Voor taxibedrijven

Per 1 februari 2022 is de invulling van taxivervoer op Eindhoven Airport veranderd. De taxi concessiestrook op het voorterrein wordt vanaf dan geëxploiteerd door een “taxi afhandelaar” middels een open marktprincipe.

Opstapmarkt

Alle taxibedrijven die zich registeren bij de afhandelaar kunnen zich aanmelden voor de opstapmarkt en hun beschikbaarheid opgeven. Als het maximale aantal taxi’s op het voorterrein is bereikt, kun je jezelf aanmelden voor de digitale wachtrij. Zodra een plaats beschikbaar komt, wordt deze op volgorde in de wachtrij aangeboden en kun je alsnog aangeven of je op dat moment beschikbaar bent. Dit gebeurt via een app van de afhandelaar. De gegevens van de afhandelaar vind je onderaan deze pagina.

Besteld vervoer (ophalen van passagier(s))

Alle taxibedrijven die zich registeren bij de afhandelaar krijgen toegang tot de taxistrook op het voorterrein van de luchthaven voor het ophalen van hun passagier(s). De gegevens van de afhandelaar vind je onderaan deze pagina.

WMO vervoer

WMO vervoer met rolstoelgebonden passagier(s), die reizen met een specifieke IATA code, zijn uitgezonderd van het expliciete verbod van het afzetten van passagiers op de taxistrook van het voorterrein. Vervoerders kunnen zich melden bij de afhandelaar voor de aangepaste voorwaarden en condities. De gegevens van de afhandelaar vind je onderaan deze pagina.

Afzetten van passagiers

Het afzetten van passagiers op de taxistrook op het voorterrein van de luchthaven is expliciet niet toegestaan. Daarvoor dient men gebruik te maken van de Kiss&Ride in de P1 parkeergarage. De luchthaven wil het aantal voertuigbewegingen op het voorterrein zo klein mogelijk houden om rust en veiligheid op het voorterrein te waarborgen.

Voor vragen en/of meer informatie verwijzen wij u naar de taxi afhandelaar RVC Nederland B.V.

RVC Nederland is te bereiken via:

Telefoon: 0888080680