Parkeren voor mindervaliden

Eindhoven Airport vindt het belangrijk dat iedere reiziger comfortabel kan reizen. Daarom biedt de luchthaven uiteenlopende voorzieningen aan zodat ook mindervalide en invalide reizigers een fijne reis vanaf onze luchthaven ervaren.

Alle parkeerfaciliteiten voor mindervaliden zijn te vinden in de parkeergarage Gold Parking P1. De parkeerplaatsen zijn extra breed en dicht bij de liften. Het is niet nodig om voor mindervaliden parkeerplekken een reservering te maken.

Parkeren reserveren

Het is niet mogelijk om mindervaliden parkeren te reserveren.

Kiss & Ride

Iemand ophalen of wegbrengen? Voor kort parkeren kun je gebruikmaken van de Kiss & Ride.

Lees meer

Lang parkeren in P1

Parkeer je auto op P1, recht voor de deur van Eindhoven Airport.

Lees meer

Assistentie

Alles over assistentie krijgen, voorzieningen en andere bijzondere zaken.

Lees meer

Parkeren en parkeertarieven voor mindervaliden

Voor lang parkeren kun je terecht in P1. Je maakt gebruik van een gereduceerd tarief. Je betaalt een tarief van €8,50 per kalenderdag, ongeacht de parkeerduur.

Om het gereduceerde tarief te activeren dien je voorafgaand aan je reis naar de loge van parkeerbeheer te gaan. Het kantoor is gevestigd op de 1e etage van de parkeerlocatie Gold parking P1, naast het meldpunt mobility assistance. Hier laat je jouw originele invalidenpas zien en je parkeerticket. Na controle krijg je van de medewerker van parkeerbeheer een “mindervalide kaart P1”. Deze leg je vervolgens zichtbaar op het dashboard in jouw auto. De medewerkers zorgen ervoor dat het gereduceerde tarief geactiveerd wordt.

Bij terugkomst op de luchthaven kun je, voordat je naar huis gaat, de parkeerkosten afrekenen bij iedere willekeurige parkeerkassa op de luchthaven. Het is niet mogelijk het gereduceerde tarief te ontvangen bij één van de parkeerautomaten zonder langs parkeerbeheer te gaan. Vergeet ook niet de “mindervalide kaart P1” te retourneren bij de loge van parkeerbeheer.