Terug

Vliegen naar Barcelona

Een stad die alles heeft

Middellands zeeklimaat

28 graden

3 uur en 15 minuten

Een stad die alles heeft, dat is Barcelona. Musea, monumenten, winkels, restaurants en cafés in overvloed, en daarnaast ook nog een prachtig strand om te onthaasten. Barcelona is een bruisende wereld waar het leven nooit stilstaat.

Bezienswaardigheden in Barcelona

Barcelona: een wereldstad met een uniek karakter. De straten worden er bevolkt door een smeltkroes aan culturen, afkomstig uit alle hoeken van de wereld. Aan de basis staat echter de Catalaanse identiteit (‘Barça is geen Spanje, Barça is Catalonië!’). Wie in gesprek gaat met een Barcelonees, ontdekt al snel dat de liefde diep zit: het liefste zouden de Barcelonezen een zelfstandige stadstaat stichten, los van het moederland Spanje. Die liefde zie je ook terug als het om voetbal gaat: FC Barcelona is de plaatselijke trots van jong en oud. Architect Gaudí  behoort eveneens tot de lokale helden. Gaudí  heeft verschillenden markante bouwwerken nagelaten, zoals Parc Guëll en de basiliek Sagrada Família. Hij is bekend om zijn voorkeur voor organische vormen en het benutten van goedkope, eenvoudige restmaterialen (baksteen, keramiek, glas).

Barcelona ontdekken

Cituat Vella (de oude stad) is prima te voet te verkennen. Sfeervolle pleintjes, barretjes en restaurants presenteren zich hier overal. Het oude centrum wordt begrensd door La Rambla, een brede boulevard die in het midden alleen toegankelijk is voor voetgangers. Hier is het altijd druk met toeristen, straatverkopers en -artiesten. La Rambla staat in zekere zin synoniem voor Barcelona: dynamisch, eigenzinnig en intrigerend. Een must-see voor iedereen.

Praktische informatie voor je reis naar Barcelona

  • In Spanje betaal je gewoon met de Euro

  • Er is geen tijdsverschil tussen Spanje en Nederland

  • Je hebt in Spanje geen wereldstekker nodig

  • Het alarmnummer in Spanje is hetzelfde als in Nederland, namelijk 112

  • Het kraanwater in Spanje kun je drinken. Het water heeft echter wel meer een chloor smaak dan dat we in Nederland gewend zijn

Foto's van Barcelona

De Sant Antoni markt in Barcelona

Boulevard in Barcelona

Sagrada Familia in Barcelona

Vliegtickets Eindhoven - Barcelona

Vanaf Eindhoven Airport vlieg je met Transavia en Ryanair naar Barcelona in Spanje.

Vlieg met deze luchtvaartmaatschappij naar Barcelona

Bekijk ook

Madrid

De hoofdstad van Spanje

Meer info

Londen

De hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk

Meer info

Laat je inspireren

Al onze bestemmingen op een rij

Meer info