Eindhoven Airport en het coronavirus

Het vliegverkeer van en naar Eindhoven Airport ondervindt gevolgen van de wereldwijde corona pandemie. Uiteraard houden we op onze luchthaven de situatie nauwlettend in de gaten. Om je zo goed mogelijk voor te bereiden op je vertrek vanaf of aankomst op Eindhoven Airport, brengen we je graag op de hoogte van welke maatregelen er gelden. Hier vind je alle beschikbare informatie. 

 

 

Voorbereid op reis

Zorg dat je vooraf op de hoogte bent van de maatregelen op de luchthaven en je luchtvaartmaatschappij. Jouw gezondheid en die van medereizigers en medewerkers op de luchthaven staat voorop. Daarom is het dragen van een niet-medisch mondkapje vanaf 13 jaar verplicht in alle passagiers-toegankelijke gebieden van de terminal, maar ook in onze parkeergarages P1 en P4, en bij de Car Rental. Ook is het voor alle reizigers verplicht om een ingevulde gezondheidsverklaring bij te hebben. Zorg dat je deze vooraf thuis uitprint en invult. Houd er rekening mee dat je ook weer een gezondheidsverklaring bij je moet hebben op de terugreis.

Stop zowel je mondkapjes als de gezondheidsverklaring in je handbagage. Dan heb je deze snel bij de hand zodra je op onze luchthaven komt.

Op de site van het RIVM vind je de meest actuele informatie over het coronavirus. Wij adviseren reizigers om de hygiëne maatregelen in acht te nemen. Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog, was regelmatig je handen en gebruik papieren zakdoekjes. Houd daarnaast minimaal 1,5 meter afstand van elkaar.

Meest gestelde vragen 

Kun je nog veilig en verantwoord reizen van en naar Eindhoven Airport? Vind hier de antwoorden op de meest gestelde vragen. Hier vind je de meest actuele status van de ontwikkelingen en maatregelen.

Heb je vragen over je vlucht? Neem dan contact op met je luchtvaartmaatschappij over de meest actuele status. 

Gezondheidsverklaring 

Of je nu vanaf Eindhoven Airport vertrekt of op onze luchthaven aankomt, we vragen alle reizigers om een gezondheidsverklaring te kunnen tonen. Deze verklaring dien je op de luchthaven bij de hand te houden. De vragenlijst is opgesteld door de GGD en het RIVM.  Als op het formulier één van de vragen met 'ja' is beantwoord, laat de luchtvaartmaatschappij de reiziger niet toe aan boord. Als je (terug)reist vanuit een land met een rood of oranje reisadvies (een hoog-risico gebied) wordt je daarnaast dringend vanuit de Nederlandse overheid verzocht om tien dagen in quarantaine te gaan. Je kunt op de website Nederland Wereldwijd zien wat het reisadvies voor ieder land is.

Vragen over je vlucht

Is jouw vlucht geannuleerd of heb je vragen over de maatregelen gedurende jouw vlucht? Neem dan contact op met je reisbureau of luchtvaartmaatschappij.

Bijbehorende documenten