Vlieg naar Sarajevo

Sarajevo

vliegen naar Sarajevo

  • Gematigd landklimaat
  • 2 uur en 30 minuten
  •  
Boek uw vlucht

Een mooie stedenstrip waar Turkse invloeden en historische gebeurtenissen samenkomen. Sarajevo is de veelzijdige hoofdstad van Bosnië Herzegovina en telt zo’n vierhonderdduizend inwoners. Het is een van de meest indrukwekkende steden in Oost-Europa, en dat heeft de stad allemaal te danken aan haar rijke geschiedenis. Reden genoeg voor een stedentrip naar Sarajevo!

Bezienswaardigheden in Sarajevo

De oude stad stamt uit de tijd van de Ottomanen. Sarajevo heeft een rijke geschiedenis en dit zie je terug in het centrum. Zo kun je een bezoek brengen aan de honderdjarige oude fontein op het Pigeon Square of wandel je langs een van de  grootste en oudste moskeeën in Bosnië en Herzegovina; de Gazi-Husrev-Beymoskee. Naast deze bezienswaardigheden kunnen museumliefhebbers cultuur snuiven en bezoek brengen aan de verschillende historische musea in de stad. Er zijn genoeg souvenirwinkels, lokale cafés en restaurants te vinden in Sarajevo. Ook is het de moeite waard om eens street art te spotten in de binnenstad van Sarajevo. 

Geschiedenis van Sarajevo

In 1461 werd de stad Sarajevo gebouwd door de Bosnische Ottomanen. Sindsdien heeft Sarajevo een turbulente geschiedenis achter de rug. De stad werd verwoest en moest weer vanaf de grond worden opgebouwd. In 1914 heeft Sarajevo een belangrijke rol gespeeld in de wereldgeschiedenis. Op de Latijnse brug werd een moord gepleegd op Frans Ferdinand van Oostenrijk wat veel historici aanwijzen als de aanleiding tot de Eerste Wereldoorlog. Tientallen jaren later in 1984 werden in Sarajevo de olympische winterspelen georganiseerd, waar je tot op de dag van vandaag nog een kijkje kunt nemen bij de verlaten skischans en bobsleebaan.

Eten in Sarajevo

Door de multiculturele invloeden is er genoeg lekkers te vinden in Sarajevo. Zo vind je veel gerechten met aardappelen en bladerdeeg. Een typisch gerecht uit de Bosnische keuken is de ‘’cevapcici’’: een worstje gemaakt van gehakt. Naast alle lekkere Bosnische gerechten kunnen koffieliefhebbers genieten van een kop koffie. Sarajevo heeft namelijk een sterke koffiecultuur met goede koffie, welke je in één van de gezellige cafés in het centrum van Sarajevo kunt nuttigen.

Vliegtickets Eindhoven - Sarajevo

Vanaf Eindhoven Airport vlieg je met Wizz Air naar Sarajevo in Bosnië en Herzegovina.

Vlieg met deze maatschappijen naar Sarajevo