Aangekondigde demonstratie Extinction Rebellion op zaterdag 25 maart

Dit kan mogelijk gevolgen hebben voor je reis van, naar of via de luchthaven. Reis je zaterdag 25 maart via Eindhoven Airport? Bereid je reis dan goed voor.

Bekijk de actuele vluchttijden

Terug

Vliegen naar Milaan

In het midden van de vlakte

Middellands zeeklimaat

14 graden

1 uur en 35 minuten

In het noorden van Italië tussen de plaatsen Bergamo, Milaan en Brescia ligt de luchthaven van Bergamo. Op 6 kilometer afstand van het vliegveld vind je het centrum van Bergamo, dat binnen een kwartier te bereiken is. Zo’n 52 kilometer verderop vind je het centrum van Milaan. Buiten een bezoek aan Milaan is er ook genoeg te bewonderen in het mooie historische centrum van Bergamo!

Bezienswaardigheden in Milaan Bergamo

Boven op een heuvel ligt de prachtige stad Bergamo en wordt omringt door Venetiaanse stadsmuren. Het oude middeleeuwse centrum van Bergamo (de Citta Alta) is ontzettend sfeervol met mooie restaurantjes, winkels en terrassen. Het bijzondere aan Bergamo is dat het sinds de 15e eeuw niet tot nauwelijks is veranderd. Op het centrale plein: de Piazza Vecchia kun je de middeleeuwse huisjes en steegjes nog in hun oude staat bewonderen. Een andere mooie bezienswaardigheid in Bergamo is het plein: de Palazzo delle Ragione. Op dit plein staat het oudste stadshuis van Noord-Italië wat zeker een bezoek waard is. Naast deze bezienswaardigheden is het grootste meer van Italië (het Gardameer) ook makkelijk te bereiken vanaf Bergamo. Met de auto ben je ongeveer een halfuur onderweg.

Milaan ontdekken

Door de ligging van Bergamo is een uitstapje naar Milaan ideaal. Wanneer je landt op Bergamo Airport is het aan te raden om de bus of een taxi te nemen naar Milaan. Vanaf Bergamo Airport ben je binnen een uurtje in het centrum van Milaan. Met 1,3 miljoen inwoners is Milaan de tweede stad van Italië. In deze mooie stad kun je kennis maken met verschillende monumenten, musea, basilieken, ruïnes en andere kunstwerken. Daarnaast kunnen voetballiefhebbers een bezoekje brengen aan het voetbalstadion van AC Milan en Inter Milan.

Praktische informatie voor je reis naar Milaan Bergamo

  • In Italië betaal je met de Euro

  • Je hebt in Italië een wereldstekker nodig

  • Er is geen tijdsverschil tussen Italië en Nederland

  • Het alarmnummer in Italië is hetzelfde als dat in Nederland, namelijk 112

  • Vanaf Bergamo rijdt er ieder uur een trein naar Milaan centrum

Foto's van Milaan Bergamo

Straat in Milaan

Verticaal bos in Milaan

Wijk Naviglio Grande in Milaan

Vliegtickets Eindhoven - Milaan Bergamo

Vanaf Eindhoven Airport vlieg je met Ryanair naar Milaan Bergamo.

Vlieg met deze luchtvaartmaatschappij naar Milaan Bergamo

Al nagedacht over je terugreis?

Regel alvast je fast track en lounge voor je terugvlucht vanaf Milaan Bergamo naar Eindhoven Airport.

Bekijk ook

Catania

Aan de voet van de actieve vulkaan Etna

Meer info

Bologna

Culturele hoofdstad van Europa

Meer info

Laat je inspireren

Al onze bestemmingen op een rij

Meer info