Eindhoven Airport en het coronavirus

Het vliegverkeer van en naar Eindhoven Airport ondervindt gevolgen van de wereldwijde corona pandemie. Uiteraard houden we op onze luchthaven de situatie nauwlettend in de gaten. Om je zo goed mogelijk voor te bereiden op je vertrek vanaf of aankomst op Eindhoven Airport, brengen we je graag op de hoogte van welke maatregelen er gelden. Hier vind je alle beschikbare informatie. 

Er geldt vanuit de overheid een dringend negatief reisadvies tot half mei. Reis daarom alleen naar het buitenland als dat strikt noodzakelijk is. 

 

Voorbereid op reis

Zorg dat je vooraf op de hoogte bent van de maatregelen op de luchthaven en je luchtvaartmaatschappij. Jouw gezondheid en die van medereizigers en medewerkers op de luchthaven staat voorop. Reis je naar Eindhoven Airport vanuit een hoog-risico gebied? Dan dien je vanaf 23 januari naast een negatieve COVID-19 testuitslag ook een direct voor vertrek afgenomen negatieve sneltest aan te kunnen tonen. Dit geldt dus ook voor Nederlanders of reizigers die op Eindhoven Airport overstappen. Meer informatie vind je op de website van Rijksoverheid. Reizigers van buiten de EU of Schengen moeten naast de negatieve testuitslag ook nog een ondertekende verklaring kunnen laten zien.

Ook in en rondom de terminal van Eindhoven Airport gelden maatregelen. Zo is het dragen van een niet-medisch mondkapje vanaf 13 jaar verplicht in alle passagiers-toegankelijke gebieden van de terminal, maar ook in onze parkeergarages P1 en P4, en bij de Car Rental. De terminal is enkel toegankelijk voor reizigers, begeleiders van reizigers met een beperking en alleenreizende minderjarigen, en medewerkers. Ook is het voor alle reizigers verplicht om een ingevulde gezondheidsverklaring bij te hebben. Zorg dat je deze vooraf thuis invult en uitprint of opslaat op je mobiele telefoon. Houd er rekening mee dat je ook weer een gezondheidsverklaring bij je moet hebben op de terugreis.

Stop zowel je mondkapjes als de gezondheidsverklaring in je handbagage. Dan heb je deze snel bij de hand zodra je op onze luchthaven komt.

Op de site van het RIVM vind je de meest actuele informatie over het coronavirus. Wij adviseren reizigers om de hygiëne maatregelen in acht te nemen. Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog, was regelmatig je handen en gebruik papieren zakdoekjes. Houd daarnaast minimaal 1,5 meter afstand van elkaar.

Meest gestelde vragen 

Kun je nog veilig en verantwoord reizen van en naar Eindhoven Airport? Vind hier de antwoorden op de meest gestelde vragen. Hier vind je de meest actuele status van de ontwikkelingen en maatregelen.

Heb je vragen over je vlucht? Neem dan contact op met je luchtvaartmaatschappij over de meest actuele status. 

Verplichte COVID-19 test en sneltest

Een aantal landen stellen eisen aan reizigers uit Nederland. Zo kun je gevraagd worden om een negatieve COVID-19 test te kunnen tonen. Wil je weten welke COVID-19 maatregelen er gelden op jouw reisbestemming? Kijk hiervoor op Nederlandwereldwijd.nl/reizen. In de omgeving van Eindhoven Airport is het mogelijk om een coronatest aan te vragen. Zie hiervoor de informatie in onze Veelgestelde Vragen.

Reis je vanuit een hoog-risico gebied naar Eindhoven Airport? Vanaf 23 januari moeten alle reizigers over zowel een verplichte negatieve COVID-19 testuitslag als een direct voor vertrek afgenomen negatieve sneltest beschikken. Dit geldt ook voor Nederlandse reizigers of als je vanaf Eindhoven Airport op doorreis bent. Zonder negatieve testuitslag mag je niet naar Nederland reizen. Vind meer informatie op Rijksoverheid. Reizigers van buiten de EU/Schengen dienen naast de negatieve COVID-19 testuitslag ook nog een zelf ondertekende verklaring voorafgaand hun reis te kunnen tonen. 

Gezondheidsverklaring 

Of je nu vanaf Eindhoven Airport vertrekt of op onze luchthaven aankomt, we vragen alle reizigers om een gezondheidsverklaring te kunnen tonen. Deze verklaring dien je op de luchthaven bij de hand te houden. De vragenlijst is opgesteld door de GGD en het RIVM.  Als op het formulier één van de vragen met 'ja' is beantwoord, laat de luchtvaartmaatschappij de reiziger niet toe aan boord. Je kunt de gezondheidsverklaring printen of opslaan op je mobiele telefoon. Vlieg je met Transavia?  Dan vul je de gezondheidsverklaring al in tijdens het online inchecken. Deze hoef je dan niet meer te printen of op je mobiel in te vullen.

Quarantaine

Als je (terug)reist vanuit een land met een rood of oranje reisadvies (een hoog-risico gebied) moet je 10 dagen in quarantaine. Na 5 dagen kun je een test laten doen. Is deze negatief en heb je geen klachten? Dan kan je de quarantaine beëindigen. Voor meer informatie hierover kun je terecht bij de GGD.

Avondklok en reizen

Momenteel is er in Nederland een avondklok van kracht. Dit betekent dat je tussen 22:00 en 04:30 uur niet buiten op straat mag zijn. Eindhoven Airport blijft tijdens de uren waarop de avondklok van kracht is open voor noodzakelijke passagiersvluchten, hulpdiensten en uitwijkende vliegtuigen. Aankomende reizigers mogen op vertoon van een geldig ticket ook in de periode dat de avondklok geldt naar huis reizen. Reis je vanaf Eindhoven Airport tijdens de avondklok in verband met een noodzakelijke reis? Dan heb je een Eigen verklaring en een geldig ticket nodig. 

Houd er verder rekening mee dat het tijdens de uren van de avondklok niet is toegestaan om iemand op te halen van of weg te brengen naar Eindhoven Airport. Als alternatief kunnen reizigers gebruik maken van eigen vervoer en parkeren op Eindhoven Airport of reizen met het OV.

Vragen over je vlucht

Is jouw vlucht geannuleerd of heb je vragen over de maatregelen gedurende jouw vlucht? Neem dan contact op met je reisbureau of luchtvaartmaatschappij.

Bijbehorende documenten