Eindhoven Airport en het coronavirus

Om je zo goed mogelijk voor te bereiden op je vertrek vanaf of aankomst op Eindhoven Airport, vind je hieronder alle beschikbare informatie. 

Wil je weten welke coronamaatregelen er gelden voor jouw reisbestemming? Bijvoorbeeld of je een COVID-19 testuitslag moet tonen? Check voor het meest actuele reisadvies dan Nederlandwereldwijd.nl. Of download de Reisapp van Buitenlandse Zaken op je mobiel. Hierin vind je het allerlaatste nieuws over de richtlijnen per bestemming en je ontvangt direct een notificatie als er iets wijzigt.

Voorbereid op reis

Zorg dat je vooraf op de hoogte bent van de maatregelen op de luchthaven en je luchtvaartmaatschappij. Jouw gezondheid en die van medereizigers en medewerkers op de luchthaven staat voorop. Wil je weten of je een negatieve COVID-19 testuitslag nodig hebt? Kijk dan voor je vertrek eerst op Nederlandwereldwijd.nl

Digitaal Corona Certificaat (DCC)

Om het reizen binnen de EU makkelijker te maken is het EU Digitaal Corona Certificaat (DCC) beschikbaar. Met het DCC kan je aantonen dat er een beperkt risico is op het overdragen van COVID-19 omdat je:

  • Volledig gevaccineerd bent,
  • Recent negatief getest bent, of
  • Onlangs hersteld bent van corona.

Afhankelijk van je bestemming wordt het DCC op de luchthaven gecontroleerd, bij de check-in of bij de gate. Je kunt jouw DCC tonen via de app op je smartphone, of een geprint papieren bewijs laten zien. Download daarvoor de app of print je documenten via CoronaCheck.nl. Ervaar je toch problemen met het laden van je vaccinatie- of herstelbewijs, of testuitslag? Kijk dan bij de meest gestelde vragen over het DCC.

Op Eindhoven Airport

Het dragen van een mondkapje is niet verplicht, maar wordt wel geadviseerd. Stop je mondkapjes in je handbagage. Mogelijk zijn is het op je reisbestemming nog wel verplicht om deze te dragen. Zo heb je ze snel bij de hand.

Op de site van het RIVM vind je de meest actuele informatie over het coronavirus. Wij adviseren reizigers om de hygiëne maatregelen in acht te nemen. Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog, was regelmatig je handen en gebruik papieren zakdoekjes. 

Vragen over je vlucht

Is jouw vlucht geannuleerd of heb je vragen over de maatregelen gedurende jouw vlucht? Neem dan contact op met je reisbureau of luchtvaartmaatschappij.

Meest gestelde vragen op de luchthaven

Heb je verdere vragen over de COVID-19 maatregelen op Eindhoven Airport? Vind hier de antwoorden op de meest gestelde vragen. Hier vind je de meest actuele status van de ontwikkelingen en maatregelen.