Terug

Vliegen naar Dublin

De hoofdstad van Ierland

Gematigd zeeklimaat

9 graden

1 uur en 40 minuten

Dublin is modern en multicultureel, maar bovenal is Dublin echt Iers. De Ieren zijn een zelfbewust volk en trots op hun identiteit. Je kunt jezelf verheugen op een warm welkom van de ‘Dubs’. Trakteer ze op een Guinness en ze vertellen je met plezier hoe diep de liefde voor hun land gaat.

Bezienswaardigheden in Dublin

De hoofdstad van Ierland is een stad van deze tijd, maar staat ook vol met monumentale gebouwen en kunstwerken. Zo werd Dublin Castle gebouwd in 1204, maar ademt nog altijd een middeleeuwse sfeer. St. Patrick’s Cathedral werd vernoemd naar de beschermheilige van het land. Ieder jaar op 17 maart kleden de Ieren, waar dan ook ter wereld, zich in het groen en vieren uitbundig feest, want het is St Patricks Day. Dublin Bay is een prachtige baai die aan het centrum van Dublin ligt. Deze baai heeft mooie stranden, verdeeld over een 10 kilometer brede inham waar ook de rivieren Liffey en Dodder uitmonden. In het hart van Dublin ligt Dublin Castle. Wil je het kasteel bezoeken, trek hier dan wel wat tijd voor uit. Dublin Castle ligt namelijk verspreid over zo’n  44.000 vierkante meter.

Dublin ontdekken

Ondanks dat Dublin de hoofdstad en grootste stad van Ierland is, is Dublin van compact formaat en te voet goed te ontdekken. Dublin is de thuishaven van verschillende toonaangevende musea, zoals het Iers Nationaal Museum, het Museum voor Moderne Kunst en Old Jameson Distillery.  Herleef de geschiedenis en bezoek de stadsparken St. Stephen’s Green en Merrion Square. Of treed in de voetsporen van Dublins beroemde schrijvers, schilders, muzikanten of acteurs. James Joyce, U2, en Collin Farell zijn slechts enkele bekenden. Bij een trip naar Dublin hoort een bezoek aan Temple Bar, een wijk in het centrum. Het stratenpatroon is middeleeuws en geeft een eigen uitstraling. Hier vind je het Iers Filminstituut en verschillende kunstexposities, maar vooral veel Ierse pubs. Het beroemde Guinness bier, “the black stuff”, in alle soorten verkrijgbaar. Dit bier kent zijn oorsprong in Dublin bij St. James Gate brewery.

Praktische informatie voor je reis naar Dublin

  • In Dublin is het 1 uur vroeger dan in Nederland

  • In Dublin betaal je gewoon met de Euro

  • Het alarmnummer in Ierland is hetzelfde als dat in Nederland, namelijk 112

  • Je hebt een wereldstekker nodig tijdens je reis naar Dublin

  • Bus, tram of trein, in Dublin kun je makkelijk van het openbaar vervoer gebruik maken. Veel is op loopafstand, dus zelf wandelen is ook een prima optie

Foto's van Dublin

Temple Bar in Dublin

Trinity College in Dublin

National Convention Centre en Samuel Beckett Brigde in Dublin

Vliegtickets Eindhoven - Dublin

Vanaf Eindhoven Airport vlieg je met Ryanair naar Dublin.

Vlieg met deze luchtvaartmaatschappij naar Dublin

Bekijk ook

Londen

De hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk

Meer info

Edinburgh

De hoofdstad van Schotland

Meer info

Laat je inspireren

Al onze bestemmingen op een rij

Meer info