Terug

Vliegen naar rome

De hoofdstad van Italië

Middellands zeeklimaat

13 graden

2 uur en 30 minuten

Er is geen stad die zó tot de verbeelding spreekt als Rome. De Eeuwige Stad was lange tijd hét machtscentrum van de Westerse wereld, met als gevolg dat het huidige Rome in feite één groot openluchtmuseum is. Voor wie de stad nog niet zelf heeft beleefd, ga erheen! Voor wie er al is geweest, ga nog eens terug, dat is het zeker waard.

Bezienswaardigheden in Rome

Ten tijde van het Romeinse Rijk was het Forum Romarum het centrum van de macht. Vandaag de dag is het een archeologisch park bestaande uit de resten van een plein met verschillende tempels, triomfbogen, zuilen en handelshuizen. Ook het Colosseum is een indrukwekkende plek. In het grootste amfitheater van het Romeinse Rijk konden meer dan 70.000 Romeinen ‘genieten’ van bloedige taferelen: gladiatoren vochten er met wilde dieren en veroordeelde misdadigers werden er tijdens theatrale voorstellingen ter dood gebracht. Het Pantheon wordt door vele het best geconserveerde antieke monument van Rome genoemd. De bijzondere bouwkunst is al vaak een bron van inspiratie geweest. De koepel heeft bovenin een opening van 9 meter doorsnede, wat een bijzondere lichtinval geeft.

Rome ontdekken

Het ministaatje Vaticaanstad geldt als het mondiale centrum van het katholieke geloof. Bekend van televisie maar dat is heel wat anders dan zelf tussen alle pracht en praal lopen. De Vaticaanse tuinen, de basiliek van Sint-Pieter en het Apostolisch Paleis met als hoogtepunt de Sixtijnse kapel: het is allemaal even indrukwekkend. Beelden, schilderijen, plattegronden en fresco’s passeren doorlopend de revue, de een nog mooier dan de ander. Wie na al die indrukken even tot rust wil komen, kan een bezoek brengen aan Villa Borghese. In deze stijlvolle villa is een kunstgalerie met werken van Carvaggio gevestigd. Het omringende park vormt een groene oase waar een ontspannen, rustige sfeer hangt.  Tot slot is het aan te raden om over de schouder een muntje te gooien in de Trevi Fontein.

Praktische informatie voor je reis naar Rome

  • Het openbaar vervoer in Rome is goed geregeld. Je kunt het beste kiezen voor een kaart waarmee je zowel met bus als metro de hele dag of meerdere dagen kunt reizen

  • In Italië betaal je met de Euro

  • Je hebt in Italië een wereldstekker nodig

  • Er is geen tijdsverschil tussen Italië en Nederland

  • Het alarmnummer in Italië is hetzelfde als dat in Nederland, namelijk 112

Foto's van Rome

Muziek in het park in Rome

Uiteten in Rome

Santi Ambrogio e Carlo al Corso in Rome

Vliegtickets Eindhoven - Rome

Vanaf Eindhoven Airport vlieg je met Ryanair en met Wizzair naar Rome Fiumicino in Italië.

Vlieg met deze luchtvaartmaatschappijen naar Rome

Bekijk ook

Milaan Bergamo

In het midden van de vlakte

Meer info

Bologna

Culturele hoofdstad van Europa

Meer info

Laat je inspireren

Al onze bestemmingen op een rij

Meer info