitgeroepen tot werelderfgoed. Praag is een cultuurstad bij uitstek en een ideale bestemming voor een verrassend weekendje weg.

Bezienswaardigheden in Praag

Praag is bijna sprookjesachtig. Deze sprookjesachtige sfeer zie je vooral terug op het plein Staroměstské náměstí. De Karelsbrug is ook al zo sprookjesachtig, zeker wanneer deze ’s avonds verlicht is. De brug heeft een geschiedenis van meer dan 600 jaar terug en is bijzonder door alle beelden die de brug sieren. Wanneer je een wens doet bij het koperen kruis halverwege de brug, zou deze zelfs vervuld worden. Wil je weer op adem komen na een drukke dag in Praag, geniet dan van de landschapsarchitectuur van de paleistuinen in de wijk Malá Strana. De Praagse Burcht mag bij een bezoek aan Praag niet ontbreken. De Praagse Burcht is eigenlijk een ‘stad binnen de stad’, met als Pittoresk hoogtepunt ‘het Gouden Straatje’. In de zeventiende eeuw woonden hier namelijk verschillende goudsmeden.

Praag ontdekken

Praag wordt ook wel ‘de Gouden Stad’ genoemd, of ‘de Stad met de Honderd Torens’. Ooit begonnen als Keltische nederzetting, is Praag tegenwoordig de moderne, multiculturele hoofdstad van Tsjechië. Praag wordt doorkruist door de rivier de Moldau en onder andere via de Karelsbrug zijn beide zijden met elkaar verbonden. Deze brug is alleen toegankelijk voor wandelaars en biedt een prachtig zicht op Praag. Geflankeerd door 30 heiligenbeelden is het hier prettig slenteren. Na een dagje cultuur snuiven in Praag, zijn er overal mogelijkheden om lekker neer te ploffen in een gezellig café of restaurant. De Tsjechische keuken is stevig, met veel vlees, deegwaren en aardappels. Daarbij hoort natuurlijk een biertje, want de Tsjechen hebben de pils immers uitgevonden. Het moge duidelijk zijn, Praag is een genot voor het oog én voor de maag.

Praktische informatie voor je reis naar Praag

  • In Praag betaal je met Tsjechische Kronen. Op veel plekken kun je echter wel met de Euro betalen

  • Er is geen tijdsverschil tussen Praag en Nederland

  • Kraanwater in Praag kun je drinken. Er zit wel meer een chloor smaak aan dan dat wij in Nederland zijn gewend

  • Het alarmnummer in Praag is hetzelfde als in Nederland, namelijk 112

  • Je hebt in Praag geen wereldstekker nodig

Foto's van Praag

Klokkentoren van Praag

Oude stad van Praag

Oude bibliotheek in Praag

Vliegtickets Eindhoven - Praag

Je vliegt vanaf Eindhoven Airport met Transavia naar Praag in Tsjechië.

Vlieg met deze luchtvaartmaatschappij naar Praag

Transavia
Transavia

Transavia

Bekijk ook

Sofia

De hoofdstad van Bulgarije

Meer info

Edinburgh

De hoofdstad van Schotland

Meer info

Laat je inspireren

Al onze bestemmingen op een rij

Meer info