Eindhoven Airport en het coronavirus

Het vliegverkeer van en naar Eindhoven Airport ondervindt gevolgen van de wereldwijde corona pandemie. Uiteraard houden we op onze luchthaven de situatie nauwlettend in de gaten. Om je zo goed mogelijk voor te bereiden op je vertrek vanaf of aankomst op Eindhoven Airport, brengen we je graag op de hoogte van de geldende maatregelen. Hier vind je alle beschikbare informatie. 

Wil je weten welke coronamaatregelen er gelden voor jouw reisbestemming? Bijvoorbeeld of je een COVID testuitslag moet tonen of in quarantaine moet? Check dan Nederlandwereldwijd.nl voor het meest actuele reisadvies.

 

Voorbereid op reis

Zorg dat je vooraf op de hoogte bent van de maatregelen op de luchthaven en je luchtvaartmaatschappij. Jouw gezondheid en die van medereizigers en medewerkers op de luchthaven staat voorop. Wil je weten of je een negatieve COVID-19 testuitslag nodig hebt, of bij aankomst in quarantaine moet? Kijk dan voor je vertrek eerst op Nederlandwereldwijd.nl. Vanaf 1 juli is het mogelijk om, naast de specifieke vereisten per land, een EU digitaal corona certificaat te laten zien voor het reizen. Kijk hiervoor op CoronaCheck.nl.

Ook in de terminal zijn maatregelen van kracht. Zo is het dragen van een mondkapje verplicht in de hele terminal voor iedereen vanaf 13 jaar en ouder. Dit geldt ook als je volledig gevaccineerd bent. Daarnaast geldt het houden van 1.5m afstand tot elkaar.
Ook is het voor alle reizigers verplicht om een ingevulde gezondheidsverklaring bij zich te hebben. Zorg dat je deze vooraf thuis invult en uitprint of opslaat op je mobiele telefoon. Houd er rekening mee dat je ook weer een gezondheidsverklaring bij je moet hebben op de terugreis.

Stop zowel je mondkapjes als de gezondheidsverklaring in je handbagage. Dan heb je deze snel bij de hand zodra je op onze luchthaven komt.

Op de site van het RIVM vind je de meest actuele informatie over het coronavirus. Wij adviseren reizigers om de hygiëne maatregelen in acht te nemen. Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog, was regelmatig je handen en gebruik papieren zakdoekjes. Houd daarnaast minimaal 1,5 meter afstand van elkaar.

Meest gestelde vragen 

Heb je verdere vragen over de COVID-19 maatregelen op Eindhoven Airport? Vind hier de antwoorden op de meest gestelde vragen. Hier vind je de meest actuele status van de ontwikkelingen en maatregelen.

Heb je vragen over je vlucht? Neem dan contact op met je luchtvaartmaatschappij over de meest actuele status. 

Digitaal Corona Certificaat (DCC)

Om het reizen binnen de EU makkelijker te maken is vanaf 1 juli 2021 het EU Digitaal Corona Certificaat (DCC) beschikbaar. Met het DCC kan je aantonen dat er een beperkt risico is op het overdragen van COVID-19 omdat je:

  • Volledig gevaccineerd bent,
  • Recent negatief getest bent, of
  • Onlangs hersteld bent van corona.

Afhankelijk van je bestemming wordt het DCC op de luchthaven gecontroleerd, bij de check-in of bij de gate. Je kunt jouw DCC tonen via de app op je smartphone, of een geprint papieren bewijs laten zien. Download daarvoor de app of print je documenten via CoronaCheck.nl. Ervaar je toch problemen met het laden van je vaccinatie- of herstelbewijs, of testuitslag? Kijk dan bij de meest gestelde vragen over het DCC.
Het DCC is één van de middelen die het reizen makkelijker kunnen maken. Landen kunnen echter ook nog specifieke inreisvoorwaarden stellen. Kijk daarom altijd op Nederlandwereldwijd.nl voor de vereisten per land.

Verplichte COVID-19 maatregelen bij vertrek en aankomst

Een aantal landen stelt eisen aan reizigers uit Nederland. Zo kan je gevraagd worden om een negatieve COVID-19 test te kunnen tonen. Wil je weten welke COVID-19 maatregelen er gelden op jouw reisbestemming? Kijk hiervoor op Nederlandwereldwijd.nl van de rijksoverheid. In de omgeving van Eindhoven Airport is het mogelijk om een coronatest aan te vragen. Zie hiervoor de informatie in onze Veelgestelde Vragen.

Reis je vanuit een hoog-risico gebied naar Eindhoven Airport? Kijk ook dan op Nederlandwereldwijd.nl voor de meest actuele maatregelen voor aankomst in Nederland. Deze gelden ook voor Nederlandse reizigers of als je vanaf Eindhoven Airport op doorreis bent. Let op, vanaf 8 augustus wijzigen de maatregelen als je (terug) naar Nederland reist. Een negatieve PCR-test of antigeentest is dan verplicht als je (terug)reist uit een land met geel of oranje kleurcode. Dit geldt niet als je een vaccinatie- of herstelbewijs kunt laten zien. De reisadviezen kunnen tijdens je reis veranderen. Kijk daarom regelmatig op Nederlandwereldwijd.nl voor het meest actuele reisadvies.

Quarantaine

Vanaf 1 juni 2021 is thuisquarantaine (thuisblijven) verplicht als je na een verblijf in bepaalde landen (terug) naar Nederland reist. Deze verplichting geldt ook als je al gevaccineerd bent. Met de Quarantaine Reischeck zie je of thuisquarantaine, een negatieve test en/of een quarantaineverklaring nodig zijn. Meer informatie over quarantaine vind je op Rijksoverheid. Op deze site vind je ook het formulier van de quarantaineverklaring die digitaal in te vullen is.

Gezondheidsverklaring 

Of je nu vanaf Eindhoven Airport vertrekt of op onze luchthaven aankomt, we vragen alle reizigers om een gezondheidsverklaring te tonen. Deze verklaring dien je op de luchthaven bij de hand te houden. De vragenlijst is opgesteld door de GGD en het RIVM.  Als op het formulier één van de vragen met 'ja' is beantwoord, laat de luchtvaartmaatschappij de reiziger niet toe aan boord. Je kunt de gezondheidsverklaring printen of opslaan op je mobiele telefoon. Vlieg je met Transavia?  Dan vul je de gezondheidsverklaring al in tijdens het online inchecken. Deze hoef je dan niet meer te printen of op je mobiel in te vullen.

Vragen over je vlucht

Is jouw vlucht geannuleerd of heb je vragen over de maatregelen gedurende jouw vlucht? Neem dan contact op met je reisbureau of luchtvaartmaatschappij.

Bijbehorende documenten