Vlieg naar Lissabon

Lissabon

Vliegen naar Lissabon

  • Middellands zeeklimaat
  • 2 uur en 50 minuten
  •  
Boek uw vlucht
Boek vlucht + hotel

Volgens een eeuwenoude mythe werd Lissabon gesticht door de held Odysseus, toen die na 10 jaar omzwervingen eindelijk op weg was naar huis. Zo’n historische gebeurtenis vraagt om een passend lied. Gelukkig hebben de Portugezen daar de juiste oplossing voor…

De Portugese hoofdstad

De Portugese hoofdstad Lissabon (Lisboa in het Portugees) ligt aan de rivier de Taag, vlakbij de Atlantische Oceaan. De stad bestaat uit een aantal wijken met als centrum de Baixa Pombalina (benedenstad). Hier vind je de gezellige pleinen Rossio en Praça dos Restauradores. Zo ligt de Moorse wijk Alfama oostelijk van het centrum. Smalle straatjes en nog smallere steegjes scheppen een middeleeuws sfeertje. Dat wordt versterkt door de vele restaurants waar fado gespeeld wordt. Fado is het traditionele Portugese levenslied. De beslommeringen des levens worden hierin verwerkt, dus het is altijd doordrenkt met emoties. Vaak melancholisch en weemoedig, maar soms ook vrolijk en enthousiast.

De pronkstukken van Lissabon

Wil je de cultuur van Lissabon ontdekken, dan moet je de stad in. Dan geniet je optimaal van historie, sfeer en cultuur van Lissabon. In de wijk Santa Maria de Belém maak je kennis met 2 pronkstukken van Lissabon: de Torre de Belém en het Mosteiro dos Jerónimos, die beiden op de werelderfgoedlijst van Unesco staan. Torre de Belém is een militaire verdedigingstoren uit de 16e eeuw. Mosteiro dos Jerónimos het laatgotische Hiëronymietenklooster, een architectonisch meesterwerk waar nationale held Vasco da Gama begraven ligt.

Bezienswaardigheden in Lissabon

Lissabon is gebouwd op heuvels, waardoor sommige wijken redelijk niveauverschil hebben. De wijken Bairro Alto, Chiado, Alfama, Castelo en Craca van Lissabon zijn al een bezienswaardigheid op zich. De volgende bezienswaardigheden staan niet op de werelderfgoedlijst, maar zijn zeker een bezoekje waard: Padrão dos Descobrimentos, de Ponte 25 de Abril en Parque Eduardo VII. Echter leer je Lissabon pas echt kennen, als je een ritje maakt met tram 28. Hiermee ga je door de aller steilste en smalste straatjes van Lissabon.

Portugese levensritme

Het nachtleven speelt zich voornamelijk af in de Bairro Alto (bovenstad). Deze wijk heet niet voor niets bovenstad. Het is namelijk met een 30 meter hoge lift vanuit het centrum te bereiken. Ook hier zijn veel fadohuizen, je hoeft slechts je oren te volgen. Daarnaast zijn er een aantal jazzclubs en worden er geregeld gratis openluchtconcerten georganiseerd. Dus trek eropuit, ervaar het Portugese levensritme en ontdek je eigen fado.

Vliegtickets Eindhoven - Lissabon

Vanaf Eindhoven vlieg je met Ryanair en Transavia naar Lissabon in Portugal.