Vlieg naar Gdánsk

Gdánsk

Koopjes- en cultuurshoppen

  • Gematigd zeeklimaat
  • 1 uur en 40 minuten
  •  
Boek uw vlucht
Boek vlucht + hotel

In Gdánsk weten ze wat ze te bieden hebben: een prachtige binnenstad, een langgerekt strand en een groen achterland. ‘It happened in Gdánsk’ kopt de plaatselijke VVV. Maak daar maar tegenwoordige tijd van.

Bezienswaardigheden in Gdánsk

Aan de Poolse Oostzee ligt Gdánsk, hoofdstad van provincie Pommeren.  Een stad met een geschiedenis die meer dan 1.000 jaar teruggaat, waarbij handel de rode draad vormt. Gdánsk(vroeger Danzig) ligt op een kruising van wegen, zowel over land als over water. Als Hanzestad werkte Gdánsk daarom lange tijd samen met andere steden langs de Oostzee. Dat heeft een mooie erfenis opgeleverd in de vorm van bouwwerken als de Gouden Poort, de Groene Poort en het Artushof, een ontmoetingsplaats voor kooplieden.

6 kilometer strand

Vanuit Gdánsk is de badplaats Sopot gemakkelijk bereikbaar. Het strand is hier 6 kilometer lang en de horecavoorzieningen zijn alom aanwezig. Ook zijn er verschillende wandel- en fietsroutes in de omgeving. Shopaholics hoeven zich geen zorgen te maken. In het centrum zitten weinig winkels, maar in de winkelcentra des te meer. In Manhattan is het aanbod enorm, van kleine, huishoudelijke boodschappen tot trendy fashion. Wie hier onverhoopt niet kan slagen, heeft nog een kans in Galaria Baltyck, met meer dan 200 winkels onder één dak. Naast Poolse winkels vind je hier ook de grote Europese modeketens.

Wandelen, winkelen of uitwaaien aan het strand: in Gdánsk kan het allemaal.

Eindhoven - Gdánsk vliegtickets

Vanaf Eindhoven Airport vlieg je met Wizz Air naar Gdánsk.

Vlieg met deze maatschappijen naar Gdánsk