Vlieg naar Riga

Riga

Vliegen naar Riga

  • Gematigd landklimaat
  • 2 uur en 20 minuten
  •  
Boek uw vlucht

In 1991 werd Letland onafhankelijk. Vanaf dit moment is de ontwikkeling van de hoofdstad Riga in een stroomversnelling terecht gekomen. Oud en nieuw gaan inmiddels hand in hand.
Het centrum is compact en overzichtelijk, waardoor je in weinig tijd veel kunt zien. Dat maakt Riga een ideale bestemming voor een citytrip. Naarmate de populariteit toeneemt, stijgen ook de prijzen. Met dank aan de vele hostels en goedkope vluchten is het toch mogelijk om met een kleine portemonnee veel te beleven. Maar wat je budget ook is: Riga zal je niet teleurstellen.

Bezienswaardigheden in Riga

Het centrum is autovrij en dus is de benenwagen prima geschikt om Riga te ontdekken. Aan de hand van de veelkleurige gevels trekt de geschiedenis voorbij. Art nouveau (jugendstil) is nadrukkelijk aanwezig, evenals moderne architectuur en overblijfselen uit de oostblokperiode. Ook houten huizen – typisch voor Letland – komen veelvuldig voor. Belangrijke bezienswaardigheden zijn het Vrijheidsmonument, de Johanneskerk, het Stadhuis en het Bezettingsmuseum. Verschillende huizen lenen zich voor een fotomoment, zoals het Vlaamse Huis, het Mentzendorffhuis en de Drie Broeders, de oudste stenen woningen van de stad.
Voor wat meer dynamiek is de Centrale Markt een goede bestemming. Die bestaat uit 5 grote markthallen die ooit gebruikt werden om zeppelins te stallen. Deze levendige markt wordt sinds 1930 georganiseerd, is iedere dag open en behoort tot de grootste van Europa. De historische binnenstad van Riga is goed bewaard gebleven en staat dan ook op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Liefhebbers van architectuur kunnen er hun hart ophalen. De Sint-Jakobskerk van Riga is een van de oudste kerken in de Baltische staten. De bouw begon in de 13e eeuw. Opvallend is dat de klok aan de buitenkant van de torenspits hangt en het schijnt dat je hier als overspelige vrouw niet voorbij moet lopen..

Eten en drinken in Riga

In Riga moet je geen culinaire hoogstandjes verwachten. Het eten in Letland vult de maag en is calorierijk. Je zult dan ook niet verbaast zijn als je hoort dat het menu wordt gekenmerkt door worst, spek, vis, aardappels en zure room. Toch zie je hier een kleine verschuiving in, op steeds meer menu’s vind je verfijnde gerechten. Een aanrader is Melnais balzams, dit is een kruidenbitter verkocht in aardewerk flessen. Eigenlijk een medicinaal drankje, maar nu een geliefd souvenir.

Vliegtickets Eindhoven - Riga

Vanaf Eindhoven Airport vlieg je met Wizzair naar Riga.

Vlieg met deze maatschappijen naar Riga