Vlieg naar Banja Luka

Banja Luka

vliegen naar Banja Luka

  • Gematigd landklimaat
  • 2 uur en 10 minuten
  •  
Boek uw vlucht

Gelegen aan de rivier de Vrbas met 199.000 inwoners is Banja Luka de tweede stad van Bosnië en Herzegovina en feitelijk de hoofdstad van het Servische deel van Bosnië en Herzegovina. Banja Luka is gebouwd in de Banja Luka-vallei en wordt ook wel de verborgen juweel van Europa genoemd.

Geschiedenis van Banja Luka

Banja Luka heeft een rijke geschiedenis die helemaal terug gaat tot in de steentijd. Na in 1969 grotendeels verwoest te worden door een aardbeving is de stad vervolgens opgebouwd in een modernere stijl. Het oudste culturelere erfgoed kun je vinden aan de oevers van de rivier dat stamt uit de Romeinse tijd. Sinds het jaar 1990 wordt de stad voornamelijk bewoond door Bosnische Serviërs. Verschillende landen en volkeren veroverende Banja Luka en drukte zo hun stempel op de geschiedenis van de stad dat tot op de dag van vandaag nog terug te zien is.

Natuur van Banja Luka

Voor de echte natuurliefhebbers is Banja Luka het ware walhalla. De prachtige landschappen en heuvels behoren tot een van de verborgen plekken van Europa. Door tektonische activiteiten uit het verleden zijn er mooie kleurrijke en bijzondere vormen in het landschap ontstaan. Door de omliggende heuvels rondom de vallei heb je een prachtig uitzicht over de gehele stad en rivier. Deze paradijselijke stad beschikt over tal van lanen, parken en groene boulevards net zoals de omliggende heuvels.

Bezienswaardigheden van Banja Luka

Banja Luka ligt op de een scheiding van de Euraziatische breuklijn waardoor er verschillende  zwavelbronnen te vinden zijn die op een natuurlijke wijze het water verwarmen. De rivier de Vrbas beschikt over een aantal bronnen met een temperatuur van ongeveer 30 graden Celsius. Deze baden zijn zeker de moeite waard om een bezoek aan te brengen. In het zuiden van Banja Luka vind je, aan de rivier de Vrbas, de Krupa watervallen. Een toeristische trekpleister, maar schitterend om te bezoeken. De schoonheid en lekkere verkoeling op hete zomerdagen kenmerken deze watervallen. Mocht je meer opzoek zijn naar avontuurlijke activiteiten dan heeft Banja Luka ook genoeg te bieden. In Banja Luka kun je namelijk verschillende watersporten uitvoeren zoals raften, kanoën en kajakken. Of op het vaste land activiteiten ondernemen zoals; wandel-en mountainbike tochten maken of paragliden. Genoeg ingrediënten voor een avontuurlijk en fijn verblijf in deze mooie stad.

Vliegtickets Eindhoven – Banja Luka

Vanaf Eindhoven Airport vlieg je met Wizz Air naar Banja Luka in Bosnië en Herzegovina.

Vlieg met deze maatschappijen naar Banja Luka