Vlieg naar Warschau

Warschau

Vliegen naar Warschau

  • Landklimaat
  • 1 uur en 50 minuten
  •  
Boek uw vlucht

Warschau is de trotse hoofdstad van Polen en is met ruim 1,7 miljoen inwoners de grootste stad van het land. De Tweede Wereldoorlog is voor Warschau desastreus geweest. De stad lag in puin en het Joodse getto was vernietigd. Maar toen kwam de wederopbouw. Het oude centrum werd gerestaureerd en er kwamen nieuwe, moderne gebouwen. De Oude Stad is inmiddels door Unesco tot werelderfgoed uitgeroepen. Het ‘Wonder van Warschau’ is compleet.

Bezienswaardigheden in Warschau

Het Koninklijk Kasteel is een logisch vertrekpunt voor een rondgang door de stad. Nadat het in 1944 werd opgeblazen, is het herbouwd tot een toonbeeld van barokke architectuur. Ook de oude Johanneskathedraal werd zwaar beschadigd en weer opgeknapt. Van de paleizen wist slechts één de oorlogsdans te ontspringen: het Wilanówpaleis. In dit vorstelijke verblijf zijn 60 kamers in oorspronkelijke staat te bewonderen. Aan de Grote Markt tonen statige herenhuizen zich in volle glorie. Ook het Warschau Historisch Museum is hier gehuisvest. Centraal op de Markt staat een beeld van Syrena Staromiejska, beschermvrouwe van de stad.

Fraaie paleistuin

Via de Royal Way loop je van de Oude naar de Nieuwe Stad. Deze straat is 4 kilometer lang en onderweg passeer je doorlopend bezienswaardigheden. In de Nieuwe Stad maak je onder andere kennis met het monument ter nagedachtenis aan de Opstand van Warschau. Een stukje verderop staat het Krasiński-paleis. Prachtig in barok uitgevoerd en geflankeerd door een fraaie paleistuin.

Winkelen in Warschau

De meeste winkels liggen in de Oude Stad. De belangrijkste winkelstraten zijn de Nowy Świat en de Chmielna. Ook zijn er grote warenhuizen en winkelcentra. Koopjesjagers kunnen iedere zondag terecht op de antiekmarkt in Kolo. Wie weet wat voor wonderlijks daar nog verborgen ligt…

Vliegtickets Eindhoven - Warschau

Vanaf Eindhoven Airport vlieg je met Wizz Air en Ryanair naar Warschau in Polen.