Vlieg naar Oradea

Oradea

Vliegen naar Oradea

  • Continentaal klimaat
  • 2 uur en 5 minuten
  •  
Boek uw vlucht
Boek vlucht + hotel

Boekarest, Cluj Napoca, Timisoara; wanneer het gaat om een vakantie naar Roemenië zijn dit vaak de eerste namen die opdoemen. Maar Roemenië heeft meer te bieden dan enkel deze toeristische trekpleisters. Neem bijvoorbeeld Oradea, gelegen in het noordwesten en slechts 12 kilometer van de grens met Hongarije verwijderd. Een onontdekte parel die de traditionele Roemeense kenmerken verenigt met een Parijse charme.

Aanschouw de bijzondere architectuur van Oradea

Architectuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Oradea. Getekend door zowel de barok als het fin-de-siècle biedt de Roemeense stad een bijzonder aanzicht. Een van de hoogtepunten is het fort van Oradea, daterend uit de elfde eeuw. Door de jaren heen diende het fort als paleis, militaire basis, gevangenis en als kantoor voor de communistische politie. Vandaag de dag biedt het iedere bezoeker een imposant uitzicht over Oradea en biedt het ruimte voor kunsttentoonstellingen.

Religieuze monumenten zijn er in Oradea in overvloed. Met meer dan honderd religieuze bezienswaardigheden kun je niet er nauwelijks omheen. De Baptistenkerk behoort hierin tot de meest indrukwekkende, gezien het de grootste van Oost-Europa is. Vergeet daarnaast niet de Maankathedraal te bezoeken, die wordt gekenmerkt door het indrukwekkende uurwerk dat de maanstand weergeeft.

Proef de smaak van Oradea

De keuken van Oradea heeft een authentiek karakter. Niet enkel de historie van de stad, maar ook de ligging in Roemenië heeft hier in de loop der jaren een grote invloed op gehad. Typische gerechten uit de stad worden gekenmerkt door de mix van traditionele Roemeense gerechten met Hongaarse, Duitse en Oostenrijkse invloed. De lokale specialiteiten zjin iofca; een noedelgerecht met kool of kaas en paprikash, wat het best te vergelijken is met een knoedel. Honger zul je niet snel hebben in Oradea, aangezien de gemiddelde porties de maag behoorlijk doen vullen.

Duik in het nachtleven van Oradea

Het nachtleven in Oradea is met recht levendig te noemen. Het centrum is hierin the place to be, waardoor ze makkelijk te vinden zijn voor toeristen. Union Square biedt een scala aan uitgaansmogelijkheden waarbij voor ieder wat wils te vinden is. Feesten als een echte inwoner van Oradea doe je natuurlijk tot in de late uurtjes.

Vlucht naar Oradea boeken? Vlieg voor een onvergetelijke vakantie via Eindhoven Airport!

Ben jij klaar voor een bezoek aan Oradea? Vlieg via Eindhoven Airport voor de ultieme reiservaring. Geniet van de uitgebreide parkeermogelijkheden en laat je hartelijk verwelkomen voor de servicegerichte crew van Eindhoven Airport. Zo ga jij een onbezorgde vliegreis naar Oradea tegemoet, op weg naar een onvergetelijk avontuur!

 

Vlieg met deze maatschappijen naar Oradea