Vlieg naar Rome

Rome

Vliegen naar Rome

  • Middellands zeeklimaat
  • 2,5 uur vliegen
  •  
Boek uw vlucht

Er is geen stad die zó tot de verbeelding spreekt als Rome. De Eeuwige Stad was lange tijd hét machtscentrum van de Westerse wereld, met als gevolg dat het huidige Rome in feite één groot openluchtmuseum is. Voor wie de stad nog niet zelf heeft beleefd, ga erheen! Voor wie er al is geweest, ga nog eens terug, dat is het zeker waard.

Bezienswaardigheden in Rome

Ten tijde van het Romeinse Rijk was het Forum Romarum het centrum van de macht. Vandaag de dag is het een archeologisch park bestaande uit de resten van een plein met verschillende tempels, triomfbogen, zuilen en handelshuizen. Aanschouw de stille getuigen van een tijd waarin het machtige Rome de wereld bestuurde.
Ook het Colosseum is een indrukwekkende plek. In het grootste amfitheater van het Romeinse Rijk konden meer dan 70.000 Romeinen ‘genieten’ van bloedige taferelen: gladiatoren vochten er met wilde dieren en veroordeelde misdadigers werden er tijdens theatrale voorstellingen ter dood gebracht. Daarnaast werden er wedstrijden boksen, boogschieten en wagenrennen georganiseerd. Het Pantheon wordt door vele het best geconserveerde antieke monument van Rome genoemd. De bijzondere bouwkunst is al vaak een bron van inspiratie geweest. De koepel heeft bovenin een opening van 9 meter doorsnede, wat een bijzondere lichtinval geeft. Het interieur is overigens minstens zo bijzonder als de buitenkant doet vermoeden.

Vaticaanstad

Het ministaatje Vaticaanstad geldt als het mondiale centrum van het katholieke geloof. Bekend van televisie maar dat is heel wat anders dan zelf tussen alle pracht en praal lopen. De Vaticaanse tuinen, de basiliek van Sint-Pieter en het Apostolisch Paleis met als hoogtepunt de Sixtijnse kapel: het is allemaal even indrukwekkend. Beelden, schilderijen, plattegronden en fresco’s passeren doorlopend de revue, de een nog mooier dan de ander.

De natuur van Rome

Wie na al die indrukken even tot rust wil komen, kan een bezoek brengen aan Villa Borghese. In deze stijlvolle villa is een kunstgalerie met werken van Carvaggio gevestigd. Het omringende park vormt een groene oase waar een ontspannen, rustige sfeer hangt.  Tot slot is het aan te raden om over de schouder een muntje te gooien in de Trevi Fontein. Volgens de legende garandeert dit dat je nog eens terugkomt in de stad. Wat overigens een prima idee is, want in Rome raak je nooit uitgekeken.

Vliegtickets Eindhoven - Rome

Vanaf Eindhoven Airport vlieg je met Ryanair naar Rome Ciampino en met Wizzair naar Rome Fiumicino in Italië.