Assistentie

Eindhoven Airport biedt aan mindervalide reizigers speciale voorzieningen om comfortabel te kunnen reizen

Eindhoven Airport biedt aan mindervalide reizigers bijzondere voorzieningen om comfortabel te kunnen reizen. Hieronder staat hoe je assistentie kunt krijgen bij vervoer op de luchthaven, waar de voorzieningen zijn en welke zaken bijzondere aandacht vragen.

Assistentie nodig? Tijdig aanvragen!

Wanneer je assistentie nodig hebt, is het belangrijk dat je dit tijdig laat weten. Maak bij het boeken van je vlucht jouw wensen kenbaar aan de reisagent of aan de luchtvaartmaatschappij. De aanvraag dient uiterlijk tot 48 uur voor vertrek (of aankomst) te gebeuren.

Meldpunt op de luchthaven

Ben je op de luchthaven, meld je dan altijd bij de assistance check-in balies 15 en 16. Indien noodzakelijk word je door een van onze medewerkers opgehaald of weggebracht naar een aantal plaatsen op Eindhoven Airport. Vul hiervoor onderstaand formulier in.

Assistentie bij vertrek

Heb jij assistentie nodig wanneer je op reis gaat vanaf Eindhoven Airport? In deze video laten we je zien hoe dat op onze luchthaven precies werkt.

Assistentie aanvragen

Vluchtnummer
Voor- en achternaam*
E-mailadres*
Datum van je vlucht*
Hoe laat ben je op Eindhoven?*

We raden je aan om minimaal 2 uur voor vertrek aanwezig te zijn

Waar wil je op de luchthaven opgehaald worden?*
Mobiel telefoonnummer*
Assistentiecode*
WCHC: De passagier kan zich niet zelfstandig verplaatsen zonder assistentie. Ze hebben hulp nodig om zich te verplaatsen in de terminal, naar het vliegtuig en in het vliegtuig
WCHS: De passagier kan geen trappen op en af lopen en zich niet verplaatsen van de terminal naar het vliegtuig maar kan zichtzelf wel verplaatsen in het vliegtiuig
WCHR: De passagier kan trappen op en af lopen en zichzelf naar het vliegtuig en in het vliegtuig verplaatsen, maar heeft een rolstoel of een ander middel nodig om zich te verplaatsen tussen het vliegtuig en de terminal
BLND: De passagier is blind of slechtziend
DEAF: De passagier is doof of slechthorend
DEAF/BLND: De passagier is doof en blind en kan zich niet zelfstandig verplaatsen zonder assistentie
DPNA: De passagier met een intellectuele of ontwikkelingsbeperking en behoeft daardoor assistentie
Verzenden

Ophaal- en wegbrenglocaties

Je kunt op of naar de volgende plaatsen opgehaald/weggebracht worden:

  • Parkeergarage P1, voor aankomst met het openbaar vervoer, parkeren of kiss & ride. Bij aankomst kun je je melden bij het mobility assistance punt in P1. Dit punt bevindt zich naast parkeerbeheer op de 1e verdieping, welke met de lift bereikbaar is.

  • Informatiebalie, in de vertrekhal van luchthaven Eindhoven Airport.

Assistentie bij aankomst

Heb jij assistentie nodig wanneer je aankomt op Eindhoven Airport? In deze video laten we je zien hoe dat op onze luchthaven precies werkt.

Bijzondere voorwaarden

Wij wijzen erop dat luchtvaartmaatschappijen soms bijzondere voorwaarden hanteren. Zo is het luchtvervoer van rolstoelen met natte accu’s doorgaans niet toegestaan (deze vallen onder gevaarlijke stoffen). Ook zijn er soms voorschriften voor de afmetingen van rolstoelen. Bij luchtvervoer van een rolstoel moeten deze ook tijdig, vaak uiterlijk 72 uur voor vertrek zijn aangemeld bij de luchtvaartmaatschappij. Laat je vooraf goed informeren door de reisagent of luchtvaartmaatschappij en raadpleeg hun websites.

Extra ondersteuning

Sommige reizigers hebben wat extra ondersteuning nodig terwijl hun beperking verborgen en dus niet zichtbaar is. Om mensen in de omgeving van de drager er discreet op te wijzen dat hij of zij extra uitleg of bijvoorbeeld wat meer tijd nodig heeft, is er het keycord met de zonnebloemen. Het Hidden Disabilities Sunflower keycord is wereldwijd in gebruik genomen door een groot aantal luchthavens en ontmoetingsplaatsen. Ook Eindhoven Airport biedt de extra ondersteuning aan dragers van het keycord.