Vlieg naar Trapani

Trapani

Vliegen naar Trapani

  • Middellands zeeklimaat
  • 2 uur en 40 minuten
  •  
Boek uw vlucht
Boek vlucht + hotel

Het grootste eiland van de Middellandse Zee is Sicilië. Met meer dan 1000 kilometer kustlijn is dit een goede bestemming voor een portie zon en strand. In ‘de punt van de laars’ ligt Trapani, een romantische bestemming én ideale uitvalsbasis voor een regionaal avontuur.

Bezienswaardigheden in Trapani

Vanwege de goede strategische ligging heeft Trapani een verleden als vissersdorp en handelsnederzetting. Vanuit de haven voeren schepen naar Sardinië, Tunesië, Pantelleria en andere bestemmingen in de Middellandse Zee. Nog altijd wordt er een ferrydienst onderhouden.  Dat maakt Trapani tot een geschikte uitvalsbasis voor dagtochtjes.
De oude barokke stad van Trapani is al een bezienswaardigheid op zich. De oude gebouwen van de stad geven een impressie van de sfeer van vroeger. Breng een bezoek aan het mooie plein Piazetta Saturno de Chiesa Sant’Agostino en bekijk de prachtige 14 -eeuwse gevel. Andere musts zijn de barokke Chiesa del Collegio dei Gesuiti aan de Corso Vittorio Emmanuele en de Cattedrale San Lorenzo, waarvan het portaal ’s avonds mooi verlicht is. Mocht je nou toevallig met Goede Vrijdag in Trapani zijn, breng dan een bezoekje aan de ‘Goede Vrijdag Processie’. Er is een parade met prachtige praalwagens, gemaakt door de gilden van de stad en deze demonstreren de lijdensweg van Christus.

Zomerzon en winterzin Trapani

Het centrum oogt romantisch. Het stadsgezicht bestaat uit witte vissershuizen, barokke paleizen en fraaie kerken, zoals de Cattedrale San Lorenzo en de Chiesa del Collegio Gesuiti. Aan het strand liggen verschillende hippe beachclubs. Vanaf Trapani kun je de kabelbaan nemen naar Erice op de top van de Monte San Giuliano. Vanaf 750 meter is het uitzicht over de Egadische eilanden fenomenaal. Ook een uitstapje naar de berg Etna is de moeite waard.  De Etna is 3.300 meter hoog en geldt als de grootste actieve vulkaan van Europa. In de winter raakt de top besneeuwd en zijn skiërs en snowboarders welkom. Trapani is dus ook een winterbestemming.

Eten in Trapani

In het handelsverleden speelde zoutwinning een cruciale rol. Het zeezout van Trapani staat bekend om de delicate smaak en is een echte specialiteit van deze streek. In de omgeving kun je de karakteristieke windmolens en zoutbergen met terracotta pannen bewonderen. Een andere specialiteit is ambachtelijk ijs. Geen lokale traditie, wel écht Italiaans. Van pistache tot cassata of granita al caffé, er is altijd een brede waaier aan smaken beschikbaar.

Vliegtickets Eindhoven - Trapani

Vanaf Eindhoven Airport vlieg je met Ryanair naar Trapani in Italië.
 

Vlieg met deze maatschappijen naar Trapani