Eindhoven Airport en het coronavirus

De uitbraak van het coronavirus (COVID-19) is door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) uitgeroepen tot internationale noodsituatie. Op Eindhoven Airport houden we de situatie rondom corona nauwlettend in de gaten.

Het coronavirus heeft wereldwijd impact. Reis jij via Eindhoven Airport en wil jij weten welke voorzorgsmaatregelen wij nemen of op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Hier vind je alle beschikbare informatie.

Advies

De luchthaven is een plek waar mensen uit veel verschillende landen samenkomen. We staan daarom in nauw contact met het RIVM en GGD en volgen hun adviezen op.

Op de site van het RIVM vind je de meest actuele informatie over het coronavirus. Wij adviseren reizigers om de hygiëne maatregelen in acht te nemen. Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog, was regelmatig je handen en gebruik papieren zakdoekjes. Houd daarnaast minimaal 1,5 meter afstand van elkaar.

Meest gestelde vragen 

Kun je nog veilig en verantwoord reizen van en naar Eindhoven Airport? Vind hier de antwoorden op de meest gestelde vragen. Hier vind je de meest actuele status van de ontwikkelingen en maatregelen.

Heb je vragen over je vlucht? Neem dan contact op met je luchtvaartmaatschappij over de meest actuele status. 

Maatregelen op Eindhoven Airport

Eindhoven Airport hecht grote waarde aan veilig en verantwoord reizen. Daarom hebben we veel maatregelen genomen om je te attenderen op het houden van 1,5 meter afstand van anderen en het in acht nemen van hygiënevoorschriften.

Daarnaast is het gebruik van mondkapjes vanaf 15 juni verplicht in de terminal voor passagiers vanaf 13 jaar. De terminal is alleen toegankelijk voor passagiers, begeleiders van mensen met een beperking en alleenreizende minderjarigen, en luchthavenpersoneel. Bij binnenkomst in de terminal is het gebruik van niet-medische mondkapjes verplicht in de passagiers-toegankelijke gebieden.

Gezondheidsverklaring 

Of je nu vanaf Eindhoven Airport vertrekt of op onze luchthaven aankomt, we vragen alle reizigers om een gezondheidsverklaring te kunnen tonen. Deze verklaring dien je op de luchthaven bij de hand te houden. Als je (terug)reist vanuit een land met een rood of oranje reisadvies (een hoog-risico gebied) wordt je daarnaast dringend vanuit de Nederlandse overheid verzocht om twee weken in quarantaine te gaan. Je kunt op de website Nederland Wereldwijd zien wat het reisadvies voor ieder land is.

Vertrek je vanaf Eindhoven Airport? Download hier de gezondheidsverklaring en vul deze thuis in voordat je vertrekt. Reis je naar Eindhoven Airport vanaf een andere luchthaven? Dan ontvang je een formulier van je luchtvaartmaatschappij. De vragenlijst is opgesteld door de GGD en het RIVM. Reizigers dienen het formulier tijdens de reis bij zich te houden. Als op het formulier één van de vragen met 'ja' is beantwoord, laat de luchtvaartmaatschappij de reiziger niet toe aan boord.

Vragen over je vlucht

Is jouw vlucht geannuleerd of heb je andere vragen over jouw vlucht? Neem dan contact op met je reisbureau of luchtvaartmaatschappij.

Bijbehorende documenten