Het is druk op de luchthaven.

We raden je aan om 2,5 tot 3 uur voor vertrek aanwezig te zijn op de luchthaven.

Goed voorbereid op reis

media-block
Terug

Vliegen naar Tirana

De hoofdstad van Albanië

Mediterraan klimaat

13 graden

2 uur en 30 minuten

Tirana, de hoofdstad van Albanië, voor velen een nog onbekende stad die meer dan genoeg te bieden heeft. Tirana biedt, naast een fijn klimaat,  volop cultuur, musea, bijzondere gebouwen en mooie parken. Vanuit Tirana kun je uitstapjes maken naar het bergachtig achterland of je kunt een bezoek brengen aan de badplaats Dürres. Op die manier kun je een citytrip combineren met een strandvakantie.

media-block

Bezienswaardigheden in Tirana

Partizani i Panjohur, het monument in Tirana, oftewel het standbeeld van de onbekende partizaan is een van de monumenten waar je niet aan voorbij mag gaan. Dit geldt ook voor Skanderbeg Square,  een groot plein waar vrijwel alle grote evenementen en manifestaties van de stad plaatsvinden. Tevens vind je hier een aantal van de belangrijkste gebouwen van de stad.  Het cultuurpaleis en het Nationaal Historisch Museum zijn twee gebouwen met een bijzondere architectuur.

media-block

Tirana ontdekken

Voor een hapje en drankje kom je in Tirana, naast enkele Albanese gerechten al snel uit bij de Italiaanse keuken. Net als vele andere steden, heeft ook Tirana een bazaar, Parazi i Ri, waar je naast groente en fruit ook lokale lekkernijen, zoals Albanese wijn te koop is.

Praktische informatie voor Tirana

  • In Tirana betaal je met de Albanese Lek

  • Het alarmnummer in Albanië is anders dan in Nederland. Het alarmnummer voor de politie is 129, het alarmnummer van de brandweer is 128 en het medische noodnummer is 127

  • In Tirana heb je geen trams of metro’s. Wil je met het openbaar vervoer dan kan je wel de bus nemen. Kaartjes voor de bus koop je aan boord van de bus, bussen rijden vrij frequent en ook redelijk punctueel

  • Je kunt in Tirana ook makkelijk een taxi pakken. Taxi’s zijn duurder dan de bus maar voor Nederlandse begrippen zeker goed betaalbaar.

  • De netspanning in Albanië is 220/230 volt. Een wereldstekker is niet nodig

Foto's van Tirana

Tirana tijdens Kerst

Weg naar het Bovilla meer

Uitzicht over Tirana

media-block

Vliegtickets Eindhoven -Tirana

Vanaf Eindhoven Airport vlieg je met Wizz Air in 2,5 uur naar Tirana in Albanië.

Vlieg met deze luchtvaartmaatschappij naar Tirana

Wizz AirWizz Air

Wizz Air

Bekijk ook

Rijeka

Een rijke historie en industriële looks

Meer info

Lissabon

De Portugese hoofdstad Lissabon

Meer info

Laat je inspireren

Al onze bestemmingen op een rij

Meer info