Terug

Vliegen naar Londen

De hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk

Gematigd zeeklimaat

4 graden

1 uur en 10 minuten

Je hebt grote steden, wereldsteden en alfa-wereldsteden. Samen met New York, Tokio en Parijs behoort Londen tot de laatste categorie. Een bezoek aan Londen is tegenwoordig niet meer dan logisch.

Bezienswaardigheden in Londen

Londen heeft verschillende highlights die op de bekende Unesco werelderfgoedlijst staan, waaronder: Royal Botanic Kew Gardens, Tower of Londen, Palace of Westminster en Saint Margaret’s Church. Dit is maar een greep uit al het moois dat de stad te bieden heeft. Een plek vol historie is Buckingham Palace, dit is de belangrijkste residentie van Koningin Elizabeth II en prins Philip. De ceremoniële wisseling van de wacht is nog steeds zichtbaar en zorgt voor een aantrekkelijk schouwspel. Voor de echte cultuurliefhebbers is het een must een bezoekje te brengen aan één van de markten in Camden Town en Covent Garden. Een andere toeristische attractie van Londen zijn de kunstmusea, die gratis te bezoeken zijn. Zeker het Natural History Museum, The British Museum, Victoria and Albert Museum en Tate Modern zijn de moeite waard.

Londen ontdekken

In het centrum van Londen kom je een aantal grote pleinen tegen, zoals Trafalgar Square, vernoemd naar de Slag bij Trafalgar in 1805. Ook Piccadilly Circus is een echte publiekstrekker, dit plein is een ontmoetingsplek en is herkenbaar aan de opvallende lichtreclames. Vergeet niet Leicester Square, vanwege de aanwezigheid van 4 grote bioscopen zijn hier geregeld grote film premières. Bovendien vind je hier een M&M’s World winkel met maar liefst 4 verdiepingen. Naast alle prachtige bijzonderheden, is Londen ook één van de beste steden om te shoppen. De winkels zijn trendy, elke designer heeft er een winkel en natuurlijk zijn er ook genoeg leuke goedkopere winkels. De bekendste winkelstraten in Londen zijn Oxford Street, Regent street en Carnaby Street. 

Praktische informatie voor je reis naar Londen

  • In Londen is het 1 uur vroeger dan in Nederland

  • In Londen betaal je met de pond

  • In Londen heb je een wereldstekker nodig

  • Het openbaar vervoer in Londen is erg goed geregeld. Met de metro, bus of taxi kun je makkelijk en snel overal komen

  • Je kunt in Londen water uit de kraan drinken

Foto's van Londen

Metro in Londen

Londen Tower Bridge

Taxi in Londen

Vliegtickets Eindhoven - Londen

Vanaf Eindhoven Airport vlieg je met Ryanair naar Londen Stansted in Engeland.

Vlieg met deze luchtvaartmaatschappij naar Londen

Bekijk ook

Edinburgh

De hoofdstad van Schotland

Meer info

Kopenhagen

De hoofdstad van Denemarken

Meer info

Laat je inspireren

Al onze bestemmingen op een rij

Meer info