Vlieg naar Tirana

Tirana

Vliegen naar Tirana

  • Mediterraan klimaat
  • 2 uur en 30 minuten
  •  
Boek uw vlucht

Tirana, de hoofdstad van Albanië, voor velen een nog onbekende stad die meer dan genoeg te bieden heeft. Tirana biedt, naast een fijn klimaat,  volop cultuur, musea, bijzondere gebouwen en mooie parken. Vanuit Tirana kun je uitstapjes maken naar het bergachtig achterland of je kunt een bezoek brengen aan de badplaats Dürres. Op die manier kun je een citytrip combineren met een strandvakantie.

Bezienswaardigheden in Tirana

Partizani i Panjohur, het monument in Tirana, oftewel het standbeeld van de onbekende partizaan is een van de monumenten waar je niet aan voorbij mag gaan. Dit geldt ook voor Skanderbeg Square,  een groot plein waar vrijwel alle grote evenementen en manifestaties van de stad plaatsvinden. Tevens vind je hier een aantal van de belangrijkste gebouwen van de stad.  Het cultuurpaleis en het Nationaal Historisch Museum zijn twee gebouwen met een bijzondere architectuur.

Winkelen in Tirana

Als je van shoppen houdt, kan je terecht in winkelcentrum Toptani, dit gebouw bevat maar diverse etages. Het ontwerp van dit winkelcentrum ligt in handen van een Nederlandse architect, welke ook o.a. het creatieve brein is achter de Rotterdamse Markthal.

Eten en drinken in Tirana

Voor een hapje en drankje kom je in Tirana, naast enkele Albanese gerechten al snel uit bij de Italiaanse keuken. Net als vele andere steden, heeft ook Tirana een bazaar, Parazi i Ri, waar je naast groente en fruit ook lokale lekkernijen, zoals Albanese wijn te koop is.

Vliegtickets Eindhoven -Tirana

Vanaf Eindhoven Airport vlieg je met Wizz Air in 2,5 uur naar Tirana in Albanië.

Vlieg met deze maatschappijen naar Tirana