Vlieg naar Skopje

Skopje

Vliegen naar Skopje

  • Gematigd landklimaat
  • 2 uur en 45 minuten
  •  
Boek uw vlucht

Een feniks is een mythische vogel die in staat is om uit zijn eigen as te herrijzen. Het staat symbool voor het overwinnen van moeilijkheden, om daarna tot grote hoogte te komen. Skopje is net als de feniks. In 1963 werd de stad grondig verwoest door een aardbeving. Met groeiend zelfbewustzijn werd de wederopbouw ter hand genomen. Die is inmiddels vrijwel voltooid, maar de stad blijft aan hoogte winnen.

Heldenverering in Skopje

Skopje ligt op een kruising van wegen aan de oevers van de Vardar. De stad bestaat uit een ‘oud’ en een ‘nieuw’ deel, met elkaar verbonden door een stenen brug. Deze brug werd in de 14e eeuw aangelegd door sultan Mehmed II, die toen de macht in handen had. Vlakbij staat een 25 meter hoog standbeeld van Alexander de Grote.
Hij is niet de enige Macedoniër die vereerd wordt. Ook Moeder Theresa is verbonden met Skopje. Het is haar geboortestad en ze leefde hier 18 jaar. Er is een reconstructie gemaakt van haar geboortehuis.

Bezienswaardigheden in Skopje

Ten noorden van de brug ligt de Oriental Bazar (Oude Bazaar). In de middeleeuwen was dit het economisch centrum van Skopje, tegenwoordig staan cultuur en culinair centraal. Een keur aan theehuizen, badhuizen, kunstgalerieën, musea en restaurants vinden hier onderdak. Hier is altijd iets te doen en er hangt een echte oriëntaalse sfeer. Verderop in de stad ligt de Daud Pasha, ooit een badhuis maar tegenwoordig het onderkomen van de National Gallery. Hoge koepels en stervormige ramen maken steevast indruk op de bezoeker.
Ook de Sveti Spas is fascinerend. Deze kerk werd gebouwd ten tijde van de Turkse overheersing en daardoor was het niet toegestaan om een kerk hoger te bouwen dan een moskee. En dus werd maar besloten om het gebouw deels in de grond te plaatsen. Dus ook toen al werden moeilijkheden creatief opgelost. De geschiedenis herhaalt zich.
Op 20 minuten rijden van Skopje ligt Lake Malta. Het meer ligt in een diepe bergkloof en is hierdoor prachtig. Geniet van de natuur en maak een prachtige wandeling.

Eten en drinken in Skopje

Het eten en drinken in Skopje is voor onze begrippen spotgoedkoop. De Macedonische keuken staat bekend om haar specialiteiten als Janija, Sketo, Tava oriz (rijstgerechten), Turlitava (gemengde groenten), Pindzur (gebakken paprika met tomaten, aubergine en knoflook), Tavce-gravce (bonenschotel), Tarator (komkommer met yoghurt en knoflook), Pastrmajlija (pizza met gedroogd vlees), grillspecialiteiten, visspecialiteiten en diverse soepen.

Vliegtickets Eindhoven - Skopje

Vanaf Eindhoven Airport vlieg je met Wizzair naar Skopje.

Vlieg met deze maatschappijen naar Skopje