Timemanagement op het vliegveld

Het is altijd even goed nadenken: hoe laat moeten we er zijn, hoe laat mogen we inchecken, hoe laat moeten we uiterlijk de controle door en hoe laat dienen we bij de gate zijn? Met dit stappenplan manage je je tijd het beste op het vliegveld!

1. Ben uiterlijk 2 uur van tevoren aanwezig op het vliegveld

Check van tevoren bij de vliegmaatschappij hoe laat voor vertrek je aanwezig moet zijn. Wil je het ruim nemen? Zorg dat je 2 uur van te voren op de luchthaven bent. Let op: de terminal is vanaf 04.30 uur geopend.

2. Tijd om (je bagage) in te checken

Het eerste wat je doet bij aankomst op het vliegveld is inchecken. Met een beetje geluk ben je zo door de rij en kan je daarna goed inschatten hoeveel tijd je nog over hebt voordat je bij de gate aanwezig moet zijn. Het is slim om thuis alvast online in te checken. Als je alleen handbagage meeneemt, kun je direct doorlopen naar de controle. Heb je wel bagage die ingecheckt dient te worden? Dan kun je daarvoor naar een van de ‘bagage drop-off balies gaan. In beide gevallen scheelt het vaak een hoop tijd.

3. Op tijd door de veiligheidscontrole

Blijf niet te lang hangen in de vertrekhal en ga na het inchecken zo snel mogelijk door naar de controle. Soms ben je hier zo doorheen, maar in drukkere periodes kan het wel eens wat langer duren. Als je eenmaal de controle door bent, sta je vlakbij de gates en kun je rustig de laatste tijd voor vertrek invullen naar wens.

4. Ben ruim van tevoren bij de gate

Maatschappijen beginnen op tijd met boarden. Zorg dus dat je wanneer de gate bekend wordt gemaakt, je naar de juiste gate gaat. Als je ruim op tijd door de controles bent, kun je eerst nog wat eten, tax-free shoppen, een leuk boek uitzoeken voor op vakantie of gewoon lekker relaxen in de vertrekhal. De vakantie start hier!