Parkeren voor mindervaliden

Eindhoven Airport vindt het belangrijk dat iedere reiziger comfortabel kan reizen. Daarom biedt de luchthaven uiteenlopende voorzieningen aan zodat ook minder valide en invalide reizigers een fijne reis kunnen ervaren.

Alle parkeerfaciliteiten voor mindervaliden zijn te vinden in de parkeergarage Gold Parking P1. Dankzij de extra brede mindervaliden parkeerplaatsen, dicht bij de liften, wordt hier ook voor het parkeren voor mindervaliden rekening meegehouden.

Kort parkeren

Voor kort parkeren kun je gebruik maken van de Kiss&Ride op P1. Op dit terrein kun je 1 x per dag 15 minuten gratis parkeren. Je betaalt hier €3,00 per half uur tot maximaal 5 uren. Let op; er is hier een hoogte restrictie van toepassing. Voor het parkeren van auto’s is de maximale doorrijhoogte 2 meter. Voor de Kiss & Ride is dit 2.40 meter.

Lang parkeren

Voor lang parkeren kan ook een beroep gedaan worden op P1. Op de 2e, 3e en 4e etage bevinden zich de mindervalidenparkeerplaatsen bij de liften. De parkeerplaatsen bij de liften zijn ingericht als ruime mindervalidenparkeerplaatsen.

Parkeren en parkeertarieven voor mindervaliden

Je maakt gebruik van een gereduceerd tarief. Je betaalt een tarief van € 8,50 per kalenderdag, ongeacht de parkeerduur.

Om het gereduceerde tarief te activeren dien je voorafgaand aan je reis naar de loge van parkeerbeheer te gaan. Het kantoor is gevestigd op de 1e etage van de parkeergarage Gold parking P1, naast het meldpunt mobility assistance. Hier laat je jouw originele invalide pas zien en je parkeerticket. De medewerkers zorgen ervoor dat het gereduceerde tarief geactiveerd wordt. Zorg er wel voor dat er een kopie van je invalide pas onder de voorruit van je auto ligt. 

Bij terugkomst op de luchthaven kun je, voordat je naar huis gaat, de parkeerkosten afrekenen bij iedere willekeurige parkeerkassa op de luchthaven. Het is niet mogelijk het gereduceerde tarief te ontvangen bij één van de parkeerautomaten zonder langs parkeerbeheer te gaan. 

Hulp voor mindervaliden

Op de pagina hulp voor mindervaliden lees je hoe je assistentie kunt krijgen bij het verplaatsen in en rond de luchthaven, waar de voorzieningen te vinden zijn en welke zaken bijzondere aandacht vragen.