Vlieg naar Gdańsk

Gdańsk

Vliegen naar Gdańsk

  • Gematigd zeeklimaat
  • 1 uur en 40 minuten
  •  
Boek uw vlucht

In Gdańsk weten ze wat ze te bieden hebben: een prachtige binnenstad, een langgerekt strand en een groen achterland. ‘It happened in Gdánsk’ kopt de plaatselijke VVV. Maak daar maar tegenwoordige tijd van.

Bezienswaardigheden in Gdańsk

Aan de Poolse Oostzee ligt Gdańsk, hoofdstad van provincie Pommeren.  Een stad met een geschiedenis die meer dan 1.000 jaar teruggaat, waarbij handel de rode draad vormt. Gdańsk (vroeger Danzig) ligt op een kruising van wegen, zowel over land als over water. Als Hanzestad werkte Gdánsk daarom lange tijd samen met andere steden langs de Oostzee. Dat heeft een mooie erfenis opgeleverd in de vorm van bouwwerken als de Gouden Poort, de Groene Poort en het Artushof, een ontmoetingsplaats voor kooplieden.

Zes kilometer strand

Vanuit Gdańsk is de badplaats Sopot gemakkelijk bereikbaar. Het strand is hier 6 kilometer lang en de horecavoorzieningen zijn alom aanwezig. Ook zijn er verschillende wandel- en fietsroutes in de omgeving. Shopaholics hoeven zich geen zorgen te maken. In het centrum zitten weinig winkels, maar in de winkelcentra des te meer. In Manhattan is het aanbod enorm, van kleine, huishoudelijke boodschappen tot trendy fashion. Wie hier onverhoopt niet kan slagen, heeft nog een kans in Galaria Baltyck, met meer dan 200 winkels onder één dak. Naast Poolse winkels vind je hier ook de grote Europese modeketens.

Wandelen, winkelen of uitwaaien aan het strand: in Gdańsk kan het allemaal.

Vliegtickets Eindhoven - Gdańsk

Vanaf Eindhoven Airport vlieg je met Wizz Air naar Gdánsk in Polen.

Vlieg met deze maatschappijen naar Gdańsk