Eindhoven Airport en het coronavirus

De uitbraak van het coronavirus (COVID-19) is door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) uitgeroepen tot internationale noodsituatie. Op Eindhoven Airport houden we de situatie rondom corona nauwlettend in de gaten.

Het coronavirus heeft wereldwijd impact. Ook de luchtvaartsector wordt getroffen. Vluchtschema’s worden aangepast en airports nemen maatregelen om verspreiding van het virus tegen te gaan. Zo ook Eindhoven Airport. We volgen landelijke richtlijnen en zijn in contact met diverse instanties. Ook met de luchtvaartmaatschappijen hebben we overleg. Reis jij via Eindhoven Airport en wil jij weten welke voorzorgsmaatregelen wij nemen of op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Hier vind je alle beschikbare informatie.

Advies

De luchthaven is een plek waar mensen uit veel verschillende landen samenkomen. We staan daarom in nauw contact met het RIVM en GGD en volgen hun adviezen op.

Op de site van het RIVM vind je de meest actuele informatie over het coronavirus. Wij adviseren reizigers om de hygiëne maatregelen in acht te nemen. Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog, was regelmatig je handen en gebruik papieren zakdoekjes. Houd daarnaast minimaal 1,5 meter afstand van elkaar.

Vragen over je vlucht

Is jouw vlucht geannuleerd of heb je andere vragen over jouw vlucht? Neem dan contact op met je reisbureau of luchtvaartmaatschappij.

Vluchten vanaf Eindhoven Airport

Je mag op dit moment nog wel vliegen vanaf Eindhoven Airport, maar je kunt niet meer naar alle bestemmingen. TUI, Corendon en Transavia hebben hun vluchten inmiddels geannuleerd. Ryanair en Wizzair vliegen nog een beperkt aantal routes. Wil je weten welke routes dit zijn, neem dan contact op met de luchtvaartmaatschappij.

Openingstijden Eindhoven Airport

Vanaf maandag 23 maart gelden er tijdelijk afwijkende openingstijden op de luchthaven. De terminal is maandag tot en met zondag geopend van 6.15 uur tot 22.45 uur. Vanaf woensdag 25 maart is de terminal dagelijks geopend van 6.15 uur tot 20.00 uur.

Horeca en winkels op de luchthaven

Vanwege de nieuwe maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, zijn alle eet- en drinkgelegenheden op Eindhoven Airport gesloten van 15 maart tot en met in ieder geval 6 april. Eten en drinken is nog wel verkrijgbaar bij AH to go. Met uitzondering van AviFlora zijn alle winkels op Eindhoven Airport gesloten.

Parkeren op de luchthaven

Je kunt nog steeds parkeren op de luchthaven. Is jouw vlucht geannuleerd en wil je je parkeerreservering wijzigen? Log in op je account. Je kan jouw parkeerreservering met een inrijdatum tot en met 31 mei 2020 gratis annuleren. Gaat je boeking morgen in en is het 12.00 uur geweest? Neem dan voor annuleringen contact op via parkeren@eindhovenairport.nl. In verband met drukte willen we vragen om hierover geen telefonisch contact met ons op te nemen.

Ophalen en wegbrengen

Je mag nog steeds mensen ophalen of wegbrengen op Eindhoven Airport. Voor parkeren kun je terecht op P1.