Vlieg naar Barcelona

Barcelona

Vliegen naar Barcelona

  • Middellands zeeklimaat
  • 3 uur en 15 minuten
  •  
Boek uw vlucht
Boek vlucht + hotel

Een stad die alles heeft, dat is Barcelona. Musea, monumenten, winkels, restaurants en cafés in overvloed, en daarnaast ook nog een prachtig strand om te onthaasten. Barcelona is een bruisende wereld waar het leven nooit stilstaat…

Uniek Barcelona

Barcelona: een wereldstad met een uniek karakter. Commercieel, cultureel en culinair hoog ontwikkeld. De straten worden er bevolkt door een smeltkroes aan culturen, afkomstig uit alle hoeken van de wereld. Aan de basis staat echter de Catalaanse identiteit (‘Barça is geen Spanje, Barça is Catalonië!’). Wie in gesprek gaat met een Barcelonees, ontdekt al snel dat de liefde diep zit: het liefste zouden de Barcelonezen een zelfstandige stadstaat stichten, los van het moederland Spanje.

Lokale helden

Die liefde zie je ook terug als het om voetbal gaat: FC Barcelona is de plaatselijke trots van jong en oud. Het bijwonen van een wedstrijd in thuishaven Camp Nou is dan ook een ware belevenis, ook voor de niet-liefhebbers trouwens. Zodra 99.000 mensen het clublied inzetten, gaat er een trilling door het stadion. Architect Gaudí  behoort eveneens tot de lokale helden. Gaudí  heeft verschillenden markante bouwwerken nagelaten, zoals Parc Guëll en de basiliek Sagrada Família. Hij is bekend om zijn voorkeur voor organische vormen en het benutten van goedkope, eenvoudige restmaterialen (baksteen, keramiek, glas).

Barcelona te voet

Cituat Vella (de oude stad) is prima te voet te verkennen. Sfeervolle pleintjes, barretjes en restaurants presenteren zich hier overal. Het oude centrum wordt begrensd door La Rambla, een brede boulevard die in het midden alleen toegankelijk is voor voetgangers. Hier is het altijd druk met toeristen, straatverkopers en -artiesten. La Rambla staat in zekere zin synoniem voor Barcelona: dynamisch, eigenzinnig en intrigerend. Een must-see voor iedereen.

Vliegtickets Eindhoven - Barcelona

Vanaf Eindhoven Airport vlieg je met Transavia naar Barcelona in Spanje.