Vlieg naar Wroclaw

Wroclaw

Vliegen naar Wroclaw

  • Gematigd landklimaat
  • 1 uur en 30 minuten
  •  
Boek uw vlucht

Oost-Europa wordt nog wel eens geassocieerd met grauw, saai en sober. Vaak is dat onterecht, zoals ook Wrocław bewijst. De straten zijn schoon, de mensen gastvrij en er is véél te beleven. In 2016 is Wrocław de Culturele Hoofdstad van Europa. Een stukje erkenning voor een onstuimige groeibriljant.

Metamorfose

In het zuidwesten van Polen, aan de rivier de Oder, ligt Wrocław. Onder de naam Breslau was dit tot medio 1945 een Duitse stad. Na de Tweede Wereldoorlog werden de Poolse grenzen verlegd en werd  Wrocław geboren. Dat was meer dan een naamswijziging, want de stad veranderde van nazistisch in communistisch. Er volgde een moeilijke periode van herstelwerkzaamheden, maar uiteindelijk kwam de stad tot rust. In de recente geschiedenis heeft Wrocław opnieuw een metamorfose ondergaan. De stad heeft de grauwe communistische mantel van zich afgeschut en is tot groei en bloei gekomen.

Patriciërshuizen

Koningen, keizers en presidenten hebben Wrocław veelvuldig bezocht. Zij verbleven dan in een van de statige patriciërshuizen op het Rynek (oude markplein), zoals Huis met de Gouden Zon, Huis met de Zeven Keurvorsten of Huis onder de Blauwe Zon. Voor ontmoeting en overleg met de lokale leiders, was het gotische Ratusz (raadhuis) dichtbij.

Bezienswaardigheden in Wroclaw

Wrocław is ontstaan op een eilandje in de Oder: Ostrów Tumski. Op deze plek werd in de 9e eeuw de eerste houten kerk gebouwd. Vandaag de dag staat hier de imposante kathedraal van Sint-Jan de Doper. Wie de toren beklimt, heeft een groots uitzicht over de stad. Ook het Panorama van Racławice schept een indrukwekkend beeld. Dit schilderij telt 15 x 20 meter en is geheel rond (360o). Het onderwerp van het doek is de Slag van  Racławice, toen Poolse opstandelingen vergeefs strijd leverden tegen de Russen (1794). Door de afmetingen en de vorm maakt het schilderij grote indruk: het is een ware beleving. Dat laatste geldt eigenlijk voor heel  Wrocław. Een stad die je snel in je hart sluit.

Vliegtickets Eindhoven - Wroclaw

Vanaf Eindhoven Airport vlieg je met Wizz Air naar Wroclaw in Polen.

Vlieg met deze maatschappijen naar Wroclaw