Parkeren voor passagiers met een beperking of verminderde mobiliteit

Eindhoven Airport vindt het belangrijk dat iedere reiziger comfortabel kan reizen. Daarom biedt de luchthaven uiteenlopende voorzieningen aan zodat ook passagiers met een beperking of verminderde mobiliteit een fijne reis vanaf onze luchthaven ervaren.

Alle parkeerfaciliteiten voor passagiers met een beperking of verminderde mobiliteit zijn te vinden in de parkeergarage Gold Parking P1. De parkeerplaatsen zijn extra breed en dicht bij de liften. Het is niet nodig om voor deze parkeerplekken een reservering te maken.

Parkeren reserveren

Het is niet mogelijk om mindervaliden parkeren te reserveren.

Kiss & Ride

Iemand ophalen of wegbrengen? Voor kort parkeren kun je gebruikmaken van de Kiss & Ride.

Lees meer

Lang parkeren in P1

Parkeer je auto op P1, recht voor de deur van Eindhoven Airport.

Lees meer

Assistentie

Alles over assistentie krijgen, voorzieningen en andere bijzondere zaken.

Lees meer

Parkeren en parkeertarieven voor passagiers met een beperking of verminderde mobiliteit.

Voor lang parkeren kun je terecht in P1. Je maakt gebruik van een gereduceerd tarief. Je betaalt een tarief van €8,50 per kalenderdag, ongeacht de parkeerduur.

Om het gereduceerde tarief te activeren dien je voorafgaand aan je reis naar de loge van parkeerbeheer te gaan. Het kantoor is gevestigd op de 1e etage van de parkeerlocatie Gold parking P1, naast het meldpunt mobility assistance. Hier laat je jouw originele invalidenpas zien en je parkeerticket. Na controle krijg je van de medewerker van parkeerbeheer een “parkeerkaart P1”. Deze leg je vervolgens zichtbaar op het dashboard in jouw auto. De medewerkers zorgen ervoor dat het gereduceerde tarief geactiveerd wordt.

Bij terugkomst op de luchthaven kun je, voordat je naar huis gaat, de parkeerkosten afrekenen bij iedere willekeurige parkeerkassa op de luchthaven. Het is niet mogelijk het gereduceerde tarief te ontvangen bij één van de parkeerautomaten zonder langs parkeerbeheer te gaan. Vergeet ook niet de “parkeerkaart P1” te retourneren bij de loge van parkeerbeheer.

Kom je met de taxi of rolstoelbus?

Heb je een beperkte mobiliteit en heb je een taxi of rolstoelbus besteld om je naar Eindhoven Airport te brengen of op te halen? Lees hieronder meer over de bereikbaarheid per taxi.

Taxi vanaf Eindhoven Airport

Op de taxistrook naast de terminal van Eindhoven Airport staan taxi’s gereed. Heb je een eigen taxi besteld om je op te halen, let er dan op dat het taxibedrijf zich vooraf registreert bij de taxi afhandelaar om toegang te krijgen tot de taxistrook.

Taxi naar Eindhoven Airport

Het afzetten van passagiers op de taxistrook op het voorterrein van de luchthaven is niet mogelijk. Hiervoor kan er gebruik worden gemaakt van de Kiss & Ride in de P1 parkeergarage. Heb je beperkte mobiliteit en heb je een taxi of rolstoelbus besteld om je naar Eindhoven Airport te brengen? Attendeer dan je vervoerder erop om zich vooraf aan te melden bij de taxi afhandelaar op de luchthaven voor de aangepaste voorwaarden hiervan.

Let op: maximale doorrijhoogte

P1 is toegankelijk voor auto’s met een hoogte van maximaal 2 meter. Halen en brengen kan via de Kiss & Ride strook, welke toegankelijk is voor auto’s tot een hoogte van 2,40 meter.