Vlieg naar Praag

Praag

Vliegen naar Praag

  • Gematigd landklimaat
  • 1 uur en 25 minuten
  •  
Boek uw vlucht
Boek vlucht + hotel

De meeste steden hebben een aantal monumenten die het bezoeken waard zijn.
Zo niet Praag, dat is één groot monument! Barokke kerken, paleizen en burchten, maar ook pleinen, straatjes en bruggen: het is allemaal sfeervol en bijzonder. Dat vindt ook Unesco, aangezien de binnenstad van Praag is uitgeroepen tot werelderfgoed. Praag is een cultuurstad bij uitstek en een ideale bestemming voor een verrassend weekendje weg.

De Gouden Stad

Praag wordt ook wel ‘de Gouden Stad’ genoemd, of ‘de Stad met de Honderd Torens’. Ooit begonnen als Keltische nederzetting, is Praag tegenwoordig de moderne, multiculturele hoofdstad van Tsjechië. Praag wordt doorkruist door de rivier de Moldau en onder andere via de Karelsbrug zijn beide zijden met elkaar verbonden. Deze brug is alleen toegankelijk voor wandelaars en biedt een prachtig zicht op Praag. Geflankeerd door 30 heiligenbeelden is het hier prettig slenteren.

De Praagse Burcht

De Praagse Burcht mag bij een bezoek aan Praag niet ontbreken. In de Burcht zetelt de regering, met daar omheen vele sfeervolle straatjes, pleintjes en monumenten. De Praagse Burcht is eigenlijk een ‘stad binnen de stad’, met als Pittoresk hoogtepunt ‘het Gouden Straatje’. In de zeventiende eeuw woonden hier namelijk verschillende goudsmeden.

Bezienswaardigheden in Praag

Praag is bijna sprookjesachtig. Deze sprookjesachtige sfeer zie je vooral terug op het plein Staroměstské náměstí.
De Karelsbrug is ook al zo sprookjesachtig, zeker wanneer deze ’s avonds verlicht is. Eigenlijk kun je niet om de Karelsbrug heen wanneer je Praag bezoekt. Het heeft namelijk een prominente plaats in de historische stad. De brug heeft een geschiedenis van meer dan 600 jaar terug en is bijzonder door alle beelden die de brug sieren. Wanneer je een wens doet bij het koperen kruis halverwege de brug, zou deze zelfs vervuld worden! Wil je weer op adem komen na een drukke dag in Praag, geniet dan van de landschapsarchitectuur van de paleistuinen in de wijk Malá Strana.

Neerploffen in Praag

Na een dagje cultuur snuiven in Praag, zijn er overal mogelijkheden om lekker neer te ploffen in een gezellig café of restaurant. De Tsjechische keuken is stevig, met veel vlees, deegwaren en aardappels. Daarbij hoort natuurlijk een biertje, want de Tsjechen hebben de pils immers uitgevonden. Het moge duidelijk zijn, Praag is een genot voor het oog én voor de maag.

Vliegtickets Eindhoven - Praag

Je vliegt vanaf Eindhoven Airport met Transavia naar Praag in Tsjechië.