Het is druk op de luchthaven.

We raden je aan om 2,5 tot 3 uur voor vertrek aanwezig te zijn op de luchthaven.

Goed voorbereid op reis

media-block
Terug

Vliegen naar Sarajevo

De hoofdstad van Bosnië en Herzegovina

Gematigd landklimaat

4 graden

2 uur en 30 minuten

Een mooie stedenstrip waar Turkse invloeden en historische gebeurtenissen samenkomen. Sarajevo is de veelzijdige hoofdstad van Bosnië Herzegovina en telt zo’n vierhonderdduizend inwoners. Het is een van de meest indrukwekkende steden in Oost-Europa, en dat heeft de stad allemaal te danken aan haar rijke geschiedenis. Reden genoeg voor een stedentrip naar Sarajevo!

media-block

Bezienswaardigheden in Sarajevo

Sarajevo heeft een rijke geschiedenis en dit zie je terug in het centrum. Zo kun je een bezoek brengen aan de honderdjarige oude fontein op het Pigeon Square of wandel je langs een van de  grootste en oudste moskeeën in Bosnië en Herzegovina; de Gazi-Husrev-Beymoskee. Naast deze bezienswaardigheden kunnen museumliefhebbers cultuur snuiven en bezoek brengen aan de verschillende historische musea in de stad. Er zijn genoeg souvenirwinkels, lokale cafés en restaurants te vinden in Sarajevo.

media-block

Sarajevo ontdekken

Door de multiculturele invloeden is er genoeg lekkers te vinden in Sarajevo. Zo vind je veel gerechten met aardappelen en bladerdeeg. Een typisch gerecht uit de Bosnische keuken is de ‘’cevapcici’’: een worstje gemaakt van gehakt. Naast alle lekkere Bosnische gerechten kunnen koffieliefhebbers genieten van een kop koffie. Sarajevo heeft namelijk een sterke koffiecultuur met goede koffie, welke je in één van de gezellige cafés in het centrum van Sarajevo kunt nuttigen.

Praktische informatie voor je reis naar Sarajevo

  • In Sarajevo reis je gemakkelijk met het openbaar vervoer. Je hebt in Sarajevo bussen, minibussen en trams. Tickets koop je in krantenkiosken of in de bus of tram zelf bij de buschauffeur

  • Je betaalt in Sarajevo niet met de Euro, maar met de Bosnische Mark

  • Er is geen tijdverschil tussen Sarajevo en Nederland

  • Het alarmnummer in Sarajevo, en daarmee geheel Bosnië en Herzegovina, is anders dan in Nederland. Het alarmnummer voor de politie is 122, het alarmnummer van de brandweer is 123 en het medische noodnummer is 124

  • Je hebt geen wereldstekker nodig voor je reis naar Sarajevo

Foto's van Sarajevo

Markt in Sarajevo

Historische centrum in Sarajevo

Sarajevo in de avond

media-block

Vliegtickets Eindhoven - Sarajevo

Vanaf Eindhoven Airport vlieg je met Wizz Air naar Sarajevo in Bosnië en Herzegovina.

Vlieg met deze luchtvaartmaatschappij naar Sarajevo

Wizz AirWizz Air

Wizz Air

Bekijk ook

Zagreb

De hoofdstad van Kroatië

Meer info

Tirana

De hoofdstad van Albanië

Meer info

Laat je inspireren

Al onze bestemmingen op een rij

Meer info