Assistentie

Eindhoven Airport biedt aan mindervalide reizigers bijzondere voorzieningen om comfortabel te kunnen reizen. Hieronder staat hoe je assistentie kunt krijgen bij vervoer op de luchthaven, waar de voorzieningen zijn en welke zaken bijzondere aandacht vragen.

Heb jij assistentie nodig wanneer je op reis gaat vanaf Eindhoven Airport? In deze video laten we je zien hoe dat op onze luchthaven precies werkt. 

Assistentie nodig? Tijdig aanvragen!

Wanneer je assistentie nodig hebt, is het belangrijk dat je dit tijdig laat weten. Maak bij het boeken van je vlucht jouw wensen kenbaar aan de reisagent of aan de luchtvaartmaatschappij. De aanvraag dient uiterlijk tot 48 uur voor vertrek (of aankomst) te gebeuren. Je dient 2 uur voor vertrek van de betreffende vlucht aanwezig te zijn op de luchthaven.

Meldpunt op de luchthaven

Indien noodzakelijk word je door een van onze medewerkers opgehaald of weggebracht naar een aantal plaatsen op Eindhoven Airport. Deze plaats dien je bij aanmelden via assistentie@eindhovenairport.nl aan te geven. Vermeld hierin de volgende gegevens:

  • Vluchtnummer
  • Je voor- en achternaam
  • Datum van je vlucht
  • Hoe laat je op Eindhoven bent (We raden je aan om minimaal 2 uur voor vertrek aanwezig te zijn)
  • Waar op Eindhoven je opgehaald wilt worden
  • Mobiel telefoonnummer
  • Assistentiecode

          - WCHR: passagiers die geen lange afstanden kunnen lopen
          - WCHS: passagiers die geen lange afstanden en trap kunnen lopen
          - WCHC: passagiers die niet kunnen lopen en in hun stoel getild moeten worden
          - Maas DEAF: passagiers die slechthorend of doof zijn
          - Maas BLIND: passagiers die slechtziend of blind zijn
          - DPNA: passagier met een mentale beperking

Ophaal- en wegbrenglocaties

Je kunt op of naar de volgende plaatsen opgehaald/weggebracht worden:

  • Parkeergarage P1, voor aankomst met het openbaar vervoer, parkeren of kiss & ride. Bij aankomst kun je je melden bij het mobility assistance punt in P1. Dit punt bevindt zich naast parkeerbeheer op de 1e verdieping, welke met de lift bereikbaar is.
  • Informatiebalie, in de vertrekhal van luchthaven Eindhoven Airport.

Parkeren

Meer informatie over parkeren voor mindervaliden lees je hier.

Rolstoelen

Indien nodig zijn rolstoelen beschikbaar voor gebruik op de luchthaven. Uiteraard kun je jouw eigen inklapbare rolstoel (zonder accu) kosteloos meenemen op uw reis. Wij adviseren om tijdig voor vertrek bij het reisbureau of luchtvaartmaatschappij aan te geven van deze faciliteiten gebruik wenst te maken. Ook vragen wij om tijdig in te checken in verband met het reisklaar maken van de rolstoel.

Terminalvoorzieningen

Door middel van verlaagde stoepranden, invalidenparkeerplaatsen en aangepaste toiletten is Eindhoven Airport goed toegankelijk voor invaliden en mindervaliden.

Terugreis

Heb jij assistentie nodig wanneer je op reis gaat vanaf Eindhoven Airport? In deze video laten we je zien hoe dat op onze luchthaven precies werkt. 

Bijzondere voorwaarden

Wij wijzen erop dat luchtvaartmaatschappijen soms bijzondere voorwaarden hanteren. Zo is het luchtvervoer van rolstoelen met natte accu’s doorgaans niet toegestaan (deze vallen onder gevaarlijke stoffen). Ook zijn er soms voorschriften voor de afmetingen van rolstoelen. Bij luchtvervoer van een rolstoel moeten deze ook tijdig, vaak uiterlijk 72 uur voor vertrek zijn aangemeld bij de luchtvaartmaatschappij. Laat je vooraf goed informeren door de reisagent of luchtvaartmaatschappij en raadpleeg hun websites.