Vlieg naar Krakau

Krakau

Vliegen naar Krakau

  • Gematigd landklimaat
  • 1 uur en 50 minuten
  •  
Boek uw vlucht
Boek vlucht + hotel

Het Florence van Polen’, zo staat Krakau bekend. Niet zonder reden, want de stad heeft weinig te lijden gehad van oorlogsgeweld. Het historisch centrum is grotendeels in oorspronkelijke staat en daarom uitgeroepen tot  Unesco werelderfgoed.

Bezienswaardigheden in Krakau

Het centrum van Krakau (Pools: Kraków) heeft een afwisselend gezicht. Verschillende bouwstijlen presenteren zich, hoewel de renaissancestijl de boventoon voert. Dominant aanwezig is de Grote Markt. Dit plein stamt uit de 13e eeuw en meet 200 bij 200 meter. Aan de rand van de Grote Markt vangen de Mariakerk, de Lakenhal en de Raadhuistoren de aandacht. De Sint-Annakerk staat iets verderop en is een toonbeeld van classicisme.  Saillant detail: deze kerk is ontworpen door de Nederlandse architect Tielman van Gameren. Krakau ligt tegen de heuvel Wawel aan. Onder deze heuvel zit de legendarische Drankengrot, bovenop steken het kasteel en de kathedraal van Wawel boven de stad uit. Dit kasteel was lange tijd de residentie van de koninklijke familie.

Indrukwekkend Krakau

Vanuit Krakau worden excursies naar voormalig concentratiekamp Auschwitz georganiseerd. Een weinig vrolijk uitstapje, maar wel heel indrukwekkend. Aan de hand van documenten, foto’s en andere persoonlijke bezittingen komt de geschiedenis akelig dichtbij.

Het avondleven in Krakau

Uitgaan is in Krakau een luxeprobleem. In het centrum zitten meer dan 200 kroegen, dus waar te beginnen? Overigens zijn dit vaak piwnice (kelderbars). Via lange trappen daal je af naar kleine, ondergrondse cafés. Sommige kroegen zijn daarentegen juist op zolders gevestigd. Hoe dan ook: Krakau is een studentstad en dat betekent volop sfeer en gezelligheid!

vliegtickets Eindhoven - Krakau

Vanaf Eindhoven Airport vlieg je met Ryanair naar Krakau in Polen.