Vlieg naar Timișoara

Timișoara

Vliegen naar Timișoara

  • Continentaal klimaat
  • 2 uur en 30 minuten
  •  
Boek uw vlucht
Boek vlucht + hotel

Timișoara is een stad in het westen van Roemenië. De stad en haar architectonische pareltjes zijn per voet te verkennen. De binnenstad is overigens uitsluitend voor voetgangers. De stad is op zijn mooist wanneer het begint schemeren. De beeldbepalende gebouwen van Timișoara in barokke architectuur, dateren uit de tweede helft van de 19de eeuw.

Bezienswaardigheden in Timișoara

Timișoara is rijk aan gebouwen in secessiestijl. Veel ervan zijn ontworpen door László Székely. Een van de bruggen over de gekanaliseerde Bega is ontworpen door Gustave Eiffel. Langs dit water strekt zich een aantal van de vele parken in de stad uit. De meeste bezienswaardigheden van Timisoara liggen in en rondom de drie grote pleinen (Piața Victoriei, Piața Libertatii en Piața Unirii) in het centrum van de stad.
Het rozenpark, met meer dan 600 soorten rozen, is het meest bekende park in Timisoara. Het is een van de oudste parken in de stad en straalt een romantische sfeer uit. ‘De rozenstad’ straalt met de houten paviljoenen bekleedt met klimrozen rust en verleiding uit.

Geschiedenis van Timișoara

Timișoara is door de jaren heen in de handen van verschillende heersers belaand: Hongaarse Ottomaanse (1552), Oostenrijkse (1716)en  Ottomaanse (1788). De tweede helft van de 19e eeuw was voor Timișoara een bloeiperiode. De stad kreeg een aansluiting op het spoorwegnet en de Bega werd gekanaliseerd. Sinds het einde van de Eerste Wereldoorlog behoort Timișoara tot Roemenië. Timișoara dankt haar naam aan een burcht aan de Timis die in 1154 voor het eerst door de Arabische geograaf al-Idrisi werd genoemd.

Vliegtickets Eindhoven – Timișoara

Vanaf Eindhoven Airport vlieg je met Wizzair naar Timișoara in Roemenië.

 

Vlieg met deze maatschappijen naar Timișoara