Vlieg naar Rijeka

Rijeka

Vliegen naar Rijeka

  • Gematigd zeeklimaat
  • 1 uur en 30 minuten
  •  
Boek uw vlucht
Boek vlucht + hotel

Rijeka, de derde grootste stad en voornaamste havenstad van Kroatië, typeert zich door zijn rijke historie en industriële looks. Gelokaliseerd aan de Adriatische kust, is Rijeka het Rotterdam van voormalig Joegoslavië en voert het in continue stroom, bulkgoederen door naar het achterland van Kroatië, Oostenrijk en Hongarije. Laat je daarbij verrassen door diverse galeries en musea en sluit je dag af met een vers Kroatisch gestoofde brodet en paticada. Een originele locatie voor een culturele en industriële stedentrip: dát zeker.

Rijeka: verborgen charme in zijn straten vol monumentale panden

Ondanks zijn industriële sfeer door de bestempeling als havenstad, vind je de charme van Rijeka in de straten vol indrukwekkende en historische gebouwen. Eeuwenlang heeft Rijeka door zijn strategische locatie gediend als belangrijke pion en scharnierfunctie tussen de Romeinen en de Slaven. Zo is Rijeka in handen geweest van de Fransen, Italianen en het Oostenrijkse rijk en heeft de stad nog een tijd de Italiaanse naam Fiume gedragen, wat evenals de naam Rijeka ‘rivier’ betekent. Al struinend langs de Riva, wat de brede boulevard van de havenstad is, vind je diverse zijstraatjes die leiden naar de binnenstad waar je oude pleinen, diverse paleizen, musea en winkels tegenkomt. Strijk hier neer op een terras in de zon en probeer een glaasje zelf gebrouwen Rakija (brandewijn). Dit drankje, wat vergelijkbaar is met cognac, wordt zelf door de Kroaten gebrouwen door het distilleren van vergiste vruchten. Eet er een stuk salami met paprika bij, wat je in Kroatië onder de naam Kulen vindt, en je bent in een mum van tijd ingeburgerd!

Er is zoveel meer te ontdekken…

Naast alle historische gebouwen die je in Rijeka gaat tegenkomen, zijn er ook genoeg excursies in de omgeving die je verblijf een bijzondere twist geven. Zo kun je deelnemen aan een truffel zoektocht in Istria, waarbij je ondersteund wordt door speciaal getrainde honden die de truffels voor je opsporen en uit de grond halen. Ontdek daarnaast de prachtige kustlijn van het eilandje Krk (spreek uit als Kurk), of reis af naar Risnjak National Park, waar je verwonderd wordt door de sprookjesachtige natuur!

Vliegtickets vanaf Eindhoven naar Kroatië

Vanaf Eindhoven Airport vlieg je met Transavia rechtstreeks naar het vliegveld van Rijeka dat op het eiland Krk ligt. Vanaf het vliegveld aldaar, reis je eenvoudig over de Krčki Most brug naar het vasteland van Kroatië.

Vlieg met deze maatschappijen naar Rijeka