Vlieg naar Dublin

Dublin

Vliegen naar Dublin

  • Gematigd zeeklimaat
  • 1 uur en 40 minuten
  •  
Boek uw vlucht

Dublin is modern en multicultureel, maar bovenal is Dublin echt Iers. De Ieren zijn een zelfbewust volk en trots op hun identiteit. Je kunt jezelf verheugen op een warm welkom van de ‘Dubs’.
Trakteer ze op een Guinness en ze vertellen je met plezier hoe diep de liefde voor hun land gaat.

St Patrick, Patrick’s Cathedral, St Patricks Day

De hoofdstad van Ierland is een stad van deze tijd, maar staat ook vol met monumentale gebouwen en kunstwerken. Zo werd Dublin Castle gebouwd in 1204, maar ademt nog altijd een middeleeuwse sfeer. St. Patrick’s Cathedral werd vernoemd naar de beschermheilige van het land. Ieder jaar op 17 maart kleden de Ieren, waar dan ook ter wereld, zich in het groen en vieren uitbundig feest, want het is St Patricks Day.

Klein Dublin

Ondanks dat Dublin de hoofdstad en grootste stad van Ierland is, is Dublin van compact formaat en te voet goed te ontdekken. Dublin is de thuishaven van verschillende toonaangevende musea, zoals het Iers Nationaal Museum, het Museum voor Moderne Kunst en Old Jameson Distillery. 
Herleef de geschiedenis en bezoek de stadsparken St. Stephen’s Green en Merrion Square. Of treed in de voetsporen van Dublins beroemde schrijvers, schilders, muzikanten of acteurs. James Joyce, U2, en Collin Farell zijn slechts enkele bekenden.

Bezienswaardigheden in Dublin

Dublin Bay is een prachtige baai die aan het centrum van Dublin ligt. Deze baai heeft mooie stranden, verdeeld over een 10 kilometer brede inham waar ook de rivieren Liffey en Dodder uitmonden. In Dublin Bay is ook een van de mooiste golfbanen van Dublin terug te vinden, namelijk Royal Dublin Golf Club.
In het hart van Dublin ligt Dublin Castle. Wil je het kasteel bezoeken, trek hier dan wel wat tijd voor uit. Dublin Castle ligt namelijk verspreid over zo’n  44.000 vierkante meter.

Heel veel Ierse pubs

Bij een trip naar Dublin hoort een bezoek aan Temple Bar, een wijk in het centrum. Het stratenpatroon is middeleeuws en geeft een eigen uitstraling. Hier vind je het Iers Filminstituut en verschillende kunstexposities, maar vooral veel Ierse pubs. Het beroemde Guinness bier, “the black stuff”, in alle soorten verkrijgbaar. Dit bier kent zijn oorsprong in Dublin bij St. James Gate brewery. Voor de liefhebbers: er worden rondleidingen door de brouwerij georganiseerd.

Vliegtickets Eindhoven - Dublin

Vanaf Eindhoven Airport vlieg je met Ryanair naar Dublin.

Vlieg met deze maatschappijen naar Dublin