Vlieg naar Londen

Londen

Vliegen naar Londen

  • Gematigd zeeklimaat
  • 1 uur en 10 minuten
  •  
Boek uw vlucht

Je hebt grote steden, wereldsteden en alfa-wereldsteden. Samen met New York, Tokio en Parijs behoort Londen tot de laatste categorie. Een bezoek aan Londen is tegenwoordig niet meer dan logisch.

Bezoek de prachtige pleinen van Londen

In het centrum van Londen kom je een aantal grote pleinen tegen, zoals Trafalgar Square, vernoemd naar de Slag bij Trafalgar in 1805. Ook Piccadilly Circus is een echte publiekstrekker, dit plein is een ontmoetingsplek en is herkenbaar aan de opvallende lichtreclames. Vergeet niet Leicester Square, vanwege de aanwezigheid van 4 grote bioscopen zijn hier geregeld grote film premières. Bovendien vind je hier een M&M’s World winkel met maar liefst 4 verdiepingen.

Bezienswaardigheden in Londen

Londen heeft verschillende highlights die op de bekende Unesco werelderfgoedlijst staan, waaronder: Royal Botanic Kew Gardens, Tower of Londen, Palace of Westminster en Saint Margaret’s Church. Dit is maar een greep uit al het moois dat de stad te bieden heeft. Een plek vol historie is Buckingham Palace, dit is de belangrijkste residentie van Koningin Elizabeth II en prins Philip. De ceremoniële wisseling van de wacht is nog steeds zichtbaar en zorgt voor een aantrekkelijk schouwspel. Voor de echte cultuurliefhebbers is het een must een bezoekje te brengen aan één van de markten in Camden Town en Covent Garden. Een andere toeristische attractie van Londen zijn de kunstmusea, die gratis te bezoeken zijn. Zeker het Natural History Museum, The British Museum, Victoria and Albert Museum en Tate Modern zijn de moeite waard.

Shoppen in Londen

Naast alle prachtige bijzonderheden, is Londen ook één van de beste steden om te shoppen. De winkels zijn trendy, elke designer heeft er een winkel en natuurlijk zijn er ook genoeg leuke goedkopere winkels. De bekendste winkelstraten in Londen zijn Oxford Street, Regent street en Carnaby Street. 

Food & Drinks, Fish & Chips

Londen is een smeltkroes van culturen en dat heeft geleid tot een grote diversiteit aan restaurants, vooral in de wijken Soho en Chinatown. Voor de fijnproever zijn er maar liefst 42 restaurants met minimaal 1 Michelinster, waaronder Restaurant Gordon Ramsay met maar liefst 3 sterren. Met een kleiner budget kun je in de pub terecht, bijvoorbeeld voor fish & chips. Daarbij hoor natuurlijk een goed glas Ale. Geen fan? Geen nood, de Britten zijn ware bierliefhebbers. Dat betekent een groot assortiment en altijd een smakelijke pint voorradig. Cheers!

Vliegtickets Eindhoven - Londen

Vanaf Eindhoven Airport vlieg je met Ryanair naar Londen Stansted in Groot-Brittannië.

Vlieg met deze maatschappijen naar Londen